Frequently asked questions


ALGEMEEN

Kan ook ik yogalessen volgen of ben ik daarvoor te oud of stijf?

In principe kan iedereen yoga beoefenen. Om met de wijze woorden van Shri K. Pattabhi Jois (Guruji) te spreken:
"Ashtanga Yoga is for all people: old people, young people, fat people, skinny people—only not lazy people".

Nu kan het natuurlijk zijn dat de ene yogavorm je beter ligt dan de andere. Hier vind je meer informatie over de verschillende stijlen. Mocht je toch nog graag extra advies krijgen, neem dan even contact met ons op. Naast de groepslessen is het overigens ook mogelijk om privé-lessen te volgen.


PROEFLES VOLGEN

Moet ik me aanmelden voor een proefles of kan ik gewoon naar de studio komen?

We vinden het fijn wanneer je van tevoren aangeeft wanneer je wilt komen. Op deze manier kunnen we kijken of er bij die les plek is en een plek voor je reserveren. Stuur dan even een mail naar: [email protected] of bel naar 040-2932999.
We zijn op werkdagen te bereiken tussen 9:30 en 17:00 uur.

Hoe laat moet ik er zijn, welke kleding trek ik aan, zijn er yogamatjes en douches, waar kan ik parkeren?

Kom zeker een kwartier voordat je proefles start naar de studio. Op deze manier kun je nog even kennis maken met je docent(e) en kan deze je voor de les al wat informatie geven. Meer praktisich informatie vind je hier.


LID WORDEN

Welke soorten lidmaatschappen zijn er?

Klik hier voor meer informatie.

Ik kan niet elke week naar dezelfde les komen. Kan hier flexibel mee om worden gegaan?

In principe vragen we je om je te registeren bij vaste lessen. Dit zodat wij weten hoe druk een les bezocht wordt en of er nog ruimte is voor andere studenten. En ook kunnen we dan een plek voor je reserveren, zodat je gegarandeerd met die les mee kunt doen. Nu kun je hier best flexibel mee omgaan. Alleen kunnen we bij bijvoorbeeld een lidmaatschap voor 1x per week, maar bij één les een plek voor je reserveren. Je kunt altijd naar een andere dan je vaste les komen, net als de inhalers. Ook hier geldt: is er plek dan kun je meedoen. Anders gaan de studenten voor wie het hun vaste les is voor.

Het lukt me niet om wekelijks naar de les te komen. Kan ik ook een strippenkaart kopen?

Ja je kunt de eerste keer dat je komt een strippenkaart aanschaffen bij de docent(e). Pinnen is mogelijk.
Een strippenkaart is goed voor 10 lessen, 6 maanden geldig en kost voor de reguliere lessen € 150,00 en voor het Mysore programma € 170,00.

Zit ik, wanneer ik lid word en kies voor een maandelijks lidmaatschap, voor een bepaalde periode vast aan mijn lidmaatschap?

Ja, in eerste instantie geef je je op voor minimaal 3 maanden. Dit omdat we vinden dat yoga meer is dan zomaar een bevlieging. Daarna kun is je lidmaatschap gewoon per maand opzegbaar. Voor meer informatie over opzeggen klik hier.

Met welke kosten dien ik rekening te houden?

Wanneer je kiest voor een maandelijks lidmaatschap worden er, naast je maandelijkse lesgeld, eenmalig EUR. 15,00 inschrijfkosten in rekening gebracht en EUR. 20,00 voor de borg voor je toegangspasje.
Op het moment dat je je toegangspasje inlevert, krijg je de borg ad EUR. 20,00 volledig retour.


LID ZIJN

Ik heb een les gemist. Kan ik deze inhalen?

Een gemiste les mag je inhalen. Dit zijn de richtlijnen:
- binnen 4 weken inhalen;
- aan- of afmelden is niet nodig;
- zeg wel even aan het begin van de les dat je een inhaler bent;
- kies zelf een tijd die je goed uitkomt. Hier staat het lesrooster;
- bij grote drukte hebben vaste mensen voorrang op de inhalers (in studio 1 is dit meestal geen probleem maar studio 2 is vaak wat drukker).

De komende tijd heb ik niet veel tijd/heb ik meer tijd. Is het mogelijk om mijn lidmaatschap tijdelijk te verlagen/verhogen?

Soms heb je periodes waarin je meer of minder tijd hebt. Je kunt er dan voor kiezen om je lidmaatschap tijdelijk om te zetten van bijvoorbeeld 1x per week naar 2x per week of andersom. Dit kan alleen per hele maand. Wanneer je de wijziging doorgeeft voor de 15de van de maand kan de verlaging/verhoging meegenomen worden per de 1e van de daaropvolgende maand.

Is het mogelijk om mijn lidmaatschap tijdelijk te pauzeren?

In uitzonderlijke gevallen kun je je lidmaatschap pauzeren (uitsluitend ziekte, blessure oid en na overleg doktorsverklaring) voor een periode van minimaal 2 tot maximaal 6 hele maanden. Dit is altijd in overleg met en ter beoordeling van De Yoga Studio.
In het geval dat je lidmaatschap gepauzeerd wordt en je dit voor de 15de van de maand doorgeeft, kan de pauze per de 1e van de volgende maand ingaan.
Anders wordt het een maand later. Je gereserveerde plek komt tijdens deze pauze wel te vervallen.
Zodra je lidmaatschap weer actief wordt, kun je dan weer een plek reserveren.

Om de pauze administratief te kunnen verwerken, hebben we ook een datum nodig waarop je verwacht weer te starten.
Dit hoeft geen definitieve datum je zijn. Je kunt schuiven met deze datum, mits je de wijziging tijdig (vóór de 15de van de maand) doorgeeft en je pauze binnen de zes maanden blijft.

Hoe kan in mijn lidmaatschap wijzigen?

Klik hier voor meer informatie.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap beëindigen?

Klik hier voor meer informatie.