Familie- opstellingen Eindhoven

Als mens maken we deel uit van een familie, waarin elk van ons zijn eigen plaats heeft. Of we nu in die familie zijn groot geworden of niet, of we nu willen of niet, daar liggen onze wortels, daar hebben we onze eerste fundamentele lessen geleerd over het leven, over de liefde, over vertrouwen. Vaak hebben we daar ook geleerd over pijn, gemis, schuld en verraad. Op een diep niveau weten we dat, al hebben we er geen bewuste herinnering aan. 

 

Wij mensen zijn ten diepste loyaal aan het systeem waaruit we zijn voorgekomen. Als je onvoldoende erkent, verwerkt en accepteert hoe het was in je systeem van herkomst kun je als volwassenen verzanden in pogingen bij anderen te halen, wat je in "jouw systeem" niet hebt gekregen, of niet hebt geaccepteerd. Of je herhaalt onbewust je oude rollen en patronen in je relaties van nu.

 

Tijdens een opstellingen kan inzichtelijk gemaakt worden wat er onbewust speelt. Op zielsniveau wordt het onzichtbare zichtbaar. In een familieopstelling maken wij dit onbewust beeld zichtbaar, door representanten voor ieder familielid te kiezen en hun volgens on innerlijke beeld en gevoel een plaats in de ruimte te geven. We geven het een gestalte. Omdat de representanten geen deel uitmaken van ons onbewust familiegeweten, zijn zij er niet mee geïdentificeerd. Zo kunnen zij in vrijheid aanvoelen wat er speelt in het familiesysteem en hun waarneming meedelen. De rol die de “vraagsteller” in het familiesysteem heeft aangenomen wordt zo helder.

De representanten weten vaak intuïtief in welke richting een oplossing gezocht moet worden. Dit komt omdat er gewerkt wordt met het zogeheten "wetende veld" waarin we allen met elkaar zijn verbonden.

Vanuit dezelfde onbewuste diepte manifesteren zich de daaruit voortvloeiende veranderingen in je leven.

 

Tijdens een opstellingen middag heb je de gelegenheid om jouw vraagstuk in te brengen en te onderzoeken. Of ben je als representant aanwezig in een opstelling van een andere vraaginbrenger.

In beide gevallen is het een diepgaande ervaring die je veel wijsheid brengt over wat speelt in jouw leven.

 

Voor wie
Iedereen die nieuwsgierig is en bereid om verder te kijken dan waar het denken je tot dan toe bracht.
Je hoeft geen ervaring te hebben om deel te kunnen nemen. Of eerder deel te hebben genomen aan een opstelling.
Iedereen met een open-mind is welkom!

 


PRAKTISCHE INFO
 
Data en tijd
Vrijdag 12 mei 13.00-16.00 uur

 

Prijs:

39,- representant
75 ,- vraaginbrenger

Bovenstaande bedragen zijn inclusief koffie en thee.

 

Begeleiders:       

Fieke Klaassen

 

Aanmelden:
Maak je online account aan, surf naar tabje events en boek je plek.