Docenten van de Ashtanga Yoga docentenopleiding

De docenten van de opleiding zijn asthanga practioners en hebben een jarenlange ashtanga practice. Nog regelmatig studeren zij met hun teachers: Sharath Jois en Petri Raisanen.

 

Hieronder lees je meer over hun (ashtanga) yoga pad.

 

 

Fieke Klaassen

Fieke besluit in 2009 de Ashtanga Yoga Intensieve Training te gaan volgen om haar eigen yoga practice te verdiepen maar om hopelijk ook wat aspecten daarvan te kunnen gaan toepassen in haar werk als trainer en coach. Als trainer/coach begeleidt ze op dat moment mensen en organisaties op het gebied van mindfulness, communicatie, samenwerking en bewustzijn. Na afloop van de training wordt ze gevraagd om les te komen geven bij De Yoga Studio in Eindhoven en de yogastudio in Weert.
Wat eerst begon als een avond in de week yoga les geven groeit al snel uit naar meer. Behalve dat ze een aantal yogalessen per week geeft (mysore/ashtanga stijl, poweryoga, easyflow en yin yoga) is ze ook studiomanager van De Yoga Studio Eindhoven. Ze is als docent verbonden aan de Ashtanga Yoga docenten Opleiding en de Yin Yoga docenten Opleiding.
Daarnaast houdt ze haar kennis en vaardigheden als trainer en coach up to date door ook nog regelmatig trainingen en coachingstrajecten te begeleiden op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling.
 

Ze is vanaf haar eerste bezoek aan de studio (in 2009) tot op heden een echte ashtanga liefhebber. En heeft het voorrecht gehad al veel (inter) nationale gastdocenten te mogen ontmoeten en met hen te mogen studeren. 
Na een ski-ongeval moest ze haar (naar lang uitgekeken) eerste trip naar het KPJAYI annuleren, vanwege een gebroken enkel. Na een operatie en revalidatie stond ze een half jaar later toch op de mat bij Sharath Jois en weet ze dus uit eigen ervaring hoe helend de practice kan zijn op zowel fysiek als mentaal niveau. Fieke weet als geen ander hoe besmettelijk het yoga virsus kan zijn en begeleidt ook graag anderen op dit wonderlijke pad. 

 

MAXI MEISSNER
Meer info volgt
 

 
Gastdocenten

Daarnaast worden diverse specialistische gastdocenten ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.

 

Anatomie: Laura Alteveer-Ramakers
Yoga tijdens zwangerschap: Fieke Tils