Mysore Kickoff

Nieuws van De Yoga Studio over het Mysore Programma!
View this email in your browser

Mysore programma van start!!!

Bijna is het zover... Het eerste volledige Asthanga Yoga Mysore Programma van Nederland start op maandag 1 september a.s.!!

Iedere 3 maanden zal er een andere teacher naar onze studio komen om jullie de magie van een echte Mysore practice te laten ervaren. Dagelijks geassisteerd worden in je practice door een senior teacher die zijn leven aan Ashtanga Yoga wijdt, is waardevoller dan woorden kunnen uitdrukken. De groei, diepgang, bewustwording en ontwikkeling die je meemaakt zijn transformerend en werken door in heel je leven.

Wat is Mysore Style Practice?


Mysore Style Practice is de traditionele manier om Ashtanga Yoga te beoefenen. De vaststaande reeks houdingen van Ashtanga Yoga wordt in deze les door iedereen in de groep in zijn of haar eigen tempo uitgevoerd. De docent loopt rond en geeft iedereen de individuele aandacht en begeleiding die hij of zij nodig heeft. Hij helpt je dieper in de houdingen, corrigeert waar nodig en helpt je bij het verder leren van de serie.

Ook voor Beginners!


Mysore Style Practice is geschikt voor iedereen! Het verhaal dat alleen studenten met veel ervaring mee kunnen doen is een mythe. Omdat de docent iedereen individueel helpt, is het de ideale manier voor een beginner om de practice houding voor houding te leren.

Tijd, frequentie en kosten


De lessen die onder het Mysore Programma vallen zijn:
Maandag t/m vrijdag: 6:00 - 8:30 uur
Maandag t/m vrijdag: 17:00 - 18:45 uur.
Let op: dit zijn Mysore lessen (je mag zelf bepalen hoe laat je je practice start, als je maar zorgt dat je klaar bent voor of op de eindtijd), m.u.v. de les op woensdag. De les op woensdag is een Led class en we starten samen gelijktijdig om 17:15 uur.


Op zondag is er een Ashtanga Led Class, gegeven door de Mysore teachers. Deze les kun je met een Mysore lidmaatschap en ook met een regulier lidmaatschap volgen. Een geweldige les toegankelijk voor al onze leden, waarbij de Mysore teachers je zullen assisteren en je helpen te groeien in je practice.

Je kunt zelf kiezen of je dagelijks of een paar keer per week komt. Traditioneel doe je de practice 6 dagen per week waarbij zaterdag de rustdag is. Wij eren de traditie waarbij zaterdagen en volle en nieuwe maandagen rustdagen zijn. Om de effecten van yoga te ervaren is 3 keer per week yoga doen wel aan te raden.

Voor de kosten kun je op HIER op onze website kijken.

Kennismaken


Op zondag 31 augustus a.s. is de kick off! Die dag beginnen we om 8.30 uur met een door Luke en Sonja gegeven Ashtanga Led Class.

Kom naar deze les om kennis te maken met het programma, je teachers en de andere deelnemers. Iedereen met minimaal drie maanden Ashtanga/Power Yoga ervaring kan meedoen met deze Ashtanga Led Class (de Mysore lessen zijn ook geschikt voor beginners). Wil je zeker zijn van een plek, stuur dan een mail naar [email protected] of schrijf je naam op de lijst op het aankondigingenbord in de studio. Deelname is gratis!

We hopen je te mogen begroeten!

Namasté,
De Yoga Studio

Teachers


We werken enkel met door het Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute (KPJAYI) geautoriseerde en gecertificeerde top teachers vanuit de hele wereld. Dit zijn allemaal teachers die het lesgeven direct van de bron geleerd hebben en hun leven wijden aan Ashtanga Yoga. Zij hebben hun autorisatie verdiend door toewijding, concentratie, doorzettingsvermogen en liefde voor de practice. Dit zullen zij aan jou doorgeven in de Mysore lessen.

De teachers voor dit jaar zullen we hieronder aan je voorstellen (voorzover je ze al niet kent :-)):

september en oktober


Luke Jordan. Een bekend gezicht! Al verschillende keren hebben we de eer gehad om hem te mogen verwelkomen in onze studio. Luke Jordan is één van de weinige Ashtanga Yoga teachers op de wereld die gecertificeerd is om deze traditionele Ashtanga methode te onderwijzen.

In 2000 is hij begonnen met zijn practice. De eerste keer dat hij afreisde naar Mysore, India, om te studeren met Shri K. Pattabhi Jois was in 2001. Sindsdien voelt Luke zich gezegd om te studeren met werelds beste teachers en om deze methode wereldwijd aan studenten door te geven.

Hij is niet alleen toegewijd tot de practice, maar ook tot de filosofie van yoga. Op dit moment is hij bezig zijn Masters op dit gebied af te ronden en hij kijkt er naar uit om ook zijn kennis op het gebied van yoga filosofie over te brengen op zijn studenten.

 

Sonja Radvila, nog een bekend gezicht, is ook al meerdere malen op onze studio geweest om Luke te assisteren tijdens zijn workshops. Van origine is ze afkomstig uit Colorado.

Al meer dan een decennia is ze een toegewijde beoefenaar van Ashtanga Yoga. Sinds 2005 heeft ze regelmatig Mysore, India, bezocht en inmiddels is ze door het Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute geautoriseerd level II teacher.

Ook studeert ze Indiase klassieke dans in de stijlen van Bharata Natyam en Odissi.

Het is een grote eer voor haar om deze gewijde en traditionele practices met je te delen op de manier zoals zij ze van haar leraren heeft geleerd.

november, december en januariNick Evans. Toen Nick er in 1999 achterkwam dat hij een niet veel voorkomende vorm van kanker had, heeft hij extensieve behandelingen ondergaan. De tien jaar die daarop volgden, heeft hij veel van zijn tijd gespendeerd aan zijn dagelijkse yoga practice en zijn studie met Shri K. Pattabhi Jois en zijn familie in Mysore, India.

Van 2003 tot 2006 heeft Nick daar ook gewoond en studeerde hij er "Vedic Chanting and ritual" met Prof. M.V. Varadarajan.

In 2004 werd Nick geautoriseerd door Pattabhi Jois en in 2010 werd hij zelfs level II. Sindsdien heeft hij lesgegeven in Brighton, Barcelona, Lisbon, Connecticut, en San Francisco. Op dit moment geeft hij samen met Katia les bij Ashtanga Yoga Sadhana in Oviedo, Spanje.

Katia Garcia Gomez is de eigenaresse van Ashtanga Yoga Sadhana in Oviedo, Spanje. Samen met Nick mogen we haar vanaf november verwelkomen.

Katia is in 1999 begonnen met het beoefenen van Ashtanga Yoga. In 2001 maakte ze haar eerste van negen jaarlijkse reizen naar Mysore om te studeren met Shri. K. Pattabhi Jois en zijn kleinzoon R. Sharath Jois. Enkele jaren later, in 2006, werd ze door het Shri. K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute geautoriseerd om te les te geven.

De jaren daarna heeft ze Ashtanga Yoga lessen gegeven op de Oviedo University. En inmiddels geeft ze alweer vanaf 2005 dagelijks Mysore style lessen in haar eigen studio in Oviedo, Spanje.

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|* unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*