Didi van Bree

Ashtanga Yoga, Power Yoga

 

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen?

Tijdens een rondreis door Zuidoost-Azië in 2012 kwam ik in aanraking met verschillende stromingen van yoga. Toen ik de eerste keer de prana (energie) door mijn lichaam voelde stromen was ik verkocht. Ik dacht: ‘Wauw, er is dus  toch echt meer dan alleen het fysieke lichaam en de geest’. Vanaf 2015 ben ik begonnen bij De Yoga Studio met lessen Jivamukti en Power Yoga. Vervolgens heb ik mijn hart verloren aan Ashtanga Yoga en sta ik elke dag op mijn matje bij de Mysore lessen.

 

Waarom ben je yogadocent geworden?

Het voelt alsof ik thuiskom wanneer ik op de mat sta. Ik mag mezelf zijn en ik kan mijn eigen energieveld bepalen. Vaak zijn we met z’n allen op zoek naar externe prikkels om ons innerlijke geluk op te vullen. Tijdens de yoga keren we de aandacht naar binnen en kunnen wij het gelukzalige gevoel binnen in onszelf vinden. Dit vind ik geweldig om samen met mijn studenten te mogen beleven. Door mijn ervaring met yoga heb ik veel geleerd over mijzelf en het leven. Met name het leren van de yogafilosofie heeft mij veel gebracht. Hierdoor ben ik het leven iets beter gaan begrijpen. Ik voel mij gezegend dat ik mijn kennis en ervaring als yogadocent met anderen mag delen.

 

Wat betekent yoga voor jou?

Yoga betekent voor mij overgave: Isvara-Pranidhana. De asana’s (houdingen) zijn leuk om te doen maar uiteindelijk fungeert het alleen maar als een spiegel van wat er op dat moment is. Soms is het fijn, zit je in een flow en voel je je helemaal happy, maar soms voel je weerstand en wil je het liefst wegrennen van je emoties. Door dit te kunnen observeren en  waarnemen kom je dichter bij jezelf en heb ik beter leren accepteren en loslaten. Yoga is voor mij Vrijheid.

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

Studenten kunnen in mijn lessen een dynamische flow verwachten in combinatie met meditatie. Ik wil studenten meegeven dat zij meer kunnen dan zijzelf denken. Vaak hoor je van studenten ‘Ik kan dit niet’.  Wanneer ik ze dan door middel van vertrouwen en bewuste ademhaling kan helpen zie ik dat wat zij eerst als iets onmogelijk beschouwde, toch gerealiseerd wordt.

 

Wat doe je naast yoga?

Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen, ik ben altijd nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe avonturen. Graag ben ik in de buitenlucht: wandelen met de hond en werken in de moestuin.  Ik maak graag verre reizen naar de zon. Koken vind ik leuk en eten vind ik nog leuker! Verder hou ik van muziek en festivals.