Kinderyoga, gratis proefles

kinderyoga:

 aanmelden hiervoor kan doorlopend. (wo 15.30-16.30, locatie Gestel). Een proefles is altijd gratis!

Aanmelden voor een gratis proefles: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omdat de groep inmiddels bestaat uit kinderen van meerdere leeftijden hebben we besloten vanaf woensdag 10 janauri 2018 te gaan werken met twee leeftijdsgroepen.
De huidige groep wordt dan opgedeeld in twee leeftijdscategorien, zodat iedereen de les krijgt die bij hem of haar past.

Op de woensdag zijn er dan voortaan twee kinderyogalessen van 15.30-16.30 uur op locatie Gestel (Hessen Kasselstraat 4)

Een groep voor kinderen van: 4-8 jaar, door Joyce en 
Een groep voor kinderen van 9-14 jaar, door Marieke.

Vrijdag 8 en 22 december zijn de eerstkomende Yogalessen voor het speciale kind (sroll naar beneden voor meer info)
16.00-16.45 uur, locatie Gestel door Marieke.

Vanaf 12 janauri wordt deze les iedere vrijdag gegeven, deelnemers ontvangen hiervoor per kwartaal een lesrooster.
Je kunt je altijd aanmelden voor een gratis proefles via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

12 IMG 170213 IMG 1705

Kinderen hebben tegenwoordig een volle agenda. Bijna voller dan die van veel opvoeders. Tel maar mee: ze zijn druk op school, druk buiten school en steeds vaker druk op social media. Al die verplichtingen voeren de druk op je kind enorm op. Tijd om eens stil te staan bij de vraag hoe gezond dit is voor de ontwikkeling van je kind.

Bezig zijn met minder bezig zijn
Hoe haal je het hoge tempo uit het leven van je kind? Hoe geef je hem rust, een beter concentratievermogen en meer zelfvertrouwen? Uit onderzoek blijkt dat de mentale weerbaarheid en creativiteit bij kinderen toeneemt door yoga en meditatie. Ook gaat hierdoor hun lichamelijke gezondheid met sprongen vooruit en neemt de kans op stress en angsten af.

"Meer zelfvertrouwen, minder vermoeidheid.
Met een methode waar het plezier vanaf spat"

Met Kinderyoga gaan de kinderen door middel van beweging, meditatie, spel en fantasie op een ontdekkingsreis naar zichzelf.

 

15 IMG 1710

 

EEN KINDERYOGALES

In een kinderyoga-les zijn inspanning en ontspanning mooi in balans. We maken kinderen op een speelse, niet-competitieve wijze bewust van hun ademhaling en zintuigen. Dat doen we met eenvoudige lichamelijke oefeningen, maar ook met liedjes, sprookjes en verhalen die aansluiten bij hun interesses en belevingswereld. Zo leren ze geleidelijk het verschil te voelen tussen spanning en ontspanning, ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden en leren ze zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Yoga helpt een kind om zich bewuster te worden van het lichaam, grenzen te ontdekken en deze te leren te stellen. Daarbij leren kinderen je een juiste manier te ademen, de concentratie te verbeteren en te ontspannen. Kinderyoga heeft als doel om elk kind in zijn of haar kracht te zetten en hen te leren ervaren dat hij of zij er mag zijn.

Kinderyoga is niet competitief, alles is goed en iedereen kan meedoen! Zonder druk, maar met plezier.

Je kunt je altijd aanmelden voor een gratis proefles en instromen kan op ieder gewenst moment.
(het lesgeld wordt dan naar rato verrekend voor de betreffende maand)

16 IMG 1718

YOGA VOOR HET SPECIALE KIND, vrijdag 16.00-16.45 uur, eerstvolgende 8 december en 22 december.
Vanaf janauri iedere vrijdag (uitgezonderd schoolvakanties).
Deelnemers ontvangen op voorhand rooster voor komende kwartaal.

