Lynn van den Einde

Yin Yoga, Ashtanga Yoga

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? Wat betekent yoga voor jou?

In de zomer van 2008 ben ik via een vriendin in aanraking gekomen met yoga. Al na de eerste les merkte ik wat het deed met mijn lichaam en na een aantal lessen meer ook met mijn mind. Ik begon zowel krachtiger als flexibeler te worden. Maar het zijn voor mij met name de mentale voordelen zoals innerlijke rust, zelfvertrouwen en passie voor het leven die ervoor hebben gezorgd dat yoga een heel belangrijk onderdeel van mijn leven is geworden. Ik ben dagelijks met yoga bezig en de afgelopen jaren heb ik diverse vormen van yoga mijzelf eigen gemaakt en de rode draad in welke vorm dan ook die ik beoefen blijft altijd hetzelfde: yoga leert je om te luisteren naar je lichaam.

 

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

Op dit moment geef ik Yin Yoga lessen en hierin is ontspanning het allerbelangrijkste. Dat wil niet zeggen dat dat altijd eenvoudig is. Want om te kunnen ontspannen spelen bepaalde factoren ook zeker mee. Maar het is wel de basis van de practice. Hoe vaker je een yin practice doet, hoe meer je gaat leren luisteren naar je lichaam en gaat genieten van stilte. En zodra je jezelf stilte gunt en je lichaam zich daaraan overgeeft, krijg je bijna vanzelf ook een stillere mind. Wat ik over wil brengen, is dat studenten veel kunnen bereiken wanneer ze compassie voor hun lichaam en hun ‘denken’ hebben. Door middel van hun yoga-practice krijgen ze een steeds beter inzicht in hoe ze bewuster met zichzelf en anderen kunnen omgaan.

 

Wat doe je naast yoga?

Naast yoga werk ik als interim recruiter. Dit kan zijn voor één bedrijf of voor meerdere kleine bedrijven die advies, begeleiding of een opstart nodig hebben op recruitment gebied.

 

Welke opleidingen heb je gevolgd?

2016 - Opleiding Mindfulness Trainer

2015 - Yin Yoga Docentenopleiding Module 1

2015 - Bijscholing Insight Yin Yoga

2011 - 4-daagse workshop ‘Ashtanga Yoga fort he rest of your Life’

2011 - 5-daagse Primary Series Adjustment Clinic

2011 - Ashtanga Yoga Intensieve Training

2011 - 7-daagse intensieve ‘Ashtanga First Series Teacher Training’