Intensieve (Ashtanga) Yoga Opleiding

Deze intensieve training is uniek in Nederland. Het geeft een dieper inzicht in Ashtanga Yoga zoals het op de traditionele manier beoefend wordt. 

De training is voor die yogi's  bedoeld die niet alleen dieper in de ashtanga practice wil duiken maar daarnaast ook tijd willen inruimen voor hun persoonlijke ontwikkeling.


We werken in een kleine groep (maximaal 18 personen), die persoonlijk en direct begeleid wordt door twee ervaren en goed opgeleide senior yoga docenten: Fieke Klaassen (De Yoga Studio Eindhoven) en Marilou van Hoek (Yogamoves Utrecht en Delight Yoga Amsterdam). Diverse specialistische gastdocenten worden ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.

Er ligt een sterke nadruk op je persoonlijke practice als innerlijk kompas om je verdere kennis van ook de andere limbs van (ashtanga) yoga te verdiepen.

 

ONS VERHAAL

In 2008 is in De Yoga Studio Eindhoven voor het eerst een Ashtanga Yoga docentenopleiding gegeven. De opzet en begeleiding daarvan is in handen geweest van  is Sadhya Janneke Verburg-Wiersma en Claudia Pradella. 

De primaire focus vanaf de start van die training in 2008, is geweest om enthousiaste yogi's te begeleiden in hun docentschap. Op dat moment was er in Nederland nog weinig aanbod van ashtanga lessen en was er behoefte aan goed opgeleide docenten om deze vom van yoga (of andere dynamische vormen) aan te kunnen bieden.
Inmiddels zijn we 10 jaar verder en is ook Ashtanga yoga in Nederland (gelukkig) goed ingeburgerd.

Daarmee is ook de doelstelling van deze geheel vernieuwde training verschoven van docentschap naar een diepere kennis van ashtanga yoga en zelfkennis voor hen die deelnemen aan de training.

 

Om les te kunnen geven (in ashtanga yoga) zul je eerst ook zelf (liefst een aantal jaar) student geweest moeten zijn. Officiële autorisatie om Ashtanga Yoga te doceren kan alleen worden verkregen door jarenlange studie in Mysore, India. Vandaar dat deze training niet primair bedoeld is om je als yogdocent op te leiden maar wel om je dieper in je (ashtanga) yoga reis te laten duiken.
Daarmee hopen wij de ashtanga traditie en lineage eer aan te blijven doen. 


DOEL
Deze training is erop gericht authentieke Ashtanga Yoga beoefenaars op te leiden, die vanuit hun persoonlijke ervaring een diepgaand begrip ontwikkelen van alle aspecten van deze practice.  In het mentorprogramma word je persoonlijk en intensief begeleid door Fieke of Marilou.

 

OPZET
6 weekenden (vrijdag t/m zondag)
1 retreat week
1 terugkom dag

 

In totaal 200 contact uren. Houd rekening met circa 5-10 uur zelfstudie per week (dit is inclusief je eigen yoga-beoefening).

 

VOOR WIE
Als je nog geen of weinig ervaring hebt met ashtanga yoga dan is deze training minder geschikt voor je.  Is het je wens om een (nog niet) dagelijkse practice (verder) op te bouwen dan raden we je aan  (eerst minimaal een aantal maanden) deel te nemen aan de reguliere msyore of asthanga lessen.
Heb je al ervaring met asthanga yoga en ben je naast de asana practic nieuwsgiering naar wat het acht voudige pad van asthanga yoga nog meer inhoud: dan nodigen wij je van harte uit om samen met ons deze intensieve reis te maken.

 

 

ONDERDELEN VAN DE INTENSIVE

 • Diepgaande persoonlijke Practice
 • Primary (en Intermediate Serie)
 • Adem, Bandhas, precieze Vinyasas en Drishti
 • Alignment, specifiek voor Ashtanga Yoga
 • Yoga Filosofie (De Yoga Sutras van Patanjali)
 • Yoga levensstijl en eetgewoonten
 • Basis Sanskriet en Chanten
 • Fysieke Anatomie en Yoga Anatomie
 • Ademhaling en Pranayama
 • Mentorprogramma
   

 

MEER INFO OVER

Docenten
Data & locatie
Tarieven & voorwaarden
Toelating & inschrijving
Inschrijfformulier
Testimonials
BROCHURE