Docenten van de Ashtanga Yoga (docenten)Opleiding

 

Beide docenten van de opleiding zijn asthanga practioners van het eerste uur en hebben een jarenlange ashtanga practice. Nog regelmatig studeren zij met hun teachers: Sharath Jois, Saraswathi Jois (ashtanga teachers) and O.P Tiwariji (pranayama teacher).

 

Hieronder lees je meer over hun (ashtanga) yoga pad.

 

 

Fieke Klaassen

Fieke besluit in 2009 de Ashtanga Yoga Intensieve Training te gaan volgen om haar eigen yoga practice te verdiepen maar om hopelijk ook wat aspecten daarvan te kunnen gaan toepassen in haar werk als trainer en coach. Als trainer/coach begeleidt ze op dat moment mensen en organisaties op het gebied van mindfulness, communicatie, samenwerking en bewustzijn. Na afloop van de training wordt ze gevraagd om les te komen geven bij De Yoga Studio in Eindhoven en de yogastudio in Weert. Wat eerst begon als een avond in de week yoga les geven groeit al snel uit naar meer. Behalve dat ze een aantal yogalessen per week geeft (mysore/ashtanga stijl, poweryoga en easyflow) is ze nu ook studiomanager van De Yoga Studio Eindhoven, werkt ze er als yogadocent en is ze als docent verbonden aan de Ashtanga Yoga (docenten)Opleiding. Daarnaast houdt ze haar kennis en vaardigheden als trainer en coach up to date door ook nog regelmatige trainingen en coachingstrajecten te begeleiden op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling.
 

Ze is vanaf haar eerste bezoek aan de studio (in 2009) tot op heden een echte ashtanga liefhebber. En heeft het voorrecht gehad al veel (inter)nationale gastdocenten te mogen ontmoeten en met hen te mogen studeren. 
Na een ski-ongeval moest ze haar (naar lang uitgekeken) eerste trip naar het KPJAYI annuleren, vanwege een gebroken enkel. Na een operatie en revalidatie stond ze een half jaar later toch op de mat bij Sharath Jois en weet ze dus uit eigen ervaring hoe helend de practice kan zijn op zowel fysiek als mentaal niveau. Fieke weet als geen ander hoe besmettelijk het yoga virsus kan zijn en begeleidt ook graag anderen op dit wonderlijke pad. 

 

Marilou van Hoek

Geboren in de Filippijnen, kwam Marilou naar Nederland in haar tienerjaren. Zij voelt gezegend met het beste van beide werelden: Oost en West. Sinds haar contact met yoga heeft zij een passie voor Ashtanga Yoga en Pranayama ontwikkeld, die zowel in haar lessen als in haar dagelijks leven van toepassing is. 

Naast haar dagelijkse practice studeert ze regelmatig met haar leraren: Katiza Satya, Paul Dallaghan en Pranayama Master Sri O.P. Tiwariji, hoofd van het onderzoeksinstituut Kaivalyadham in de buurt van Mumbai, India.

Marilou ziet yoga als een zoektocht naar spiritualiteit en bewustzijn. Het biedt niet alleen een stabiele basis voor het dagelijks leven, maar ook veel plezier. Ze houdt ervan om haar studenten te inspireren met haar passie.
"Pranayama is de basis van mijn dag. Mijn dagelijkse praktijk geeft mij toegang tot mijn ziel en innerlijk leven. Ik voel me een met mijn lichaam, en beleef een staat van Bliss. Het is de perfecte basis voor mijn Ashtanga practice. "
Marilou is als yogadocent verbonden aan Yogamoves Utrecht en Delight Yoga Amsterdam, daarnaast verzorgt zij eigen yogaretreats (van weekenden tot een week) en verzorgt zij regelmatig workshops pranayama voor verschillende yogastudio's.

 
Gastdocenten

Daarnaast worden diverse specialistische gastdocenten ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.