Consult Ayurveda, sep t/m dec 2017


 

consult ayurveda

vatapittakaphaOnce I asked an ayurvedic doctor about the relationship between yoga and ayurveda. His simple explanation was, "Ayurveda is the science and yoga is the practice of the science."


Wat is Ayurveda?
Ayurveda is de traditionele gezondheidsleer van India. Vertaald vanuit het Sanskriet betekent ayurveda 'de wetenschap van het leven' (ayur betekent 'lang leven' of 'leven' en veda betekent 'wetenschap').

Tridosha
In alle levende organismen zijn drie bio-energetische krachten (dosha's) werkzaam: vata, de kracht van beweging, pitta, de kracht van transformatie en kapha, de kracht van structuur. Dit is de leer van de tridosha's. Deze drie energetische krachten geven sturing aan de vijf elementen waar wij uit zijn opgebouwd: aarde, water, vuur, lucht en ether.
Ieder mens wordt geboren met een eigen unieke combinatie van deze vijf elementen en drie bio-energetische krachten. Wanneer deze combinatie door onze manier van leven verstoord wordt, raken wij uit balans.

In samenwerking met Sri Sri Ayurveda biedt De Yoga Studio Eindhoven je de mogelijkheid kennis te maken, of je kennis te verdiepen over deze eeuwenoude wetenschap.

Voor Woensdag 27 september, dinsdag 7 november, woensdag 29 november, en dinsdag 19 december kun je een consult boeken bij Dokter Kiran Valsan. Tijdens dit consult wordt er gekeken naar je individuele constitutie en enventuele disbalans. (Let op: indien je geboekt hebt voor een individueel consult, houd er dan rekening mee dat je 2,5 van tevoren niets eets of drinkt. Ook geen water/thee)

Kiran Valsan: "In elke reguliere medische wetenschap worden diagnoses gesteld in het vierde of vijfde stadium van de ziekte. Met de polsdiagnose kunnen we ziektes al in een vroeger stadium herkennen. Hoe eerder een ziekte in aanleg wordt ontdekt, des te gemakkelijker kunnen we haar behandelen en voorkomen zij zich ook werkelijk manifesteert."Dokter Kiran Valsan

Kiran Valsan
Behaalde zijn Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) aan het Sri Sri College of Ayurvedic Science in Bangalore. Hij was vijf jaar lang hoofd van het Sri Sri Ayurvedacentrum in Kerala, waar hij met soms 60 patiënten per dag een veelgevraagd arts was. Op verzoek van Sri Sri Ayurveda Nederland is hij naar Europe gekomen waar hij consulten geeft in Nederland, Frankrijk, België en Spanje. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen waarin hij helder en toegankelijk de basisprincipes van Ayurveda uiteenzet.

 


praktische info

 vinkje

data

 vinkje

Prijs

 

Wo 27 sep,  di 7 nov, wo 29-11 en di 19-dec 2017, 09.00-18.00 uur, individueel consult

 

Individueel consult 55 euro (in vele gevallen vergoed door de zorgverzekeraar)

  vinkje

locatie

 vinkje

info en boeken

 

De Yoga Studio Eindhoven

 

Aanmelden voor het invidividuele consult via www.srisriayurveda.nl of via 06-11397334

 


Over Sri Sri Ayurveda

Over de Grondlegger: Sri Sri Ravi Shankar

Het leven van Sri Sri Ravi Shankar staat geheel in het teken van een wereld die vrij is van stress en geweld. Zijn holistische boodschap van geweldloosheid, respect, dialoog en samenwerking vindt elk jaar meer weerklank op alle niveaus van de samenleving. Zo is hij een veelgevraagd gastspreker op internationale conferenties en een wereldwijd erkend bemiddelaar die in conflictzones zoals Sri Lanka, Irak, Ivoorkust, Kameroen, Kasjmir en Bihar rivaliserende partijen nader tot elkaar bracht. Voor zijn talloze initiatieven werd Sri Sri verschillende keren genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Sri Sri Ayurveda
Sri Sri Ayurveda werd in 1981 in India door Sri Sri Ravi Shankar opgericht en beoefent ayurveda in 35 landen volgens de meest authentieke ayurvedische principes.