Fieke Tils

Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Zwangerschapsyoga

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? Wat betekent yoga voor jou?

Toen ik 12 jaar oud was, vertelde iemand me al dat ik later “op yoga” moest gaan. Eerlijk gezegd, vond ik het vreemd en zweverig, echt niet mijn ding. Totdat ik door een lange periode van drukte en spanning rugklachten kreeg en die woorden weer boven kwamen drijven. In 2012 is het er dan toch van gekomen en volgde ik mijn eerste yogales bij De Yoga Studio. 

Yoga is voor mij een manier om even in te tunen op mezelf, te checken hoe het met me gaat, fysiek en mentaal. Het helpt me om mijn lichaam soepel en krachtig te houden en om, zonder al te zweverig over te willen komen, dingen duidelijker te zien. Het heeft structuur in mijn leven gebracht en mijn leven richting gegeven. Yoga vindt niet alleen op je yogamat plaats. De belangrijkste lessen die ik de afgelopen jaren door yoga heb geleerd, hebben juist betrekking op situaties naast de mat.

 

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

Wat ik probeer mee te geven tijdens de lessen is een stukje bewustwording. Elke dag is anders. Check iedere les weer hoe het er die dag voor staat en kijk wat die dag mogelijk is en/of lukt. Het gaat er niet om hoever je tijdens de les in de houdingen bent geweest. Ook hoef je je niet na elke les helemaal happy te voelen. Het gaat om het proces. Wees niet te hard voor jezelf, maar zeker ook niet te zacht. Je kunt namelijk vaak veel meer dan je denkt. Op en vooral ook naast je mat.

 

Wat doe je naast yoga?

Twee dagen per week werk ik samen met Fieke Klaassen op kantoor van De Yoga Studio. Daarnaast ben ik vooral druk met mijn jonge gezin en vind ik het heel erg leuk om bezig te zijn met fotograferen.

 

Welke opleidingen heb je gevolgd?

2020 - Birthlight Perinatal Teacher Training 

2016 - Intensieve ‘Ashtanga First Series Teacher Training’ met David Swenson

2015 - Yin Yoga & Anatomy

2014 - Teacher Intensive Training Therapeutic Adjustments

2013 - Ashtanga Yoga Intensieve Training