Programma 2018

 


Unieke Opleiding:

Deze intensieve training is uniek in Nederland. Het geeft een dieper inzicht in Ashtanga Yoga zoals het op de traditionele manier beoefend wordt. Er ligt een sterke nadruk op persoonlijke practice als innerlijk kompas van waaruit je je leraarschap ontwikkelt.

Dit programma is in 2008 gestart door twee toegewijde Ashtanga beoefenaars: Sadhya Janneke Verburg-Wiersma en Claudia Pradella. Sindsdien hebben we deze intensieve training elk jaar weer aangeboden aan een nieuwe groep studenten, om hen te helpen deze traditionele practice te verspreiden door Nederland en België.

We werken in een kleine groep (maximaal 18 personen), die persoonlijk en direct begeleid wordt door drie ervaren en goed opgeleide yoga docenten: Claudia Pradella, Francis van Graafeijland en Fieke Klaassen. Diverse specialistische gastdocenten worden ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.

De Yoga Studio is een door Yoga Alliance geregistreerde yogaschool (RYS #39132). De Ashtanga Yoga Intensieve Training is goedgekeurd op het RYS 200 level. Dat betekent dat je na succesvolle afronding van de training een aanvraag kunt indienen bij Yoga Alliance als Registered Yoga Teacher (RYT-200)*. Deze registratie geldt als internationaal erkend kwaliteitskeurmerk voor yogadocenten.
Kijk voor meer informatie op www.yogaalliance.org.

rys-opleidingen1

(*officiële autorisatie om Ashtanga Yoga te doceren kan alleen worden verkregen door jarenlange studie in Mysore, India)


DOEL

Deze training is erop gericht authentieke Ashtanga Yoga beoefenaars op te leiden, die vanuit hun persoonlijke ervaring een diepgaand begrip ontwikkelen van alle aspecten van deze practice. Daarnaast biedt de training de benodigde handvaten om deze kennis effectief over te kunnen dragen op anderen. In het mentorprogramma word je persoonlijk en intensief begeleid door Fieke of Francis bij zowel je eigen practice als je ontwikkeling als yoga leraar/lerares.


ONDERDELEN VAN DE OPLEIDING

      vinkje   Diepgaande persoonlijke Practice
      vinkje   Primary en Intermediate Serie
      vinkje   Adem, Bandhas, precieze Vinyasas en Drishti
      vinkje   Alignment, specifiek voor Ashtanga Yoga
      vinkje   Yoga Filosofie (De Yoga Sutras van Patanjali)
      vinkje   Yoga levensstijl en eetgewoonten
      vinkje   Basis Sanskriet en Chanten
      vinkje   Fysieke Anatomie en Yoga Anatomie
      vinkje   Ademhaling en Pranayama
      vinkje   Hands-on Adjustments
      vinkje   Mentorprogramma


 

Meer info over:

Docenten
Data & locatie
Tarieven & voorwaarden
Toelating & inschrijving
Inschrijfformulier
Testimonials

BROCHURE