Ashtanga (Mysore) Yoga

Ashtanga (Mysore) Yoga is een dynamische, fysieke en krachtige vorm van yoga, "opgericht" door Shri K. Pattabhi Jois (1915-2009). Deze methode omvat de synchronisatie van de adem met de lichaamsbeweging en maakt gebruik van een aantal progressieve reeksen van houdingen (asana's). De ashtanga  (mysore) yoga beoefening genereert warmte en bloed circulatie die de spieren en de inwendige organen van het lichaam versterkt, zuivert en revitaliseert.

Mysore style is de traditionele stijl hoe Ashtanga Yoga wordt beoefend. In de ochtend of middag doe je in de studio, individueel, maar in een select gezelschap je eigen practice op jouw eigen tempo onder deskundige begeleiding.
Hier krijg je persoonlijke begeleiding om je practice telkens naar het volgende level te tillen.

 

 

Onze Ashtanga yogalessen

 

(Ashtanga) Mysore-stijl

Mysore-les is voor studenten van ALLE niveaus  van ervaring, ongeacht leeftijd, achtergrond of fysieke vaardigheden. De enige vereiste is een bereidheid om te leren. Hier zul je de practice leren, dus voorafgaande kennis is niet vereist.

Bij De Yoga Studio hebben we 6 dagen per week mysore-lessen. Mysore is geen geleide-les, in plaats daarvan doet elke beoefenaar zijn eigen oefening individueel. De leraar is beschikbaar in de ruimte en helpt om het jouw individueel de practice aan te leren afgestemd op jouw behoeften en lichaam.

Er zijn twee manieren om deel te nemen aan de mysore lessen:

 

1. Via het reguliere lidmaatschap.
Mysore lessen die onderdeel zijn van dit lidmaatschap zijn op: dinsdag en woensdag 08.30-10.30 uur, donderdag 19-21.00 uur.
Voor deze lessen geldt het reguliere lidmaatschap. Je kunt kiezen voor 1x in de week of meerdere keren.

De lessen worden gegeven door onze eigen enthousiaste docenten.

 

2. Mysore lidmaatschap (onbeperkt of 1x per week) Je kunt dan 6 dagen in de week deelnemen aan de lessen. Van maandag t/m vrijdag van 06.00-09.00 uur en 17.00-19.00 uur en op zondag van 08.30-10.15 uur.

Deze lessen worden gegegeven door toegewijde asthanga practioners met jarenlange eigen practice ervaring en ervaring in het assisteren van  internationale topdocenten, gecertificeerd of authorized door het Pattabhi Jois institue in Msyore, India. (met dit lidmaatschap kun je onbeperkt gebruik maken van al onze lessen)

 

Dit is ons internationale mysore team van topdocenten.

 

En dit is een filmpje van Mysore, India, de bron van Ashtanga yoga. Om je een indruk te geven van wat je kunt verwachten in een msyore ruimte.

 

 

Halve Primary Serie (half led class)

Kom in contact met de flow van de Ashtanga Yoga Primary Series-halverwege tot Navasana. De instructies worden op een gestage manier gegeven zodat er een flow ontstaat met weinig onderbrekingen. De houdingen zorgen voor kracht, souplesse en reiniging van de spieren, gewrichten en inwendige organen. De  om lesvat houdingen, ademhaling, pranayama en chanten. Voorafgaande ervaring met Ashtanga Yoga  is aanbevolen.

Lestijd: donderdag avond 19.00-20.15 uur.

 

Led Primary Serie (led class)
Voor de complete Ashtanga Yoga-ervaring zal de Primary Series worden geïnstrueerd volgens de traditionele vinyasa-methode die van begin tot eind wordt geteld in het Sanskriet. Hier zul je in direct contact komen met de flow van de ononderbroken yoga-beoefening. De Primary serie is een uitdagende en stimulerende reeks houdingen die ongeveer een uur en dertig minuten duurt. De houdingen zorgen voor kracht, souplesse en reiniging van de spieren, gewrichten en inwendige organen. Tijdens de (primary) led klassen worden de studenten begeleid door de houdingen van de reeks en voorzien van variaties van poses die uitdagend zijn. De klas omvat houdingen, ademhaling, pranayama en chanten. Eerdere Ashtanga Yoga-ervaring en vaardigheid worden aanbevolen. Alsjeblieft, geen beginnersstudenten.

 

Tijdens de volle maan en de nieuwe maan zijn er geen Mysore lessen en ook de geleide primairy serie gaat dan niet door.

 

Een eerste proefles yoga is altijd gratis! Meld je vandaag nog aan! Voor vragen kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen: 040-293 29 99.