Stoelyoga

YOGA IS VOOR IEDEREEN

 

Wat is stoelyoga?

Stoelyoga is een milde vorm van yoga die wordt beoefend met een stoel. Sommige oefeningen voer je zittend uit. Bij staande oefeningen gebruik je de stoel als ondersteuning. Omdat gecompliceerde en complexe oefeningen bij stoelyoga niet aanwezig zijn, kan iedereen deze bewegingsvorm doen. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanningen los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van jouw eigen beperkingen. Ook al is stoelyoga een zachte vorm van yoga: de oefeningen hebben wel degelijk een positieve invloed op je lichaam. Net zoals in een reguliere yoga les is de ademhaling de sleutel om contact te maken met je lichaam en geest en neemt de ademhaling in de les een belangrijke plaats in.

 

Voor wie 

Stoelyoga is voor iedereen die nog wel jong van geest is  maar soms wordt terug gefloten door de mogelijkheden van het lichaam. Voor iedereen die door een blessure, chronische pijn of om andere redenen niet kan deelnemen aan een reguliere yogales.
Ook als je kampt met chronische vermoeidheid  of ziekte ben je bij Astrid aan het juiste adres.

 

Docent, Astrid van Rens 

"Ik weet inmiddels al heel wat jaren dat ik fibromyalgie en het syndroom van Tietze (beide vormen van reuma). Voor mij is dit een belangrijke reden geweest om me meer en meer te verdiepen in zowel yoga als meditatie. Het leren leven met chronische aandoeningen biedt namelijk nogal wat uitdagingen.

Yoga is voor mij het luisteren naar de taal van mijn lichaam. Aandachtig zijn voor en verbinding maken met mezelf om zo mijn (fysieke) grenzen te ontdekken én er naar te luisteren."

 

Vanaf maandag 6 mei, 10.30-11.45 uur, starten we met stoel yoga, dus ben je minder mobiel, heb je een blessure en wil jij op jou manier kennis maken met yoga dan kan dat.

 

Datum: vanaf maandag 6 mei , 8 weken t/m 1 juli . (Uitgezonderd maandag 10 juni, Pinksteren)
(6, 13, 20, 27 mei, 3, 17, 24 juni en 1 juli)

Je hoeft niet alle lessen aanwezig te zijn, dus als je een van de datums niet kunt is dat geen probleem!

Tijd: 10.30-11.45 uur
Tarief: € 75,00 euro
Aanmelden: stuur een mail naar info@deyogastudio.nl