Docenten Ashtanga opleiding

Trouw aan de essentie van yoga
Wij geloven in het zo getrouw mogelijk brengen van holistische yoga die integer bllijft met haar oorspronkelijke essentie. We investeren veel in het selecteren van ervaren leraren die hun yogapractice vaak rechtstreeks van de bron van de leraren hebben geleerd om ervoor te zorgen dat de essentie en filosofie van die leringen zo puur en onveranderd mogelijk zijn. We ondersteunen onze docenten ook om permanente training te ontvangen om de kwaliteit van onze lessen en opleidingen te waarborgen. Wij geloven in het binnenhalen van docenten die de essentie van yoga belichamen. Onze docenten zijn bescheiden, sterk en toegewijd om studenten te ondersteunen bij hun ontwikkeling naar verdieping in hun authenticiteit.

 

De docenten van de opleiding zijn zelf fervente yoga beoefenaren en hebben jarenlange ervaring als yogadocent.
Hieronder lees je meer over hun (ashtanga) yoga pad.

 

Fieke Klaasssen ashtanga vinayasa teacher training Docenten Ashtanga Yoga Opleiding Eindhoven-Sylvia.png Laura massage.png 

 Fieke Klaasssen                                                                Sylvia Pasveer

 

 
FIEKE KLAASSEN- hoofddocent
Fieke besluit in 2009 de Ashtanga Yoga Opleiding te gaan volgen om haar eigen yoga practice te verdiepen maar en om ook aspecten daarvan te kunnen toepassen in haar werk als trainer en coach. Als trainer/coach begeleidt ze mensen en organisaties op het gebied van communicatie, samenwerking en bewustzijn. Na afloop van de opleiding wordt ze gevraagd om les te komen geven bij De Yoga Studio in Eindhoven en de yogastudio in Weert. Wat eerst begon als een avond in de week yoga les geven groeit al snel uit naar meer.
Tegenwoordig is ze eigenaar van De Yoga Studio, is ze als hoofddocent verbonden aan de Ashtanga en Yin Yoga Opleiding en houdt ze houdt ze haar kennis en vaardigheden als trainer en coach up to date door ook nog regelmatig trainingen en coachingstrajecten te begeleiden op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling.
 

Ze is vanaf haar eerste bezoek aan de studio (in 2009) tot op heden een echte ashtanga liefhebber. En heeft het voorrecht gehad veel internationale gastdocenten te mogen ontvangen en met hen te mogen studeren en assisteren. Zoals Nancy Gilgolf, David Swenson, Petri Raisanen, Ken the Rolfer, Lucia  Andrade, Laruga Glaser, Sonja Radvilla, en Luke Jordan.
Door een ski-ongeval en gebroken enkel moest ze haar eerste trip naar Mysore annuleren. Na een operatie en revalidatie stond ze een half jaar later toch op de mat bij Sharath Jois en weet ze uit eigen ervaring hoe helend de practice kan zijn op zowel fysiek als mentaal niveau. Meerdere trips naar haar teacher Sharath Jois n Mysore volgden.
Ook volgt ze met regelmaat andere verdiepende opleidingen op het gebied van systemische werken, NLP, en Transactionele Analyse, is ze mindfulness trainer en neemt ze met regelmaat deel aan intervisiegroepen en ontvangt supervisie.

 

 

SYLVIA PASVEER

Voor Sylvia kwam yoga kwam op haar pad na de geboorte van haar tweede zoon. Ze had behoefte aan tijd voor haarzelf.

"Niet zomaar een uurtje wat bewegen, maar uit de ren- en zorgmodus stappen en voelen hoe het met mij gaat, tot mezelf en tot rust komen. De eerste vorm van yoga waarmee ik in aanraking kwam, was Ashtanga Yoga. Ik genoot (en dat doe ik nog steeds) van de rust die het me bracht. Omdat de asana’s een vaste volgorde hebben, denk je daar op den duur niet meer over na en kun je naar binnen keren. Na een tijdje besloot ik om ook eens een les Yin Yoga mee te doen. Dat viel nog niet mee. De houdingen waren oncomfortabel maar heerlijk, helemaal op het moment dat je de houding verlaat. Veel lastiger vond ik het om langere tijd in dezelfde houding te zijn en dan ook nog mijn aandacht zoveel mogelijk bij mezelf te houden. Beide vormen zijn de daaropvolgende jaren in mijn leven gebleven.

 Enkele jaren geleden kwam ik erachter dat ik niet gelukkig werd van 32 uur op kantoor werken. Ik was teveel bezig met racen en te weinig bezig met wat ik echt leuk en belangrijk vond. Dat moest anders en ik besloot dat ik mijn hart ging volgen. Sinds toen geef ik yogales en ik ben nog iedere dag heel blij dat ik toen die beslissing heb durven nemen."

 

 
Gastdocenten

Daarnaast worden diverse specialistische gastdocenten ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.

 

Anatomie: Laura Alteveer-Ramakers
Yoga tijdens zwangerschap: Fieke Tils