Lazy men can't practice Yoga

In onze vorige blog kon je al lezen dat Yoga geen quick fick is, geen ultimate bliss-to go.

Yoga gaat om het onderzoeken, accepteren en vandaaruit misschien "verleggen" van je grenzen. En in dat woordje "verleggen" kan al weer snel een misconceptie ontstaan. Alsof het gaat om het streven naar iets ander of iets beters terwijl het veel meer gaat over de manier waarop.
Yoga gaat om een andere manier van kijken, naar het niet vast houden aan belemmerende overtuigingen, gedachten en gevoelens die jij over jezelf (of de wereld) hebt en die vaak zo diep ingeroest zijn dat je hetzelf niet eens meer in de gaten hebt.

En voor dat onderzoeken is het wel nodig om zo nu en dan uit je comfort zone te komen. Want daar zit de groei, daar waar het soms wat knelt en schuurt....En soms dienen die momenten zich aan in een onhandige yogapretsel...
Dus daarom, en niet voor leuke plaatjes op instagram, wringen yogi's zich in allerlei bochten. Niet uitsluitend om tot rust te komen en te ontspannen maar om bewust te maken wat onbewust is en vandaaruit te groeien.

Ashtanga Yoga daagt jou uit om dit te bereiken. En net zoals met harlopen bouw je het langzaam op. Je begint niet met de marathon maar zorgt ervoor dat je goed voorbereid van start gaat. Door volgens een opbouwschema op pad te gaan. Eerst wandelen, dan joggen en voordat je het weet heb je binnen een paar weken de eerste  5km aan een stuk joggen erop zitten.
En zo is het ook met Ashtanga Yoga. Eerst de zonnegroeten, dan de staande houdingen, dan de zitttende houdingen en voordat je het weet doe je op zondag mee aan een Ashtanga led class. Ashtanga Yoga is geschikt voor alle leeftijden, niveaus en levensfasen.
Zeker weten dat je je als herboren voelt, maar niet nadat je misschien zo nu en dan een hobbeltje op je weg bent tegengekomen. Maar dat is waar de yoga begint :-)....

Zin om te ontdekken hoe Yoga kan bijdragen aan jouw innerlijke kracht, mentale veerkracht en emotionele balans?
Meld je dan aan voor de ASHTANGA MYSORE (beginners) IMMERSION.
In een twee uur durende workshop en aansluitend tot maximaal 12 ashtanga mysore lessen leer jij deze verslavende vorm van yoga beter kennen.
Er zijn slechts 5 plekjes beschikbaar!