Omdat yoga op zoveel verschillende niveaus werkt, heeft het vele mogelijkheden als een effectieve therapie voor chronische ziekten en aandoeningen die niet goed op conventionele behandelingsmethoden reageren. Daarom verrassen kinderen met het syndroom van Down of andere ontwikkelingsstoornissen die yoga vaak uitoefenen hun ouders en leerkrachten met hun snelle beheersing van basis-, communicatieve- en cognitieve vaardigheden. Dezelfde yogaroutine kan kinderen met leerproblemen helpen om hun concentratie te verbeteren en balans te vinden in hun dagelijks leven.

Voor kinderen die extra aandacht nodig hebben, kunnen privélessen geboekt worden. Mocht er uiteindelijk voldoende animo zijn, dan hopen we ook een aparte groep te kunnen starten voor het 'speciale kind'.

Voor meer informatie of het boeken van een privéles, stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

.

 

 
OVER DE DOCENTEN

Nog maar een jaar of tien geleden waren er nauwelijks yogacursussen voor kinderen. Dat is veranderd: sinds yoga voor volwassenen steeds populairder werd, zijn de yogamogelijkheden voor kinderen ook aan een opmars begonnen. Want ook zij komen met de oefeningen lekker tot rust. Yoga voor jonge kinderen is vooral speels, maar werkt ook met mentale oefeningen: concentreren, aan 'niets' denken, samenwerken, voelen en zeggen wat je wel en niet wilt, vertellen yogajuf Marieke en Joyce.

 'Het is leuk en ontspannend en ze hoeven hier niet te presteren. En het is goed voor het lichaam en de concentratie.'

Over Joyce van de Ven, kindercoach en kinderyoga-docente

Ruim tien jaar geleden studeerde ik af als fotograaf. Maar na een aantal jaren als freelancer, kwam ik erachter dat fotografie niet de voldoening gaf die ik nodig had. De behoefte om mijn leven zinvol in te vullen groeide. Met de komst van mijn twee kinderen wist ik het zeker: ik wil met kinderen werken!
Ik ben gefascineerd door de intuïtieve manier waarop kinderen kijken en leven. De open blik waarmee ze de wereld zien. Ik beschouw het als mijn missie om als kindercoach en kinderyoga-docent kinderen te helpen een onvoorwaardelijke zelfacceptatie te ontwikkelen, die niet afhankelijk is van hun prestaties in de wereld.
Met mijn kinderyoga-lessen wil ik bereiken dat we met elkaar dichter kunnen komen bij wie we werkelijk willen zijn

Over Marieke, onderwijs-assistent in het speciale onderwijs

Ik merkte zelf vanuit mijn ervaring in het onderwijs en de kinderopvang dat er behoefte was om kinderen iets te bieden, waardoor ze zich prettiger gingen voelen.
Ook nu zie je dat veel kinderen van deze tijd van al die prikkels 'last' hebben.
Ik wil deze kinderen erbij helpen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en zich rustiger te voelen. Ze laten voelen dat ze gewoon mogen zijn wie ze zijn. Dat je goed bent zoals je bent. Ze leren wat hun talenten en kwaliteiten zijn. Kinderen laten voelen dat ze niet beoordeeld worden op iets wat ze moeten kunnen. Dat ze niet vergeleken worden met een ander.

 

KENMERKEN VAN DEZE WORKSHOP

 vinkje

TIME AND PLACE

 vinkje

PRICE

 

Woensdag 15.30-16.30 uur, door Marieke en Jocye, locatie Gestel
Vrijdag, 16.00-16.45 uur, door Marieke, locatie Gestel
@ De Yoga Studio Eindhoven

 

 32,50 euro per maand (rekening houdend met reguliere schoolvakanties: kinderyogalessen vervallen dan)

  vinkje

LEVEL

 vinkje

BOOKING

 

Kinderen in de basisschool leeftijd. 

 

Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.