Power Yoga

Power Yoga is een krachtige en dynamische yogastijl met de nadruk op het fysieke aspect en is afgeleid van Ashtanga Yoga. De easyflow lessen zijn een rustige variant van Power Yoga met meer aandacht voor evt. aanpassingen

De houdingen in Power Yoga of Easyflow les worden in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een continue ‘flow’ ontstaat. Het verschil tussen Power Yoga en Ashtanga Yoga schuilt o.a. in de duur van de serie. Een les Power Yoga bestaat uit een verkorte en aangepaste versie van de ‘Primary Series’. Ook kan er bij Power Yoga meer gevarieerd worden door andere houdingen toe te voegen dan die uit de Primary Series. Hierdoor ontstaat er keer op keer een unieke en afwisselende les. Soms wordt er in de les extra aandacht besteed aan een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld heupopeners of twists (gedraaide houdingen).
De easyflow lessen zijn een rustige variant van Power Yoga met meer aandacht voor evt. aanpassingen

 


Onze poweryoga- en easyflow lessen

 

POWERYOGA BASIC

Tijdens deze lessen volgen de houdingen elkaar vloeiend op net als bij de reguliere Power Yoga lessen. De flow zit er dus goed in, alleen ligt het tempo net iets lager. Hierdoor is er veel aandacht voor de basisaspecten, zoals ujjayi ademhaling, bandha's en drishti. Dit een ideale les voor studenten die net starten met yoga of voor diegenen die even terug willen naar de basis. Na ongeveer 6 - 12 lessen kun je doorstromen naar de lessen voor de meer gevorderde yogi.

Beginners Power Yoga kan in principe door iedereen beoefend worden, omdat er altijd opties zijn om de houdingen aan te passen. In de les kan iedereen dus op z’n eigen niveau meedoen.
 
EASY FLOW (ook geschikt voor beginners)
Easy Flow is een rustigere variant van Power Yoga. De houdingen worden net als bij (beginners)Power Yoga in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een ‘flow’ ontstaat. Deze lessen zijn alleen wat langzamer van tempo. Hierdoor heeft de docent meer tijd om de houdingen aan te passen aan jouw lichamelijke en/of fysieke gesteldheid op dat moment, waardoor de fysieke belasting minder is. Deze les is ideaal voor mensen die met yoga willen beginnen (met name de wat oudere mensen), mensen met een bepaalde blessure, vrouwen in de periode net na een bevalling of gewoon voor mensen die het wat rustiger aan willen doen.

REGULIERE POWERYOGA
Als raamwerk wordt de Primary Series van Ashtanga Yoga gebruikt. Bij elke les worden er bepaalde houdingen weggelaten en toegevoegd. Hierdoor ontstaat er keer op keer een unieke en afwisselende les, waarbij je telkens bekende en minder bekende houdingen tegenkomt. Soms wordt er in de les extra aandacht besteed aan een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld heupopeners of twists (gedraaide houdingen).

POWERYOGA +
Deze lessen zijn fysiek en mentaal uitdagend, intensief en inspirerend. De asana's (houdingen) komen voor in vloeiende Vinyasa reeksen waarbij de flow zo min mogelijk onderbroken wordt. Dit alles ondersteund door muziek.  Bewustzijn van houdingen en alignment wordt versterkt, mede door de hands-on-assists van je teacher. In de poweryoga + lessen is er ook extra aandacht voor yogafilosofie en meditatie.
 
Een eerste proefles yoga is altijd gratis! Meld je vandaag nog aan! Voor vragen kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen: 040-293 29 99.