kathelijn-brouwers

Power Yoga en Ashtanga Yoga

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen?

In 2012 volgde ik mijn eerste proefles in De Yoga Studio.  Ik was op zoek naar een vorm van beweging die goed bij mij aansloot. Ik begon met ongeveer 2-3 lessen per week (o.a. Power Yoga, Easy Flow, Jivamukti Yoga en Yin Yoga). Destijds had ik nooit voor mogelijk gehouden dat yoga zoveel voor mij zou gaan betekenen. Inmiddels heeft deze 'hobby' zich uitgebreid tot een echte levensstijl.

 

Waarom ben je yogadocent geworden?

Door yoga ben ik veel dichter bij mijzelf gekomen. Hierdoor heb ik keuzes gemaakt die niet gemakkelijk waren, maar waardoor ik mij veel beter ben gaan voelen. Ik weet dat onze huidige samenleving veel van ons vraagt en het is daarom zo belangrijk om bij jezelf te blijven en datgeen te doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Ik vind het prachtig om als yogadocent een steentje bij te dragen aan jouw proces. 

 

Wat betekent yoga voor jou?

Eenwording met mijzelf, anderen en de natuur. Bovendien is mijn yoga practice een goede weerspiegeling van hoe ik op dat moment in het leven sta en wat dan misschien meer aandacht nodig heeft.

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

Studenten kunnen in mijn lessen een mix verwachten van actieve bewegingen afgewisseld met rustige houdingen waarbij de ademhaling centraal staat. Beweging gebeurt immers op het ritme van je ademhaling. Iedere les is anders, vanuit mij maar ook vanuit jou. Ik wil je graag meegeven je gemakkelijker aan te passen aan deze continue verandering.  

 

Wat doe je naast yoga?

Naast bezig zijn met mijn eigen yoga practice en lesgeven, ben ik graag in de natuur of breng ik tijd door met mijn lieve vrienden. Verder start ik binnenkort met een studie gericht op Ayurvedische geneeskunst. Met mijn medische achtergrond hoop ik in de toekomst deze twee dichter bij elkaar te kunnen brengen. Yoga zal hierbij altijd een rol blijven spelen.