persoonlijke ontwikkeling en contact met je authentieke zelf

Hoe kun jij je ware zelf vinden wanneer jij je hebt verloren in het pleasen van anderen?

 

Mensen die er alles aan doen om anderen te pleasen, zijn zo gefocust op andere mensen en voldoen aan de behoeften van andere mensen dat ze vaak nalaten voor zichzelf te zorgen. Te veel aannemen. Niet genoeg rust krijgen. Geen tijd vrijmaken voor zichzelf en dingen waarvan ze zelf opladen of even een momentje voor zichzelf nemen. Ze stellen de behoeften en belangen van anderen voor die van henzelf en zijn daarmee het contact met hun authentieke zelf verloren.

 

Je authentieke zelf
Een groot deel van het vinden van je authentieke zelf is ontdekken wat JIJ leuk vindt. Wat brengt jou vreugde? Wat brengt jou geluk? Kijk daarbij niet wat je goed KUNT of doet.

Merk op dat "waar je goed in bent" op dit moment niet de beste aanwijzing is. Je zult je authentieke zelf niet vinden in de vaardigheden die je hebt opgedaan om andere mensen te pleasen. Sommige van je huidige vaardigheden kunnen overeenkomen met je natuurlijke sterke punten anderen juist weer niet.

 

Het ontstaan van please gedrag
Veel van ons zijn opgegroeid in een omgeving waar tastbare daden en tastbare resultaten worden gewaardeerd.

De wereld waarin je authentieke zelf het meest comfortabel is - de wereld van abstracte ideeën - is niet tastbaar en wordt daarom soms afgedaan als minder waardevol. En daarmee heb je als kind waarschijnlijk vaak de boodschap gekregen je met meer wereldse/tastbare zaken bezig te houden.
Omdat iedereen kind de behoefte heeft zich geliefd te voelen zal dat al snel je “overlevingsmechanisme” zijn geworden, je gaat datgene doen of dat gedrag laten zien waarvan jij het idee hebt te voldoen aan de verwachting van anderen. Je begraaft eigenlijk op dat moment je authentieke zelf, of zet die in de hoek.

 

Waar voel jij je goed bij?
In plaats na te gaan wat je goed kunt, is het veel informatiever gehoor te geven aan waar jij je goed bij VOELT.

Als je handelt in overeenstemming met je authentieke zelf, kan het zijn dat dat in het begin wat onwennig aanvoelt, zoals bij iets nieuws, maar het overheersende gevoel is vrede en kalmte. Een natuurlijke stroom. Tevredenheid. Opwinding. Een weten dat jij het juiste voor jou doet.

 

Verkennen van je innerlijke wereld
In onze (yoga) trainingen en opleidingen staat je innerlijke wereld centraal en hoe deze effect heeft op jezelf en de ander. Daarvoor is het nodig te leren vertragen. Dan opent zich de weg om in contact te staan  met je authentieke zelf, los van belemmerende overtuigingen en gedachten. Dan kunnen we niet alleen denken maar ook VOELEN. Wanneer we voldoende stil worden, de geest tot rust komt, en we ons gevoel uitnodigen gehoord en gezien te worden, ontmoet je authentieke zelf. En dan kun jijzelf kiezen hoe dat zichtbaar wordt in de wereld om je heen.

 

Persoonlijk leiderschap
Dit noemen we ook wel persoonlijk leiderschap
Want iedere vorm van ontwikkeling begint met het leidinggeven aan jezelf.
Het gaat er daarbij meer om wie JIJ BENT (in de diepste kern van je zijn), dan wat je doet of welke rol jij vervult.
Persoonlijk leiderschap is het jezelf in staat stellen je eigen leven te leiden en jezelf te sturen in de richting die jij wilt. Dit vereist een flinke mate van zelfreflectie en zelfkennis.

 

Inner journey
Ga jij mee op reis? Wil jij je authentieke zelf ontdekken en meer ruimte geven? 
Bij De Yoga Studio kun jij kiezen uit een breed aanbod aan  yogalessen, workshops, yogaretreats of yogaopleidingen.
Start vandaag nog jouw mooiste reis van je leven en VOEL waar jou hart sneller van gaat kloppen!

 

Wil jij meer weten over onze opleidingen, binnenkort starten en misschien zelfs profiteren van leuke kortingen?
Neem dan snel een kijkje bij onze opleidingen voor jouw inner journey.