zijnsoriëntatie

Zijnsgeoriënteerd betekent letterlijk: georiënteerd op Zijn. Dat kun je in de eerste plaats zien als gericht op wat er nu is. Doel van het werk is om steeds zoveel mogelijk met wat er nu is in contact te zijn en eigenlijk meer nog dan dat ons te leren openen voor wat er nu is en. Dat vraagt om ons te kunnen verzoenen met wat we in het ”nu” ervaren of dat nu binnen of buiten onszelf is. In de mate, dat ons dat ook echt lukt, zijn we in vrede met onszelf en met de situatie en is er geen strijd. Geen strijd met wat er zich voordoet is de belangrijkste voorwaarde om gelukkig te kunnen zijn.

 

We kunnen wel proberen te ontsnappen aan wat er nu is (en het idee hebben dat ons dat ook lukt) maar die ontsnapping is feitelijk onmogelijk. Als wat er in het “hier en nu” is, dus gegeven is, dan kunnen we ons er maar het best mee leren verzoenen, is dan de conclusie. Daar komt bij dat van uit een spirituele visie we altijd precies daar zijn, waar we thuis horen.

 

Wij zijn blij dat het Centrum Zijnsoriëntatie in De Yoga Studio een plek heeft gevonden om haar werkzaamheden in deze regio te faciliteren.

 

Over Centrum Zijnsoriëntatie
Het centrum Zijnsoriëntatie is in 1997 in overleg met Hans Knibbe, de stichter van de School voor Zijnsoriëntatie opgericht door Chris Kersten en hij geeft vanaf die tijd leiding aan het Centrum.

De hoofdlocatie is in Zeist, maar de Basisjaren van de Opleiding Zijnsoriëntatie worden verder gegeven in Rotterdam, Arnhem,  Haarlem en Eindhoven.

 

Wil jij meer weten over deze opleiding dan verwijzen wij je graag naar de website van het centrum Zijnsoriëntatie.