nieuwsbrief voorjaar 2018

 

*|MC:SUBJECT|*

 

 

 
Nieuws of roddelen? Waarheid of gissen? Wat kunnen we leren van de yama's en niyama's? En verder het laatste nieuws van De Yoga Studio, worskhops en nieuwe lessen.
View this email in your browser
De Yoga Studio, zin in yoga


De Yoga Studio Nieuwsbrief voorjaar 2018

Van van kleine (schijnbaar) onschuldige  tot grote goeroe-schandalen, het lijkt alsof er geen tekort is aan sappige onderwerpen in de (yoga)wereld. Maar wanneer wordt het delen van nieuws een roddel? Roddelen heeft vele vormen, van schijnbaar onschuldig tot kwaadwillend (on)bewust schade berokkenen aan iemands reputatie of carrière. Gezien door de lens van de yama’s (yoga’s ethische principes), hebben zelfs schijnbaar onschuldige roddels gevolgen, die zowel de verteller net zo veel schaden als het doelwit.

Ken je dit spelletje van vroeger nog, of misschien ben je het nog wel eens tegen gekomen in een training?
“Whisper Game.”
De leraar laat de studenten in een cirkel zitten en fluistert dan één zin in het oor van een kind en dan moeten ze allemaal dezelfde doen door dezelfde zin in het volgende oor te fluisteren. Op het einde zal de laatste student de zin uitspreken.  Je snapt natuurlijk al dat die laatste zin vaak helemaal niet meer lijkt op de eerste zin die in het oor gefluisterd is.
Hoe dat komt? Wij hebben allemaal onze interpretaties en filters als het om de werkelijkheid gaat.

We kunnen wat dat betreft  ook iets leren van een beroemde  Griekse filosoof Socrates maar ook de yama's en niyama's , de eerste ledematen van (ashtanga) yoga kunnen mooie eye-openers zijn als het gaat om
"DE WAARHEID". 

Op een mooie dag kwam een ​​medewerker gretig naar hem toe en zei: "Socrates, weet je toevallig wat ik net heb gehoord over je student?"
Socrates antwoordde kalm: "Voordat je het mij vertelt, zou ik graag willen dat je een kleine test aflegt. Het is de drievoudige filtertest. "


Socrates ging verder. "Voordat je met me over mijn student praat, laten we even nadenken over wat je gaat zeggen.

Het eerste filter is WAARHEID. Weet je absoluut zeker dat wat je me gaat vertellen waar is? "De man zei aarzelend: "Nee, eigenlijk heb ik er net van gehoord en ..."."Oké," zei Socrates. "Dus je weet niet echt zeker of het waar is of niet. 
Laten we nu het tweede filter van de GOEDHEID proberen. Is wat u gaat over mij te vertellen over mijn student iets positiefs of goeds? "
"Nee, integendeel ..."

Dus,' vervolgt Socrates, "wilde je me iets slechts over hem vertellen, ook al weet je niet zeker of het waar is?" De man schaamt zich.

Socrates vervolgt: "Misschien slaag je nog steeds voor de laatste test - het derde filter van BRUIKBAARHEID. Is het wat je me wilde vertellen dat mijn student op eender welk front nuttig voor me zou zijn? "
De man antwoordt: "Nee, niet echt"

"Wel," besloot Socrates, "als wat je me wilde vertellen niet waar is, niet goed, of zelfs maar nuttig, waarom zou je het me dan helemaal vertellen?"

Hoe vaak eigenlijk klopt onze blik van de werkelijkheid en als het om de “waarheid” gaat? En hoe gekleurd is die waarheid? Hoe betrouwbaar bijvoorbeeld zijn onze eigen gedachten over onszelf, of over iemand anders?  Hoe vaak praten we over in plaats van met iemand?  Wanneer wordt nieuws delen roddelen?  
De yoga principes die wij ook kennen vanuit de yoga filosofie: de yama's en de niyama's kunnen ons  ook helpen bij het nastreven van: IS HET WAAR, IS HET GOED EN IS HET BRUIKBAAR?

In deze nieuwsbrief zullen wij in ieder geval een paar van onze waarheden met je delen gecheckt en goed bevonden op alle deze drie punten. En mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan horen we het graag 


Warme groet,
Het team van De Yoga Studio
NIEUWE WEBSITE
Waarschijnlijk heb je het al gezien? Onze website is in een nieuw jasje gestoken.
Omdat we de laatste tijd weleens last hadden van ongenodigde gasten en ineens de hele site in het Chinees was. M
aar ook omdat de achterliggende techniek niet meer echt van deze tijd was vonden we het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen.
En dat geldt ook voor het logo. Wij zijn er heel blij mee. Hopelijk weet je je weg ook snel weer te vinden op de website.  Zo zou hij ook op je telefoon goed te gebruiken moeten zijn. Binnenkort kun je ook het actuele lesrooster weer in real time raadplegen en gaan we zorgen dat alles weer helemaal up to date is, zoals je waarschijnlijk gezien hebt is het nog “work in progress”.

