Ashtanga Yoga Intensive Training jaargang 2019

Deze intensieve training is uniek in Nederland. Het geeft een dieper inzicht in Ashtanga Yoga zoals het op de traditionele manier beoefend wordt. 

 

Voor de 12 keer alweer gaat deze training in het voorjaar van 2019 van start.
Sinds de start van deze training in 2018 hebben we meer dan 175 yogi's begeleid op hun yoga pad. 

We werken in een kleine groep (maximaal 18 personen), die persoonlijk en direct begeleid wordt door twee ervaren en goed opgeleide senior yoga docenten: Fieke Klaassen (De Yoga Studio Eindhoven) en Marilou van Hoek (Yogamoves Utrecht en Delight Yoga Amsterdam). Diverse specialistische gastdocenten worden ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.

Er ligt een sterke nadruk op je persoonlijke practice als innerlijk kompas om je verdere kennis van ook de andere limbs van (ashtanga) yoga te verdiepen.

 

ONS VERHAAL

Dit programma is in 2008 gestart door twee toegewijde Ashtanga beoefenaars: Sadhya Janneke Verburg-Wiersma en Claudia Pradella. Sindsdien hebben we deze intensieve training elk jaar weer aangeboden aan een nieuwe groep studenten en zijn meer dan 175 enthousiast yogi's je voorgegaan.

De primaire focus vanaf de start van deze training in 2008, is geweest om enthousiaste yogi's te begeleiden in hun docentschap. Op dat moment was er in Nederland nog weinig aanbod van ashtanga lessen en was er behoefte aan goed opgeleide docenten om deze vom van yoga (of andere dynamische vormen) aan te kunnen bieden.
Inmiddels zijn we 10 jaar verder en is ook Ashtanga yoga in Nederland (gelukkig) goed ingeburgerd.

Daarmee is ook de doelstelling van deze training verschoven van docentschap naar een diepere kennis van ashtanga yoga en zelfkennis voor hen die deelnemen aan de training.

 

Om les te kunnen geven (in ashtanga yoga) zul je eerst ook zelf (liefst een aantal jaar) student geweest moeten zijn. Officiële autorisatie om Ashtanga Yoga te doceren kan alleen worden verkregen door jarenlange studie in Mysore, India. Vandaar dat deze training niet primair bedoeld is om je als yogdocent op te leiden maar wel om je dieper in je (ashtanga) yoga reis te laten duiken.
Daarmee hopen wij de ashtanga traditie en lineage eer aan te blijven doen. 


DOEL
Deze training is erop gericht authentieke Ashtanga Yoga beoefenaars op te leiden, die vanuit hun persoonlijke ervaring een diepgaand begrip ontwikkelen van alle aspecten van deze practice.  In het mentorprogramma word je persoonlijk en intensief begeleid door Fieke of Marilou.

 

OPZET
6 weekenden (vrijdag t/m zondag)
1 retreat week
1 terugkom dag

 

VOOR WIE
Sinds de start van deze training in 2008 is het aantal practioners van asthanga yoga in Nederland (gelukkig :-)) enorm gegroeid en daarmee ook het niveau van de ashtanga practice. 
Als je nog geen of weinig ervaring hebt met ashtanga yoga dan is deze training minder geschikt voor je.  Is het je wens om een (nog niet) dagelijkse practice (verder) op te bouwen dan raden we je aan  (eerst minimaal een aantal maanden) deel te nemen aan de reguliere msyore lessen of om als voorbereiding op deze training deel te nemen aan onze "deepening your (yang) yoga practice" module.
Heb je al ervaring met asthanga yoga en ben je naast de asana practic nieuwsgiering naar wat het acht voudige pad van asthanga yoga nog meer inhoud: dan nodigen wij je van harte uit om samen met ons deze intensieve reis te maken.

 

ONDERDELEN VAN DE INTENSIVE
Diepgaande persoonlijke Practice
Primary (en Intermediate Serie)
Adem, Bandhas, precieze Vinyasas en Drishti
Alignment, specifiek voor Ashtanga Yoga
Yoga Filosofie (De Yoga Sutras van Patanjali)
Yoga levensstijl en eetgewoonten
Basis Sanskriet en Chanten
Fysieke Anatomie en Yoga Anatomie
Ademhaling en Pranayama
Mentorprogramma
 

MEER INFO OVER

Docenten
Data & locatie
Tarieven & voorwaarden
Toelating & inschrijving
Inschrijfformulier
Testimonials
BROCHURE