Tai chi Qigong

Wat is Tai Chi?
Hoewel Tai Chi is ontwikkeld vanuit de eeuwenoude Chinese kunst van de zelfverdediging, wordt het tegenwoordig voornamelijk beoefend voor de gezondheid en de ontspanning. De langzaam in elkaar overvloeiende bewegingen, ontspannen lichaam en geest. De nadruk ligt bij de Tai Chi op het soepel, in cirkelvorm, als één geheel in balans te bewegen, waarbij de basis van de zelfverdediging niet wordt vergeten.

 

Wat is Qigong?
Qigong betekent vrij vertaald 'werken met de ademhaling'. Het zijn oefeningen om lichaam en geest, als één geheel, in gezondheid te brengen en in conditie te houden. Dit door middel van ademhalings-, ontspannings- en meditatie-oefeningen. Van oudsher wordt Qigong toegepast om gezondheidsproblemen te voorkomen en de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

 

Waarom Tai Chi Qigong?
Het valt niet mee in onze samenleving overal genoeg tijd aan te besteden. We zijn veel bezig met onze dagelijkse activiteiten. Zoveel dat we vaak geen of te weinig tijd besteden aan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door de beoefening van Tai Chi en Qigong maken we weer tijd voor ons zelf en onze gezondheid. De oefeningen zijn eenvoudig aan te leren en kunnen overal beoefend worden. Het werkt rustgevend en vitaliserend op lichaam en geest.

 

Tai Chi Qigong is voor iedereen
Een belangrijk uitgangspunt is dat Tai Chi Qigong voor iedereen toegankelijk is. Jong en oud, iedereen kan van de talloze voordelen genieten die de oefeningen met zich mee brengen.

Bij De Yoga Studio in Eindhoven kun je nu ook voor Tai Chi en Qigong lessen terecht.

 

Een eerste proefles is altijd gratis! Meld je vandaag nog aan! Voor vragen kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen: 040-293 29 99.