Ashtanga Mysore Yoga

Dit is de traditionele vorm van Ashtanga (Vinyasa) Yoga en de Ashtanga Mysore lessen zijn ideaal om  je eigen ''yoga practice' te starten.
Mysore is de stad in het zuiden van India waar Ashtanga Yoga is ontstaan, vandaar de naam.

 

De lessen zijn aangepast aan het niveau, de behoeften, de gezondheid en de mentale staat van jou als beoefenaar.

 

Een Ashtanga Mysore les is voor studenten van ALLE ervaringsniveaus, ongeacht leeftijd, achtergrond of fysieke vaardigheid. Iedereen is welkom. De enige vereiste is  de bereidheid om te leren. Hier leer je de  ashtanga yoga practice (ademhaling, dristhi en houdingen), dus voorkennis is niet vereist. 

 

 

Privéles in groepsverband
Je zult baat hebben bij de directe één-op-één begeleiding van je leraar en je zult in je practice groeien met een geleidelijke stapsgewijze benadering. Waarbij het unieke tempo en vermogen van elke leerling wordt gerespecteerd. Met een beetje tijd leren je leraar en jij elkaar kennen en zal je leraar  jouw unieke behoeften begrijpen en de houdingen afstemmen op jouw fysieke, energetische en mentale constitutie. Met respect voor jouw eigen tempo en mogelijkheden.

 

Het is een veel voorkomende misvatting dat je een fysiek gevorderde Ashtanga-beoefenaar moet zijn om  deel te nemen aan een Ashtanga Mysore les.
Ashtanga Mysore lessen zijn een geweldige manier (en DE traditionele manier) om te starten met ashtanga yoga en de practice te leren.

En juist ook wanneer je kampt met een blessure zijn dit ideale lessen. Omdat je helemaal in je eigen tempo oefent. 

 

Je lichaam en geest hebben tijd nodig om te wennen aan Mysore lessen. Discipline is daarom een ​​belangrijke factor. Je kunt er niet komen zonder. Mede om deze reden raden we nieuwe studenten aan om Mysore lessen  minimaal een maand te proberen (minimaal twee tot drie keer per week, eventueel in combinatie met de Ashtanga Led class).

 

Als je eenmaal gewend bent aan je nieuwe levensstijl, ben je de hele dag in topvorm!

 

Als je je hierdoor geïntimideerd voelt, dan ben je welkom om toestemming van de docent te krijgen om eerst de klas te observeren. Ook kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan één van onze onderdompelingen in Ashtanga Yoga voordat je aan je eigen mysore-oefening begint.

 

 

Docenten Ashtanga Yoga Eindhoven
Fieke Klaassen of Jeroen (subteacher) zijn er om je te helpen met je yoga practice.
Ze zijn allebei al lange tijd Ashtanga Yoga studenten (en daarnaast gecertificeerd yogadocent) en studeren nog steeds regelmatig bij hun leraar Sharath Jois.

  

 

Lestijden:

In het begin zal je practicetijd / lesduur variëren van 30-45 minuten. Als je wat meer ervaring hebt, zal de duur van je les gemiddeld 1,15-1,30 minuten zijn.

 *Mysore lessen hebben flexibele starttijden - zorg ervoor dat je ten minste 60 minuten komt voordat de les officieel sluit.

maandag 06.30-08.45 uur

maandag 17.00-18.45 uur (vanaf 4 januari)
dinsdag 07.00-09.00 uur (self practice, geen adjustments)
woensdag 06.30 -08.45 uur
woensdag 08.45-10.10 uur
donderdag 07.00-09.00 uur (self practice, geen adjustments)
donderdag 17.00-18.45 uur
vrijdag 06.30-08.45 uur

Op zondag is een Ashtanga Yoga geleide ledclass (sanskrit count) 09.00-10.45 uur. (Let op overleg met je docent of je hier al aan kunt deelnemen). 

Er zijn geen Ashtanga Mysore lessen op de dagen van de volle en nieuwe maan. (Klik door voor de uitleg hierover).
Dit is altijd aangepast in het actuele lesrooster.

 

Lesrooster:
Boek hier je Ashtanga Mysore les*