Inge de Weijer

Yin & Yang Yoga, Yin Yoga

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? Wat betekent yoga voor jou?

Yoga kwam op mijn pad toen ik op zoek ging naar een andere functie/baan. Na 10 jaar zwemles geven kreeg ik steeds meer last van mijn astma en moest ik op zoek naar ander werk. Al snel miste ik het les geven en werd het in de yogalessen steeds duidelijker dat ik daar meer mee wilde doen. Toen ik in 2015 aan mijn eerste (Yin) yoga opleiding begon viel alles op zijn plek. Na de yin opleiding heb ik ook een vinyasa opleiding gevold. 

Yoga brengt mij nog steeds veel rust en tegelijkertijd voel ik me ook krachtig en gelijkmoediger. Voorheen was ik vaak emotioneel onstabiel en ik vond het altijd verschrikkelijk dat ik zo vaak moest huilen. Yoga heeft me geholpen om o.a. dit te accepteren en sindsdien voel ik me sterker. 

Verder geeft het me altijd een doel, er zijn namelijk nog heel veel interessante kanten van yoga waar ik me in wil verdiepen. Zo heb ik na de yin en vinyasa opleiding een verdiepingsstudie pranayama & yoga nidra en yin-yang yoga gevolgd. 

Sinds een tijdje ben ik me aan het verdiepen in het chanten van mantra's onder begeleiding van het harmonium (indiaas instrument). 

 

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

In mijn lessen probeer ik de student uit te dagen om met nieuwsgierigheid op zoek te gaan naar zijn/haar grenzen. Er is ruimte om contact te maken met emoties en te accepteren wat er allemaal aanwezig is en voorbij komt. Verder is iedere les die ik geef anders omdat ik het vooral op gevoel doe.

 

Wat doe je naast yoga?

Naast yoga besteed ik veel aandacht aan ons gezin, dat bestaat uit echtgenoot Mark, Amorena (de dochter van Mark uit zijn vorige relatie) en onze zoon die in augustus 2018 is geboren. Verder genieten we van samenzijn met vrienden en familie en gaan we het liefst op vakantie naar zonnige bestemmingen.

 

Welke opleidingen heb je gevolgd?

Yin - Yang Yoga opleiding

Verdiepingsstudie Pranayama & Yoga Nidra 

Vinyasa opleiding

2015 - Yin opleiding