 

EVERY END IS A NEW BEGINNING

Vanaf half maart zijn er geen Jivamukti lessen meer in De Yoga Studio Eindhoven.
Het is geheel Francis zijn vrijwillige keus geweest om De Yoga Studio te verlaten. We hadden het graag anders gezien juist omdat wij het heel mooi vonden dat er verschillende yogastijlen onder een dak konden bestaan. En hoewel wij het snappen dat iemand zijn droom wil najagen kan zelfs zo’n “onschuldige” actie betekenen dat het niet helemaal volgens de principes van ahimsa en satya gaat voor alle betrokken partijen en dat betreuren wij dan ook.
Binnen de Yoga Studio is een hechte gemeenschap Jivamukti practicioners opgebouwd. Wij wensen de docenten en studenten die ons verlaten een warm hart toe en wensen hen veel yogaplezier en -wijsheid toe. 

 

TAI CHI QI GONG
WORKSHOP ZONDAG 6 MEI

Tai Chi Qi Gong , al een geruime tijd worden er in De Yoga Studio op dinsdag avond en woensdag avond lessen Tai Chi Qi Gong verzorgd. Als lid van De Yoga Studio kun je hieraan ook deelnemen, de lessen vormen onderdeel van je lidmaatschap net zoals de andere (reguliere) lessen.
Nog niet bekend met deze bewegingsvorm? Noteer dan alvast zondag 6 mei,  13.00-16.00 in je agenda! Dan geven we een workshop Tai Chi Qi Gong om je kennis te laten maken met deze Chinese bewegingsvorm.
Want wat is bijvoorbeeld het verschil tussen Tai Chi en Qi gong?  Je zou denken dat het antwoord eenvoudig is. Maar toch is dat niet zo: de twee zijn erg verweven en er zijn behalve verschillen, ook veel overeenkomsten: zo vinden ze beiden hun oorsprong in China, werken allebei met Qi (levensenergie) en ook de langzame en aandachtige bewegingen zie je bij beiden terug. En niet onbelangrijk: ze brengen de beoefenaar plezier, ontspanning en vitaliteit.

Dus kom zondag 6 mei naar De Yoga Studio (ook als niet lid ben je van harte welkom). Je plekje voor deze workshop kun je reserveren via: mijn.deyogastudio.nl, of door een mailtje te sturen aan [email protected]


(de workshop wordt binnen in een van onze mooie ruimtes gegeven en niet buiten zoals de foto misschien doet vermoeden....) 

INTRODUCTIE YOGA FILOSOFIE

Yoga gaat over het ontwikkelen van ons vermogen tot diepe persoonlijke transformatie. En de yoga geschiedenis en yoga filosofie geeft ons een prachtig praktisch systeem om te werken naar wat we in het leven ambiëren.
 
Vrijdag 4 mei starten wij me de eerste (van hopelijk meer) yoga filosofie meetings.
Heb jij zin om dieper in je yoga reis te duiken? Lees dan hier meer.

Hopelijk zien we je dan op vrijdag 4 mei, 19.00-21.00 uur op onze locatie in Strijp (Scherpakkerweg) voor een filosofie meeting die we afsluiten met een drankje op ons dakterras. Aanmelden kan hier of door ons een mailtje te sturen: [email protected]

Warme groet,  Nienke en Fieke  K.
 

ANATOMY WORKSHOP


This yoga anatomy workshop takes your anatomy knowledge to the next level. You will be guided through key anatomical principles and concepts that help you see beyond the parts and pieces of anatomy. Come explore the integration of anatomy and movement.

The Inner and Outer reality of the Breath, Bandhas and Dristhi
The Breath, Bandhas, and Dristhi are the foundations of our glorious (Ashtanga) Yoga Practice.  Properly developed, they work together, refining us externally to move with Power ad Fluidity on the mat and internally to focus the mind with a calm nervous system (Chitta Vritti Nirodha). 

Saturday 26th and sundag 27th of May. Here you can find some more info.

You can reserve your spot for this workshop: mijn.deyogastudio.nl, or by sending an email to [email protected].


Zondag 1 april en maandag 2 april is het Pasen.
De lessen gaan dan niet door.
Geniet van een lang weekend!

 


*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|* unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*