Nieuwsbrief mei 2016

Nieuws van De Yoga Studio: roosterwijziging, nieuwe les in het weekend, Yoga Retreat Portugal met Nick Evans en Katia Gomez, bodyworks, pranayama workshop, jivamukti workshop Lady Ruth, Yin Yoga Docenten Opleiding Deel 1, David Swenson (ashtanga)docenten Opleiding
View this email in your browser

De Yoga Studio Nieuwsbrief Mei 2015

Een overvolle nieuwsbrief met heel veel yoganieuws!


Het is weer voorjaar! Ook wij hebben de voorjaarskriebels te pakken, al is het nu nog even wachten op de zon!

En die kriebels maakten dat wij niet stil hebben gezeten:
In De Yoga Studio zul je de komende tijd wat veranderingen tegenkomen. Waarover we je graag berichten. 


Vanaf september zullen er nog maar een beperkt aantal matjes in de studio's liggen. Deze zijn alleen bedoeld voor proeflessers. Inmiddels is het ledenaantal van de studio zo toegenomen en worden de lessen zo druk bezocht, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van onze studiomatjes, dat het voor ons niet meer te doen is om de matten allemaal fris en fruitig te houden. En jij met je schone voetjes op een frisse mat kunt staan. 
We vragen je dan ook om voor die tijd een eigen yogamat aan te schaffen mocht je die nog niet hebben. De dames van de yogashop denken met ons mee en hebben binnenkort een mooie aanbieding voor je in petto! (zie ook yogashop.nl)

Dan heeft zo meteen iedereen een eigen mooi en fris yogamatje! Wel zo 
hygiënisch!

 
Er komt een extra les bij in het weekend en zijn er nog wat aanpassingen in het lesrooster (bijvoorbeeld een extra Yin Yoga les)! Zie ook hieronder in de nieuwsbrief.

We gaan werken met een nieuwe registratiesysteem, waarbij iedere student zich voor de les (op de studio) aanmeldt voor de les die hij/zij gaat volgen. Dus geen lessen meer die overvol zijn en waar nauwelijks plek is voor jou en je matje. Voor ons beter overzicht welke lessen druk bezocht zijn en waar dus tijdelijk even geen nieuwe yogi's in kunnen stromen.

Dit allemaal om yoga voor al onze studenten een zo aangenaam mogelijke ervaring te laten zijn!
We hopen op jullie medewerking en begrip. We zijn er ons van bewust dat iedere verandering soms wat onrust met zich mee brengt maar we hopen hiermee echt tegemoet te komen aan de wens van velen!

In deze nieuwsbrief nog veel meer nieuws om je yogahart sneller te doen laten kloppen!
 

Nieuwe lessen erbij!


Goed nieuws! Wij gaan ons lesaanbod uitbreiden.

Omdat we in het weekend steeds meer mensen moesten teleurstellen omdat die lessen helemaal vol zitten en we inmiddels werken met wachtlijsten voor bepaalde lessen, komt er vanaf zaterdag 4 juni een nieuwe les bij.

Beginners Power Yoga op zaterdag 09.30 uur
Fieke T. (Easy Flow op donderdagochtend) en Inge (studio host op maandag- en woensdagavond) verzorgen dan een heerlijke beginners Power Yoga les om 09.30 uur in de kleine studio.
Zo nu en dan komt deze les te vervallen (circa 10 x per jaar) omdat dan beide studio's bezet zijn voor bijvoorbeeld de docentenopleiding of een workshop. Dit kondigen we tijdig in de lessen aan en natuurlijk vind je dit ook terug op het actuele lesrooster.
Deze gemiste les mag je op een andere moment inhalen. 
Nieuwe Yin les erbij, dinsdag 20.30 uur
Voor alle Yin liefhebbers: vanaf dinsdag 7 juni komt er een vierde les mogelijkheid bij. Yin is momenteel een veel gevraagde les. Naast Deborah en Jara, die beiden al Yin Yoga les geven, gaat nu ook Liduïne op dinsdagavond om 20.30 uur een Yin Yoga les verzorgen.
Voor degenen die op dat tijdstip een Power Yoga les volgden bij Liduïne en niet willen overstappen naar een Yin les: je kunt bijvoorbeeld op datzelfde tijdstip aansluiten voor een beginners Mysore les bij Fieke K. in studio 2 of anders om 19.00 uur bij de Power Yoga les bij Fieke K. in studio 2 (zie hieronder). Uiteraard mag je ook een les op een andere dag of tijdstip gaan volgen. 

