Ayurveda lezing

Wat hebben yoga en ayurveda met elkaar gemeen? Altijd al meer over je dosha willen weten? Ook nieuwsgierig wat deze aloude wetenschap voor jou in petto heeft?

Noteer dan maandag 1 april alvast in je agenda.

Deze dag is ayurvedisch arts Kiran Valsan van SriSriAyurveda in De Yoga Studio te Eindhoven en geeft hij een lezing over ayurveda.
Eventueel kun je later die maand  bij hem terecht voor een individueel consult.

(Lezing is in het Engels, vertaling is mogelijk)

 

Wat is Ayurveda? Ayurveda is de traditionele gezondheidsleer van India. Vertaald vanuit het Sanskriet betekent ayurveda ‘de wetenschap van het leven’ (ayur betekent ‘lang leven’ of ‘leven’ en veda betekent ‘wetenschap’).

 

Tridosha

In alle levende organismen zijn drie bio-energetische krachten (dosha’s) werkzaam: vata, de kracht van beweging, pitta, de kracht van transformatie en kapha, de kracht van structuur. Dit is de leer van de tridosha’s. Deze drie energetische krachten geven sturing aan de vijf elementen waar wij uit zijn opgebouwd: aarde, water, vuur, lucht en ether.

Ieder mens wordt geboren met een eigen unieke combinatie van deze vijf elementen en drie bio-energetische krachten. Wanneer deze combinatie door onze manier van leven verstoord wordt, raken wij uit balans.

 

Docent
Dokter Kiran Valsan

Dokter Kiran Valsan behaalde zijn Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) aan het Sri Sri College of Ayurvedic Science in Bangalore. Hij was vijf jaar lang hoofd van het Sri Sri Ayurvedacentrum in Kerala, waar hij met soms 60 patiënten per dag een veelgevraagd arts was. Op verzoek van Sri Sri Ayurveda Nederland is hij naar Europe gekomen waar hij consulten geeft in Nederland, Frankrijk, België en Spanje. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen waarin hij helder en toegankelijk de basisprincipes van Ayurveda uiteenzet.

 

 

Datum: Maandag 1 april 
Tijd: 19.30-21.00 uur 

Kosten: 15 euro

Aanmelden; Ook als je geen lid bent van De Yoga Studio ben je van harte welkom, reserveer hier je plek.

Consult boeken: niet via De Yoga Studio, boek hier je plek via SriSriAyurveda