Nieuwsbrief Juli 2014

Nieuws van De Yoga Studio over het zomerrooster, de laatste vakantiesluiting, workshop met Petros en de Yin Yoga & Anatomie opleiding!
View this email in your browser

De Yoga Studio Nieuwsbrief Juli 2014

Vakantiegevoel

 
De zomer is er weer! De vakantie ligt in het verschiet. We gaan op zoek naar dat fijne gevoel,
naar die fijne plek. Daar waar we weer tot rust komen, of komen we dichter bij onszelf? Is de vakantie voor ons eigenlijk het moment om even niet meer de slaaf te zijn van je drukke gedachten, van je overactieve geest?
 
Tijd om werkelijk weer in contact te komen met jezelf, de ander, je gezin, je omgeving, de wereld om je heen. Ruimte om de natuur weer te zien als een schepping, als iets geweldigs. Het is alsof je zintuigen en je geest weer op een natuurlijke manier samenwerken, los van oordelen en wensen. Je geniet van het moment, het gevoel van blijdschap en tevredenheid.  
 
Volgens de yogafilosofie komt alles binnen via de zintuigen, waarop je geest reageert en je handelen wordt bepaald. Bijvoorbeeld als het regent zie je de druppels, voel je het water en reageert de geest direct met: ik wil niet nat worden (verwerping); scheen de zon maar (verlangen) of met een beetje geluk: ik vind het wel oké (berusting).
De yogi leert de regen te zien als een feit, zonder wens of oordeel, en laat zich niet verleiden door de gedachten, de geest. Deze practice noemt men pratyahara ofwel het terugtrekken van de zintuigen. Pratyahara is de vijfde ledemaat van de eight limbs of Ashtanga. Door pratyahara leren we ons verlangen te weerstaan om alles wat via de zintuigen binnenkomt meteen te willen benoemen, interpreteren, beoordelen, consumeren. Zo ontstaat er rust in de geest, waardoor we kunnen leren concentreren; wat de yogi weer een stap verder brengt naar mediteren.
 
Dat gevoel van rust in de geest brengt vakantie vaak bij ons teweeg, waardoor we het leven intens maar met de onbevangenheid van een kind kunnen ervaren. Spelen met zand en water los van de tijd en zijn omgeving. Dat is waar het om draait; elk moment ervaren zonder verlangen, zonder oordeel, los zijn van wat je tegenhoudt om gelukkig te zijn. Dus ben deze vakantie het kind in jezelf en ENJOY!

Namasté,
Francis

 

Zomervakantie, zomerrooster en leuk nieuws!


Ook dit jaar hebben we weer een zomerrooster. Dit geldt van 12 juli t/m 22 augustus a.s., natuurlijk met uitzondering van de vakantie (zaterdag 26 juli t/m vrijdag 8 augustus a.s.) want dan is de studio gesloten.

De lessen in zaal 2 worden tijdens het zomerrooster samengevoegd met die in zaal 1. Alleen de Mysore lessen en de Yin Yoga lessen in zaal 2 gaan wel apart door.

Tijdens het zomerrooster mogen al onze leden GRATIS onbeperkt naar de ochtendlessen komen!

Let op: dit is de laatste vakantie! Want na de zomervakantie zullen de lessen ook tijdens de schoolvakanties worden gegeven!

Bron van inspirtatie - Petros


Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober 2014 komt Petros Haffenrichter naar De Yoga Studio! Francis en Mona noemen Petros hun eerste inspiratiebron; hij is de teacher die hen voor het eerst in contact bracht met Jivamukti Yoga.

Jivamukti Yoga lessen van Petros zijn authentiek en uitdagend, hij is een openhartige teacher. Gedreven en met humor toont hij je de sleutel naar meer openheid in het leven. Door yoga kunnen we onszelf op een meer subtiel niveau bekijken en leren we het onderscheid te maken tussen geconditioneerd gedrag en vrijheid. De yoga practice kan je perspectief veranderen en de weg openen naar liberation; be here now!

Binnenkort volgt er meer info over de Jivamukti Yoga Workshop van Petros en kun je je aanmelden! Mocht je ter inspiratie alvast naar zijn muziek willen luisteren; Petros and Friends hebben o.a. deze albums uitgebracht: Embrace (2009), Narayana (2012), Kali (2013). Enjoy!

 

Yin Yoga & anatomie opleiding,
level 1 (najaar 2015)


Het duurt nog even... Maar omdat deze training dit jaar al heel snel was volgeboekt, willen we hem nu al aanbieden. Op 25 t/m 30 oktober en 7 en 8 november 2015 komt José de Groot weer naar onze studio om voor de tweede keer de Yin Yoga & Anatomie opleiding te geven.

Tijdens deze training leer en oefen je uitgebreid de belangrijkste Yin Yoga asanas te doceren, analyseren en aan te passen aan de diverse fysieke mogelijkheden van je leerlingen. Je gaat dieper in op het belang, de functies en effecten van de Yin Yoga asanas (fysiek en energetisch). Tevens wordt er gedurende de hele training uitgebreid ingegaan op anatomie en fysiologie. Ook als je geen les wilt gaan geven, is dit een geweldige training om je verder te verdiepen in Yin Yoga.

Meer info en aanmelden: klik hier.
 

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|* unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*