Beginners Power Yoga les wordt Power Yoga les
Dinsdagavond om 19.00 uur kon je tot nu toe in beide studio's een beginners Power Yoga les volgen. De les in studio 2 bij Fieke K. zal vanaf heden overgaan naar een reguliere Power Yoga les.

Mocht je gaan willen deelnemen aan een van bovenstaande lessen of je lestijd juist willen aanpassen hierdoor geef dit dan s.v.p. per mail aan ons door: [email protected]

 

Yoga retreat met Nick Evans en Katia Gomez, augustus Portugese kust


Onlangs is een hele club van onze Jivamukti Yogi's met Francis en Mona op een heerlijke yoga retreat in Kreta geweest!
De nieuwe plannen voor het komende jaar worden alweer gemaakt.

Dit jaar kun jij nog mee op een heerlijke yoga retreat met Nick Evans en Katia Gomez. Zij gaan in de maand augustus een heerlijk yoga retreat verzorgen aan de Portugese kust. Je kunt er ook paardrijden en surfen dus alles voor een hele fijne (familie)vakantie! 

Lijkt het je wel wat? Of je nu net begint met yoga of al ver gevorderd bent, deze twee liefdevolle yogi's met gezamenlijk meer dan 30 jaar yoga-ervaring ontvangen je graag in Portugal.

Meer informatie hierover vind je op onze website!

Registratiesysteem


Vanaf juni zullen we gaan proefdraaien met het registratiesysteem voor het volgen van de lessen. Je kunt dan voor aanvang van de les via een iPad in de hal jezelf aanmelden voor de les die je gaat volgen.

Op deze manier is er een maximum aantal plaatsen per les te vergeven waardoor de lessen goed gevuld maar niet overvol zijn. En ook voor ons wordt beter inzichtelijker hoe druk en door wie de lessen worden bezocht.

Je kunt nog steeds je gemiste lessen inhalen. Alleen is het zo (en dat is niet veranderd) dat de studenten voor wie het hun vaste les is, voorgaan op de studenten die komen inhalen. Daarom is het van belang dat je ons doorgeeft (als je dat nog niet eerder hebt gedaan) welke les(sen) je meestal bezoekt, zodat we een plekje bij die les(sen) voor je kunnen reserveren.
Voor de duidelijkheid: wanneer je een lidmaatschap hebt voor 1x per week dan kunnen we bij 1 les een vaste plek voor je reserveren, bij 2x per week bij 2 lessen en bij onbeperkt maximaal 3 plekken.
Je kunt je aanmelden voor vaste lessen via [email protected]

 
 

Bodyworks Yoga Studio Eindhoven


Stap in een wereld van serene rust, luxe en pure ontspanning. Waar kan dat beter dan bij De Yoga Studio Eindhoven?
Dat dat kan met yogalessen wist je natuurlijk al maar nu kun je bij ons ook terecht voor massages, acupunctuur, ayurvedische consulten en pedicure behandelingen.
Je hebt de keuze uit vele verschillende behandelingen, veelal gebaseerd op authentieke oosterse technieken.

Meer informatie over de behandelingen vind je op het prikbord en (binnenkort) ook op onze website.

Eind juni start Yueh-Hsien Chen (ofwel "onze Jay", ervaren yogi en thaise yoga masseur) met het geven van Thaise Yoga massage.
Op zaterdag 25 juni geeft hij een lecture/tutorial over Thaise Yoga Massage 13.00-15.00 uur (in het Engels, 15 euro p.p).
Aanmelden hiervoor kan via [email protected]

 

Trakteer jezelf in mei, juni of juli nog op:


Thaise Yoga Massage
Tutorial Thai Yoga massage, zaterdag 25 juni 13.00-15.00 uur 
Vrijdag 1 juli, Thaise yoga massage, 09.00-13.00 uur 
Vrijdag 8 juli, Thaise yoga massage, 09.00-13.00 uur
Aanmelden: [email protected]

