Ashtanga Led Classes

kenmerken:

Kenmerkend voor Ashtanga Yoga is  het uitvoeren van een vaste serie houdingen. Deze houdingen worden vloeiend aan elkaar verbonden door een combinatie van adem en beweging (vinyasa’s). Omdat er geen pauzes zijn tussen de houdingen, ontstaat er een soort ‘flow’. De bekendste serie houdingen is ‘de Primary Series’.

Een ander belangrijk onderdeel van Ashtanga Yoga is het gebruik van een speciale ademhalingstechniek, de ujjayi ademhaling. Deze techniek helpt om de energiestromen in het lichaam te intensiveren en meer warmte te creëren. Het kenmerkende zacht ruisende keelgeluid van de ujjayi ademhaling is tevens een focuspunt. Uiteindelijk gaan adem en beweging in elkaar op en dit bevordert een rustige, meditatieve toestand.

inhoud:

      vinkje Ashtanga Led
Iedere zondag verzorgt De Yoga Studio een Ashtanga Yoga Led Class. Dit houdt in dat gedurende een uur en drie kwartier de hele eerste serie wordt beoefend. Een ervaren docent leidt de studenten via een ‘talk through’ door alle asana’s.
Deze les duurt 1 uur en 45 minuten.

      vinkje Ashtanga Half Led
Dit is hetzelfde als de Ashtanga Led op zondag, alleen doen we hier de halve eerste serie van Ashtanga Yoga (dus tot aan navasana plus finishing). De flow zit er bij deze les goed in en is een prima opstap naar de volledige serie.
Deze les duurt 1 uur en 15 minuten.

geschikt voor:

Met de Ashtanga Led en de Ashtanga Half Led kun je meedoen wanneer je de basisaspecten van Power Yoga onder de knie hebt. Meestal zal dit zijn na ongeveer 2 - 3 maanden Power Yoga ervaring. Dan zijn de meeste houdingen je namelijk al bekend en kun je tijdens de les echt bezig zijn met je ademhaling, bandha's en drishti waardoor je de positieve effecten van Ashtanga Yoga optimaal kunt ervaren.