Opleidingsdocenten

FIEKE KLAASSEN

Fieke K

 

Fieke besluit in 2009 de ashtanga yoga intensieve training te gaan volgen om haar eigen yoga practice te verdiepen maar om hopelijk ook wat aspecten daarvan te kunnen gaan toepassen in haar werk als trainer en coach. Als trainer/coach begeleidt ze op dat moment mensen en organisaties op het gebied van mindfulness, communicatie, samenwerking en bewustzijn. Wat eerst begon als een avond in de week yoga les geven groeit al snel uit naar meer. Behalve dat ze een aantal yogalessen per week geeft (mysore/ashtanga stijl, poweryoga en easyflow) is ze nu ook eigenaar van De Yoga Studio Eindhoven, werkt ze er als studiomanager en is ze als docent verbonden aan de Ashtanga Yoga Intensieve Training.

Ze is vanaf haar eerste bezoek aan de studio (in 2009) tot op heden een echte ashtanga addict. En heeft het voorrecht gehad al veel (inter)nationale gastdocenten te mogen ontmoeten en met hen te mogen studeren. 

Na een ski-ongeval in 2016 heeft ze haar eerste trip naar het KPJAYI moeten annuleren, vanwege een gebroken enkel. Na een operatie en revalidatie stond ze een half jaar later toch op de mat bij Sharath Jois en weet ze dus uit eigen ervaring hoe helend de practice kan zijn op zowel fysiek als mentaal niveau. Fieke weet als geen ander hoe besmettelijk het yoga virsus kan zijn en begeleidt ook graag anderen op dit wonderlijke pad.

 
 

marilou profielfoto zwart witMARILOU VAN HOEK

Geboren in de Filippijnen, kwam Marilou naar Nederland in haar tienerjaren. Zij voelt gezegend met het beste van beide werelden: Oost en West. Sinds haar contact met yoga heeft zij een passie voor Ashtanga Yoga en Pranayama ontwikkeld, die zowel in haar klassen als in haar dagelijks leven van toepassing is.

Naast haar dagelijkse practice studeert ze regelmatig met haar leraren: . Katiza Satya, Paul Dallaghan en Pranayama Master Sri O.P. Tiwariji, hoofd van het onderzoeksinstituut Kaivalyadham in de buurt van Mumbai, India.

Marilou ziet yoga als een zoektocht naar spiritualiteit en bewustzijn. Het biedt niet alleen een stabiele basis voor het dagelijks leven, maar ook veel plezier. Ze houdt ervan om haar studenten te inspireren met haar passie.
"Pranayama is de basis van mijn dag. Mijn dagelijkse praktijk geeft mij toegang tot mijn ziel en innerlijk leven. Ik voel me een met mijn lichaam, en beleef een staat van Bliss. Het is de perfecte basis voor mijn Ashtanga practice. "

 

Claudia-Padrella-214x214Claudia Pradella

Claudia heeft een grote liefde en interesse voor Oosterse filosofie ontwikkeld tijdens haar vele reizen door Azië. Daardoor heeft zij een diepe innerlijke band gekregen met de yoga traditie. In het begin verdiepte ze zich vooral in de Hatha Yoga volgens de Bihar School traditie. Hierdoor geïnspireerd, investeerde ze vervolgens in een jarenlange persoonlijke yoga practice en volgde diverse studies bij belangrijke docenten over de hele wereld, vooral in Europa en Azië.

Claudia is gecertificeerd docent bij de Yoga Alliance US (E-RYT 200) en reist nog steeds zeer regelmatig naar Azië om te studeren bij de grote docenten en meesters van de verschillende tradities (TKV Desikachar en voorheen Sri K Patthabi Jois). Claudia is inmiddels een volledig toegewijd student in de Ashtanga Yoga Traditie. Ze heeft een diepe passie voor de yoga psychologie van Patanjali, en gelooft sterk in de voordelen van een individuele benadering van yoga. De laatste 10 jaar woont ze in Utrecht, geeft regelmatig les bij verschillende yoga scholen, heeft in 2010 haar eigen Astanga Yoga School in Amsterdam opgericht (www.astanga.nl) en geeft nog regelmatig workshops en retraites in Nederland en in het buitenland.

 


Gastdocenten

Daarnaast worden diverse specialistische gastdocenten ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.