Ayurvedisch Consult
Donderdag 19 mei, 09.00-18.00 uur
Woensdag 29 juni, 09.00-18.00 uur
Donderdag 30 juni, 09.00-18.00 uur
Aanmelden: www.srisriayurveda.nl of telefonisch via Sri Sri Ayurveda 06-11397334


 

Anatomie en Yin Yoga Opleiding (deel 1), start september 2016


SPREAD THE LOVE!
Altijd al van je passie je werk willen maken? Ben je zover om jouw passie voor yoga met meer mensen te gaan delen? Wil je er zeker van zijn dat je jouw tijd en geld investeert in een yogadocentenopleiding die kwaliteit biedt? Een opleiding waarbij je niet snel zomaar even een papiertje haalt, maar een gedegen opleiding met veel ruimte voor praktijk waardoor jij straks stevig in je spreekwoordelijke schoenen staat?

Vanaf 5 september gaat in De Yoga Studio Eindhoven de 100 uurs Yin Yoga Docentenopleiding van José de Groot van start.
Als je er snel bij bent: zondag 22 mei is er voor geïnteresseerden een introductiemiddag!
Kom en deel je (Yin) Yoga passie! Spread the LOVE! Voor meer informatie, ga naar onze website.

Via de website van Yogashop kun je je inschrijven voor de opleiding.
Aanmelden voor de workshop van komende zondag kan nog via: [email protected]

 

Pranayama workshop met Marilou


Pranayama is een term die binnen yoga veelvuldig wordt gebruikt: Het bewust zijn of worden van je ademhaling en controle van de ademhaling. Ademen is leven, het is lichamelijk een van onze meest essentiële functies.

Een reguliere beoefening van eenvoudige ademtechnieken reinigt en stabiliseert lichaam een geest. De vrije ademhaling opent de weg naar je innerlijke wereld en kan leiden tot een diepere staat van meditatie.

Deze praktische workshop biedt een veilige introductie tot pranayama beoefening. We zullen Kriyas (reiningings technieken) maar ook eenvoudige Pranayma technieken van concentratie, meditatie en mantra beoefenen. Je leert ook hoe een reguliere pranayama practice (zelf thuis) op te bouwen om zo de voordelen van de ademtechnieken te ervaren in je dagelijkse leven.

Of je nu beginner bent of al ervaring hebt met yoga, alle niveau's kunnen aan deze workshop deelnemen.


Voor meer info zie onze website
Aanmelden kan via [email protected]


 

Jivamukti workshop Lady RuthWe are happy and honoured that senior Jivamukti yoga teacher Ruth Lauer-Manenti is coming back to De Yoga Studio in Eindhoven!

She is affectionately called Lady Ruth because of her great experience and knowledge, her kindness and warm attention, and the way she can bring out the smile inside. 
Lady Ruth’s workshop will be challenging, thoughtful and safe and will give the practitioners a chance to work nicely, carefully, skill fully, and effort fully; so as to enter into a quietude within themselves that will serve as an atmosphere for clarity and hope about oneself and ones world.

Join the workshop on sunday 10th of July, 13.00-16.00 hrs.
More info see our website


 
 

Yoga en fun met één van de beste yogaleraren ter wereld: David Swenson


Ook dit jaar komt David Swenson weer naar de Yoga Studio Eindhoven voor zijn beroemde workshop en docentenopleiding.
Zijn enthousiasme voor ashtanga yoga en zijn persoonlijkheid en humor maken zijn workshops en teacher trainings iedere keer weer een unieke beleving.
Voor de workshop zijn alle plekken al vergeven en ook de wachtlijst is inmiddels zo lang dat het geen zin meer heeft je daarvoor aan te melden.
Wel zijn er nog een plekken voor de docentenopleiding.

ASHTANGA TEACHER TRAINING - 40 HRS 
Ma 31 okt  t/m Zo 6 nov
Deze training is niet bedoeld om de Primary Series te leren, maar meer om te leren les te geven in Ashtanga Yoga of om je persoonlijke practice te verdiepen.
Het kan prima dienen als pre-education training wanneer je overweegt om te gaan deelnemen aan een 200-uurs docentenopleiding.
Voor meer info, bezoek onze website
Aanmelden: via Yogashop


 

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|* unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*