Ashtanga (Mysore) Yoga

Ashtanga (Mysore) Yoga is een dynamische, fysieke en krachtige vorm van yoga, "opgericht" door Shri K. Pattabhi Jois (1915-2009). Deze methode omvat de synchronisatie van de adem met de lichaamsbeweging en maakt gebruik van een aantal progressieve reeksen van houdingen (asana's).
De ashtanga  (mysore) yoga beoefening genereert warmte en bloed circulatie die de spieren en de inwendige organen van het lichaam versterkt, zuivert en revitaliseert. Al snel zul je je yoga beoefening ervaren als meditatie in beweging en niet voor niks beoefenen wereldwijd tienduizenden yogi's deze populaire vorm van yoga. Het is een totale work-out van lichaam en geest. Je moet niet bang zijn voor een druppeltje zweet en fysieke en mentale uitdagingen. 

 

 

Ashtanga yoga bij de yoga studio eindhoven

 

ASHTANGA MYSORE 

Een ashtanga Mysore-les is voor studenten van ALLE niveaus,  ongeacht leeftijd, achtergrond of fysieke fitheid. De enige vereiste is een bereidheid om te leren. Hier zul je de practice leren, dus voorafgaande kennis is niet vereist. Eenmaal de drempel van een asthanga msyore les overgestapt zul je merken dat het een zeer verslavende vorm van yoga is. 

Bij De Yoga Studio Eindhoven kun je 5 dagen per week terecht voor mysore-lessen. Mysore style is de traditionele manier hoe Ashtanga Yoga wordt beoefend.
In de ochtend , middag of vroege avond doe je in de studio, individueel, maar in een select gezelschap je eigen practice op jouw eigen tempo onder deskundige begeleiding. Een Ashtanga Mysore is geen geleide-les, in plaats daarvan doet elke beoefenaar zijn eigen yoga beoefening individueel. En ja dat kan in het begin wat onwennig zijn, we've all been there.
Hier krijg je persoonlijke begeleiding om je practice telkens naar het volgende level te tillen. Het is een prive-les in groepsverband.
De leraar is er om jou te helpen zodat jij  individueel je practice leert en beoefend afgestemd op jouw behoeften en lichaam.
In het begin zul je ongeveer 30 minuten- 45 minuten bezig zijn, zodra je wat meer ervaring hebt zal dat gemiddeld 1.15 uur- 1.45 uur zijn.

 

Voor wie: alle niveau's, van complete beginner tot de gevorderde yogi. 


Dagen/tijdstippen:

 • Iedere maandag, woensdag en vrijdagochtend van 06.30-08.45 uur.
  Je start ergens tussen 06.30 en 07.45 uur. Het tijdstip van de les beginnen kun je dus zelf bepalen. Om 08.45 is de les afgelopen.
 • Iedere dinsdag en woensdag ochtend van 09.00-10.30 uur
  Je start ergens tussen 09.00 en 09.45 uur. Het tijdstip van de les beginnen kun je dus zelf bepalen. Om 10.30 uur is de les afgelopen.
 • Iedere dinsdag (vanaf 3 september)  van 17.00-19.00 uur
  Je start ergens tussen 17.00 en 17.45 uur. Het tijdstip van de les beginner kun je dus zelf bepalen. Om 18.45 uur is de les afgelopen.
 • Iedere donderdagavond van 19.00-20.30 uur
  Je start ergens tussen 19.00 en 19.30 uur. Het tijdstip van de les beginnen kun je dus zelf bepalen. Om 20.30 uur is de les afgelopen.

 

 

PRIMARY SERIE (Ashtanga led class)

In tegenstelling tot de traditionele manier van lesgeven (mysore stijl zoals hierboven beschreven) is dit een klassikaal geleide les.
Onder begeleiding van een docent ervaar je gelijktijdig met je medestudenten dezelfde houdingen en flow.
De instructies worden op een gestage manier gegeven zodat er een flow ontstaat met weinig onderbrekingen.
De houdingen zorgen voor kracht, souplesse en reiniging van de spieren, gewrichten en inwendige organen. De  om lesvat houdingen, ademhaling, pranayama en chanten.
Tijdens de (primary) led klassen worden de studenten begeleid door de houdingen van de reeks en voorzien van variaties van poses die uitdagend zijn.

Voor wie: Voorafgaande ervaring met Mysore Ashtanga Yoga of Power Yoga (circa 2-3 maanden)  is aanbevolen. Deze les is niet geschikt voor beginners! 
Dagen/tijden: eenmaal in de maand op zondag 09.00-10.15 uur

 

 

Benieuwd naar deze dynamische, verslavende stijl van yoga?
Een eerste proefles yoga is altijd gratis! Meld je vandaag nog aan! Voor vragen kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen: 040-293 29 99.