Nicole Bagaya

(Kinderyoga)

Soms zie ik kinderen binnenkomen die door de drukte in hun hoofd en spanning in hun lijf alleen maar rondjes kunnen rennen. Als ik zo’n kind na de sessie ontspannen op de mat zie liggen, denk ik: ‘Dat gun ik ieder kind.’
 
Vóór Studio Bagaya (yogastudio special voor kinderen en tieners) werkte ik 23 jaar als leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens al die jaren voor de klas ontdekte ik dat mijn kracht ligt in persoonlijke aandacht. Ik help kinderen op een liefdevolle manier hun persoonlijkheid te ontwikkelen.

Ik ben blij vanaf mei 2018 samen te werken met De Yoga Studio en daar mijn kinder yoga lessen te kunnen aanbieden.
 
Persoonlijke ontwikkeling
De keuze om niet langer in het onderwijs te blijven, ging voor mij gepaard met een ontdekkingstocht naar waar het om gaat in het leven. De lessen die ik heb geleerd, geef ik graag door. Zelfstandig nadenken, voelen, thuis zijn in je lichaam; dat is de basis. In mijn yogalessen komt alles samen: kinderen begeleiden, iets meegeven waar ze iets aan hebben, en vooral écht contact maken.

Zelfbewustzijn ontwikkelen
Op school zag ik hoe kinderen soms kunnen worstelen om zich staande te houden in onze snelle maatschappij. Veel kinderen ervaren een grote druk van buitenaf. In de westerse wereld hebben ze enorm veel keuze; al snel gaan ze mee met ‘wat in is’ of kopiëren ze gedrag. Dat is niet altijd wat goed is voor henzelf. Ik vind het belangrijk, dat kinderen leren hun eigen keuzes te maken, grenzen aan te geven en dát te doen wat goed voelt en bij hen past. Ik stimuleer hen daarbij met yoga en weerbaarheidstraining.

 
Opleidingen en specialisaties
Kinderyogadocent – bij Helen Purperhart, Jip en Jan Academie in Almere
Tieneryogadocent – bij Arterre in Nijmegen
Therapeutische kinderyoga – bij Arterre in Nijmegen
Yoga voor kinderen met autisme of AD(H)D – bij Jo Manuel van Special Yoga Foundation in Londen (Engeland)
Yoga voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking en kinderen met het syndroom van Down – bij Jo Manuel van Special Yoga Foundation in Londen (Engeland)
Rots en Water-trainer (basistraining & basisschool schoolbreed) - Gadaku instituut
Ashtanga Yoga teacher training (40 hrs) - bij David Swenson
Kinderyoga Coach - bij Lonneke van Elburg
Sherborne level 1 & 2 i.o. - bij Sherborne Nederland
Sherborne - Samenspel i.o. - bij Hechter!
 
Alle opleidingen die ik heb gevolgd, zijn me veel waard. Maar de lessen van Jo Manuel in Londen vond ik wel heel speciaal. Als je ziet wat zij bereikt met de kinderen, dat is prachtig. Ik laat me er graag door inspireren.