Ashtanga (Mysore) Yoga

Ashtanga (Mysore) Yoga is een dynamische, fysieke en krachtige vorm van yoga, "opgericht" door Shri K. Pattabhi Jois (1915-2009). Deze methode omvat de synchronisatie van de adem met de lichaamsbeweging en maakt gebruik van een aantal progressieve reeksen van houdingen (asana's). De ashtanga  (mysore) yoga beoefening genereert warmte en bloed circulatie die de spieren en de inwendige organen van het lichaam versterkt, zuivert en revitaliseert.

Mysore style is de traditionele stijl hoe Ashtanga Yoga wordt beoefend. In de ochtend of middag doe je in de studio, individueel, maar in een select gezelschap je eigen practice op jouw eigen tempo onder deskundige begeleiding.
Hier krijg je persoonlijke begeleiding om je practice telkens naar het volgende level te tillen.

 

 

Ashtanga yoga bij de yoga studio eindhoven

 

EARLY MORNING YOGA (Ashtanga mysore stijl)

Mysore-les is voor studenten van ALLE niveaus  van ervaring, ongeacht leeftijd, achtergrond of fysieke vaardigheden. De enige vereiste is een bereidheid om te leren. Hier zul je de practice leren, dus voorafgaande kennis is niet vereist.

Bij De Yoga Studio Eindhoven hebben we 5 dagen per week mysore-lessen. Mysore is geen geleide-les, in plaats daarvan doet elke beoefenaar zijn eigen oefening individueel. De leraar is beschikbaar in de ruimte en helpt jou om je individueel de practice aan te leren afgestemd op jouw behoeften en lichaam.
In het begin zul je ongeveer 30 minuten- 45 minuten bezig zijn, zodra je wat meer ervaring hebt zal dat gemiddeld 1.15 uur- 1.45 uur zijn.

 

Dagen/tijdstippen

  • Iedere maandag, woensdag en vrijdagochtend van 06.30-08.45 uur.
    Je start ergens tussen 06.30 en 08.00 uur. Het tijdstip van de les beginnen kun je dus zelf bepalen. Om 08.45 is de les afgelopen.
  • Iedere dinsdag en woensdag ochtend van 09.00-10.30 uur
    Je start ergens tussen 09.00 en 09.45 uur. Het tijdstip van de les beginnen kun je dus zelf bepalen. Om 10.30 uur is de les afgelopen.
  • Iedere donderdagavond van 19.00-20.30 uur
    Je start ergens tussen 19.00 en 19.30 uur. Het tijdstip van de les beginnen kun je dus zelf bepalen. Om 20.30 uur is de les afgelopen.

 

 

HALF PRIMARY SERIE (Ashtanga half led class)

In tegenstelling tot de traditionele manier van lesgeven (mysore stijl zoals hierboven beschreven) is dit een klassikaal geleide les.
Onder begeleiding van een docent ervaar je gelijktijdig met je medestudenten dezelfde houdingen en flow.
Kom in contact met de flow van de Ashtanga Yoga Primary Series-halverwege tot Navasana. De instructies worden op een gestage manier gegeven zodat er een flow ontstaat met weinig onderbrekingen.
De houdingen zorgen voor kracht, souplesse en reiniging van de spieren, gewrichten en inwendige organen. De  om lesvat houdingen, ademhaling, pranayama en chanten.
Voorafgaande ervaring met Mysore Ashtanga Yoga of Power Yoga (circa 2-3 maanden)  is aanbevolen.

 

 

FULL PRIMARY SERIE (Ashtanga full led class)
Voor de complete Ashtanga Yoga-ervaring zal de Primary Series worden geïnstrueerd volgens de traditionele vinyasa-methode. Hier zul je in direct contact komen met de flow van de ononderbroken yoga-beoefening. De Primary serie is een uitdagende en stimulerende reeks houdingen die ongeveer een uur en dertig minuten duurt. De houdingen zorgen voor kracht, souplesse en reiniging van de spieren, gewrichten en inwendige organen. Tijdens de (primary) led klassen worden de studenten begeleid door de houdingen van de reeks en voorzien van variaties van poses die uitdagend zijn. De klas omvat houdingen, ademhaling, pranayama en chanten. Eerdere Ashtanga Yoga-ervaring en vaardigheid worden aanbevolen. Je hebt dus minimaal een aantal keren al een half led class gevolgd of deelgenomen aan meerdere msyore lessen. Deze les is niet geschikt voor beginners! 

 

Tijdens de volle maan en de nieuwe maan zijn er geen EARLY MORNING Mysore lessen (om 06.30 uur op ma, wo en vr) en ook de FULL PRIMARY LED CLASS gaat dan niet door.

 

 

Benieuwd naar deze dynamische, verslavende stijl van yoga?
Een eerste proefles yoga is altijd gratis! Meld je vandaag nog aan! Voor vragen kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen: 040-293 29 99.