Docenten Yoga opleiding

Het docententeam van de Yoga Opleidingen bestaat uit ervaren yogadocenten, trainers, en begeleiders me een gedeelde visie en passie voor jouw ontwikkeling. 
Wij geloven in het zo getrouw mogelijk brengen van holistische yoga die integer bllijft met haar oorspronkelijke essentie.

Onze stijl van doceren kenmerkt zich door persoonlijke verbinding, betrokkenheid, humor en respect. We zetten je in actie en dagen je uit om nieuwe, andere dingen te proberen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerproces.

 

Jarenlange lesgeefervaring
De docenten van de opleiding zijn zelf fervente yoga beoefenaren en hebben jarenlange ervaring als yogadocent.
Hieronder lees je meer over hun yoga pad.

 

Fieke Klaasssen ashtanga vinayasa teacher training Docenten Ashtanga Yoga Opleiding Eindhoven-Sylvia.png Laura massage.png 

 Fieke Klaasssen                                                            Sylvia Pasveer                                                                            Laura Alteveer

 

 
FIEKE KLAASSEN - hoofddocent
Fieke besluit in 2009 de Ashtanga Yoga Opleiding te gaan volgen om haar eigen yoga practice te verdiepen maar en om ook aspecten daarvan te kunnen toepassen in haar werk als trainer en coach. Als trainer/coach begeleidt ze mensen en organisaties op het gebied van communicatie, samenwerking en bewustzijn. Na afloop van de opleiding wordt ze gevraagd om les te komen geven bij De Yoga Studio in Eindhoven en de yogastudio in Weert. Wat eerst begon als een avond in de week yoga les geven groeit al snel uit naar meer.
Tegenwoordig is ze eigenaar van De Yoga Studio, is ze als hoofddocent verbonden aan de YOga Opleidingen van De Yoga Studio en houdt ze houdt ze haar kennis en vaardigheden als trainer en coach up to date door ook nog regelmatig trainingen en coachingstrajecten te begeleiden op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling.
 

Ze heeft het voorrecht gehad veel internationale gastdocenten te mogen ontvangen in de studio en met hen te mogen studeren en assisteren. Zoals Nancy Gilgolf, David Swenson, Petri Raisanen, Ken the Rolfer, Lucia  Andrade, Laruga Glaser, Sonja Radvilla, en Luke Jordan.
Door een ski-ongeval en gebroken enkel moest ze haar eerste trip naar Mysore annuleren. Na een operatie en revalidatie stond ze een half jaar later toch op de mat bij Sharath Jois en weet ze uit eigen ervaring hoe helend de practice kan zijn op zowel fysiek als mentaal niveau. Meerdere trips naar haar teacher Sharath Jois in Mysore volgden.
Ook volgt ze met regelmaat andere verdiepende opleidingen op het gebied van systemische werken (familie- en organisatieopstellingen), NLP, Transactionele Analyse, Voice Dialogue en is ze mindfulness trainer en neemt ze met regelmaat deel aan intervisiegroepen en ontvangt supervisie.

Ze houdt ervan de filosofie van yoga te vertalen naar de alledaagse praktijk gebruikmakende van evidence-bases westerse methoden voor persoonlijk en professionele ontwikkeling.

 

 

SYLVIA PASVEER - hoofddocent

Voor Sylvia kwam yoga kwam op haar pad na de geboorte van haar tweede zoon. Ze had behoefte aan tijd voor haarzelf.

"Niet zomaar een uurtje wat bewegen, maar uit de ren- en zorgmodus stappen en voelen hoe het met mij gaat, tot mezelf en tot rust komen. De eerste vorm van yoga waarmee ik in aanraking kwam, was Ashtanga Yoga. Ik genoot (en dat doe ik nog steeds) van de rust die het me bracht. Omdat de asana’s een vaste volgorde hebben, denk je daar op den duur niet meer over na en kun je naar binnen keren.

Na een tijdje besloot ik om ook eens een les Yin Yoga mee te doen. Dat viel nog niet mee. De houdingen waren oncomfortabel maar heerlijk, helemaal op het moment dat je de houding verlaat. Veel lastiger vond ik het om langere tijd in dezelfde houding te zijn en dan ook nog mijn aandacht zoveel mogelijk bij mezelf te houden. Beide vormen zijn de daaropvolgende jaren in mijn leven gebleven. 

Enkele jaren geleden kwam ik erachter dat ik niet gelukkig werd van 32 uur op kantoor werken. Ik was teveel bezig met racen en te weinig bezig met wat ik echt leuk en belangrijk vond. Dat moest anders en ik besloot dat ik mijn hart ging volgen. Sinds toen geef ik yogales en ik ben nog iedere dag heel blij dat ik toen die beslissing heb durven nemen."

 

 

LAURA ALTEVEER- anatomie docent

Laura besluit rond haar 30ste levensjaar om het roer om te gooien en gezonder en bewuster te gaan leven. Yoga, mindfulness en meditatie helpen haar daarbij. Het resulteert voor Laura in minder stress, meer zelfvertrouwen en meer energie en het proefde naar meer.

Daarom volgt ze verschillende internationale yogaworkshop en opleidingen en in 2012 rond ze met succes de 200 hrs Ashtanga Yoga Intensieve Training in Eindhoven af. 

Thaise Yoga Massage therapeut
In 2011 had ze al kennis gemaakt met Thaise Yoga Massaga en dat was voor haar liefde op het eerste gezicht. Vandaar dat ze in 2013 start met de 3 jarige HBO-opleiding tot Natuurgeneeskundig Thaise Massage Therapeut bij Thai Dee. Sinds dat ze de opleiding in 2016 heeft afgerond runt ze haar eigen succesvolle Thaise Yoga Massage praktijk in Weert en heeft ze ook een aantal jaar een eigen yogastudio gehad. Ze is ze als docent verbonden aan de Yoga opleiding bij De Yoga Studio en Thai Dee.

 

We zijn heel blij dat Laura met haar anatomische kennis opgedaan en verder verdiept in de Thaise Yoga Massage opleiding en vele workshops die volgden, onderdeel is van ons docenten team. Ze helpt  jou op weg op het gebied van anatomische kennis. Doordat zijzelf ook yogabeoefenaar is kan zij veel specifieker ingaan op de anatomie welke relevant is voor de yoga beoefening en voor een toekomstig yogadocent. En behalve dat is Laura gewoon een heel fijn en warm mens.