Docenten Ashtanga Vinaysa opleiding

De docenten van de opleiding zijn asthanga practioners en hebben een jarenlange ashtanga practice. Nog regelmatig studeren zij met hun teachers: Sharath Jois en Petri Raisanen.

Hieronder lees je meer over hun (ashtanga) yoga pad.

 

Fieke Klaasssen ashtanga vinayasa teacher training Maxi Meissner docent Ashtanga Yoga Opleiding.png

 Fieke Klaasssen                                                                Maxi Meissner

 

 
FIEKE KLAASSEN
Fieke besluit in 2009 de Ashtanga Yoga Intensieve Training te gaan volgen om haar eigen yoga practice te verdiepen maar om hopelijk ook wat aspecten daarvan te kunnen gaan toepassen in haar werk als trainer en coach. Als trainer/coach begeleidt ze op dat moment mensen en organisaties op het gebied van mindfulness, communicatie, samenwerking en bewustzijn. Na afloop van de training wordt ze gevraagd om les te komen geven bij De Yoga Studio in Eindhoven en de yogastudio in Weert.
Wat eerst begon als een avond in de week yoga les geven groeit al snel uit naar meer. Behalve dat ze een aantal yogalessen per week geeft (mysore/ashtanga stijl, poweryoga, easyflow en yin yoga) is ze ook studiomanager van De Yoga Studio Eindhoven. Ze is als docent verbonden aan de Ashtanga Yoga docenten Opleiding en de Yin Yoga docenten Opleiding.
Daarnaast houdt ze haar kennis en vaardigheden als trainer en coach up to date door ook nog regelmatig trainingen en coachingstrajecten te begeleiden op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling.
 

Ze is vanaf haar eerste bezoek aan de studio (in 2009) tot op heden een echte ashtanga liefhebber. En heeft het voorrecht gehad al veel (inter) nationale gastdocenten te mogen ontmoeten en met hen te mogen studeren. 
Na een ski-ongeval moest ze haar (naar lang uitgekeken) eerste trip naar het KPJAYI annuleren, vanwege een gebroken enkel. Na een operatie en revalidatie stond ze een half jaar later toch op de mat bij Sharath Jois en weet ze dus uit eigen ervaring hoe helend de practice kan zijn op zowel fysiek als mentaal niveau. Fieke weet als geen ander hoe besmettelijk het yoga virsus kan zijn en begeleidt ook graag anderen op dit wonderlijke pad. 

 

MAXI MEISSNER

“Yoga gaat niet over presteren. De wereld is al behoorlijk gevuld met analyse, vergelijking en prestatie - we weten dit allemaal, ikzelf ook”.

Maxi is opgegroeid in Oost-Duitsland en probeerde haar nieuwe wereld vorm te geven toen op 10 jarige leeftijd de muur viel.
Vanaf 7 jarige leeftijd heeft ze in  een boot geroeid, ze wilde eigenlijk danser worden, maar in Oost-Duitsland van die tijd kon dat niet. Op 15 jarige leeftijd verlaat ze haar ouderlijk huis om haar leven aan het roeien te wijden.
Tot tweemaal toe wint ze het WK voor Duitsland en op 19 jarige leeftijd verhuist ze naar de VS om te roeien en te studeren (Inspanningsfysiologie en Humane Voeding) en te werken (bij cardio- en longrevalidatie).
Op 26-jarige leeftijd, na 7 jaar en 2 grote verhuizingen binnen de VS, komt ze in Groningen terecht voor haar PhD in de medische wetenschap (inmiddels al lang afgerond) en verdere studies in psychologie.

Haar academische publicaties omvatten de “spannende avonturen van galzuren, glucose en vet metabolisme, inspanningsfysiologie, hartfibrose, evenals yoga en de effecten ervan op emotioneel welzijn”.

Onder al dit “presteren en doen” moest ze onder ogen zien dat "er iets niet goed ging" en worstelde ze om dat te accepteren. Lichamelijk was ze niet meer in goede gezondheid en kon ze niet meer op haar lichaam rekenen zoals voorheen.
Voor haar de reden om een dagelijkse ashtanga yoga practice op te pakken. Die liefde was al ontstaan toen ze in 2004 , toen nog in Ohio deel nam aan haar eerste Asthanga Yoga les.
Sinds die tijd is ze ook les gaan geven in Groningen en kunnen yogi’s uit het Noorden van het land daar terecht voor dagelijkse Ashtanga Yoga lessen.

We zijn zeer blij en trots dat Maxi met haar warme persoonlijkheid en diepgaande kennis deel uit maakt van ons docententeam.

 

 
Gastdocenten

Daarnaast worden diverse specialistische gastdocenten ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.

 

Anatomie: Laura Alteveer-Ramakers
Yoga tijdens zwangerschap: Fieke Tils