Docenten van de Ashtanga Yoga docentenopleiding

De docenten van de opleiding zijn asthanga practioners en hebben een jarenlange ashtanga practice. Nog regelmatig studeren zij met hun teachers: Sharath Jois en Petri Raisanen.

 

Hieronder lees je meer over hun (ashtanga) yoga pad.

 

 

Fieke Klaassen

Fieke besluit in 2009 de Ashtanga Yoga Intensieve Training te gaan volgen om haar eigen yoga practice te verdiepen maar om hopelijk ook wat aspecten daarvan te kunnen gaan toepassen in haar werk als trainer en coach. Als trainer/coach begeleidt ze op dat moment mensen en organisaties op het gebied van mindfulness, communicatie, samenwerking en bewustzijn. Na afloop van de training wordt ze gevraagd om les te komen geven bij De Yoga Studio in Eindhoven en de yogastudio in Weert.
Wat eerst begon als een avond in de week yoga les geven groeit al snel uit naar meer. Behalve dat ze een aantal yogalessen per week geeft (mysore/ashtanga stijl, poweryoga, easyflow en yin yoga) is ze ook studiomanager van De Yoga Studio Eindhoven. Ze is als docent verbonden aan de Ashtanga Yoga docenten Opleiding en de Yin Yoga docenten Opleiding.
Daarnaast houdt ze haar kennis en vaardigheden als trainer en coach up to date door ook nog regelmatig trainingen en coachingstrajecten te begeleiden op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling.
 

Ze is vanaf haar eerste bezoek aan de studio (in 2009) tot op heden een echte ashtanga liefhebber. En heeft het voorrecht gehad al veel (inter) nationale gastdocenten te mogen ontmoeten en met hen te mogen studeren. 
Na een ski-ongeval moest ze haar (naar lang uitgekeken) eerste trip naar het KPJAYI annuleren, vanwege een gebroken enkel. Na een operatie en revalidatie stond ze een half jaar later toch op de mat bij Sharath Jois en weet ze dus uit eigen ervaring hoe helend de practice kan zijn op zowel fysiek als mentaal niveau. Fieke weet als geen ander hoe besmettelijk het yoga virsus kan zijn en begeleidt ook graag anderen op dit wonderlijke pad. 

 

EVELINE SMEETS
Beweging is iets wat bij Eveline al vroeg een rode draad in haar leven is geworden. Na afronding van de Sport Hogeschool waarin ze is opgeleid tot specialist in sport en beweegkunde begon een zoektocht. Met als centrale vraag: wat nu? Wie ben ik eigenlijk?

Uiteindelijk begon de aanvankelijke waas, met hulp van een persoonlijke ontwikkelings coaching, steeds meer weg te trekken en bleef de essentie over. Dichter bij haarzelf dan ooit kwam in 2016 Ashtanga Yoga op haar pad. Een cursus in Power Yoga volgde, waarna de opleiding Ashtanga Yoga in Eindhoven.
De practice van Ashtanga Yoga begon uit te groeien tot de basis van haar dagelijkse leven. Een passie voor verdieping in persoonlijke ontwikkeling vanuit spiritualiteit bloeide op. Eveline volgt practice in de lineage van Sharath Jois. Samen met haar teacher Eloisa (Authorised KPJAY level II ) studeert ze op wekelijkse basis in de verdieping van haar eigen practice.

Door de interesse in persoonlijke ontwikkeling volgde ook een NLP studie en verschillende cursussen in de therapeutische benadering van de yoga practice.
Eveline is naast yogadocent werkzaam als burn-out specialist waar ze de link legt tussen het fysieke en mentale lichaam, de sleutel tot herstel. De overtuiging dat iedereen zijn eigen reis mag maken om in verbinding te komen met de essentie van het leven kenmerkt Eveline in haar rol als mens en teacher. Iedereen mag zelf bepalen welke route hij of zij loopt. Thuis kom je toch dus geniet vooral ook van deze wonderlijke reis. 
Gastdocenten

Daarnaast worden diverse specialistische gastdocenten ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.

 

Anatomie: Laura Alteveer-Ramakers
Yoga tijdens zwangerschap: Fieke Tils