Ruud Lagendijk

Power Yoga, Ashtanga Yoga 

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen?

Ik ben pas laat in mijn leven in aanraking gekomen met yoga. Een Indiase collega gaf yogales op mijn werk en zijn lessen bevielen me vanaf de eerste les heel goed.

 

Waarom ben je yogadocent geworden?

Zowel om mijn kennis te delen alsook om een fantastische leerschool voor mezelf te hebben door het geven van yogalessen.

 

Wat betekent yoga voor jou?

Yoga is voor mij een methode die perfect werkt om ‘uit mijn hoofd’ te komen. Om gedachten rustig te maken en om ontspannen naar het 'nu' te komen. Als bonus houdt yoga me ook nog eens lenig en sterk.

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

Mijn lessen zijn zoveel mogelijk zonder afleiding, dus stilte, geen muziek, niet teveel woorden. Ik probeer mijn studenten te leren hoe ze met behulp van yoga tot rust kunnen komen. Dat als je met een juiste focus regelmatig yoga beoefent, de practise steeds meer een ‘flow’ wordt die steeds dieper gaat en ‘moeiteloos’ wordt. Verder geef ik veel aandacht aan alignment: ik leer je hoe je de houdingen op de meest veilige en efficiënte manier uitvoert. Dit voorkomt blessures en werkt helend. De ‘flow’ in mijn led lessen wordt ondersteund door een vinyasa count in Sanskriet.

 

Wat doe je naast yoga?

Mijn andere passies zijn muziek, natuur, wandelen, fietsen, mijn tuin en reizen. Sinds een paar jaar ben ik ook imker.