Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een krachtige en dynamische yogastijl waarbij fysieke bewegingen en yogahoudingen op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd zodat een meditatieve flow ontstaat. Kracht, lenigheid, flexibiliteit en mentale ontspanning. 
 
 
Wat is Vinyasa Yoga?
Vinyasa Yoga is afgeleid van Ashtanga Yoga. Vinyasa yoga (en Easyflow Yoga) is een dynamische yogastijl en houdt zich grotendeels vast aan de principes van Ashtanga yoga, zoals ademhaling, bandha's en dristi.
Ook Easy flow Yoga is een vorm van Vinyasa Yoga maar milder qua intensiteit.
 
Wat kan ik verwachten in een Vinyasa Yoga les?
Vinyasa Yoga is een fysiek uitdagende stijl van Yoga die zorgt voor meer kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, flexibiliteit en rust. De les is gebaseerd op de series van Asthanga Yoga, maar werkt niet met een vaste volgorde van houdingen, waardoor meer afwisseling mogelijk is. 
Soms wordt er in de les extra aandacht besteed aan een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld heupopeners of twists (gedraaide houdingen).
De houdingen in een Vinyasa Yoga of Easyflow les worden in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een continue ‘flow’ ontstaat.

 

Wat zijn de voordelen van Vinaysa Yoga?
Bij Vinyasa Yoga gebruik je de ademhaling als ritme waarop je de bewegingen uitvoert. Hierdoor ontstaat interne hitte wat ervoor zorgt dat je bloedcirculatie goed op gang komt. Of zoals Guruji zei:  "Kookt het bloed. Dik bloed is vuil en onzuiver en veroorzaakt ziekte in het lichaam. De warmte van vinyasa reinigt het bloed en maakt het dun, zodat het vrij kan circuleren en neemt pijn en onzuiverheden weg."

Daarnaast zorgt de concentratie op je ademhaling en een geconcentreerde kijkrichting (dristhi) ervoor dat je geest steeds verder tot rust kan komen in je in een meditatie flow komt.

 

Docenten:

De vaste docenten van de vinyasa en easyflow lessen zijn: Ruud, Zenash, en Fieke K.

 

 

 

 

 

LEVELS VAN ONZE VINYASA YOGA LESSEN

 

VINYASA YOGA | LEVEL I (zeer geschikt beginners)

Tijdens deze lessen volgen de houdingen elkaar vloeiend op net als bij de Vinyasa Yoga level II lessen. De flow zit er dus goed in, alleen ligt het tempo net iets lager. Hierdoor is er veel aandacht voor de basisaspecten, zoals ujjayi ademhaling, bandha's en drishti. Dit een ideale les voor studenten die net starten met yoga of voor diegenen die even terug willen naar de basis. Na ongeveer 6 - 12 lessen kun je doorstromen naar de lessen voor de meer gevorderde yogi.

 
EASY FLOW (zeer geschikt voor beginners)
Easy Flow is een rustigere variant van Ashtanga Yoga. De houdingen worden net als bij Vinyasa Yoga level I in een serie uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een ‘flow’ ontstaat. Deze lessen zijn alleen wat langzamer van tempo. Hierdoor heeft de docent meer tijd om de houdingen aan te passen aan jouw lichamelijke en/of fysieke gesteldheid op dat moment, waardoor de fysieke belasting minder is. Deze les is ideaal voor mensen die met yoga willen beginn, mensen met een bepaalde blessure, vrouwen in de periode net na een bevalling of gewoon voor mensen die het wat rustiger aan willen doen.

VINYASA YOGA | LEVEL II  (meer gevorderde yogi)
Als raamwerk wordt de Primary Series van Ashtanga Yoga gebruikt. Bij elke les worden er bepaalde houdingen weggelaten en toegevoegd. Hierdoor ontstaat er keer op keer een unieke en afwisselende les, waarbij je telkens bekende en minder bekende houdingen tegenkomt. Soms wordt er in de les extra aandacht besteed aan een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld heupopeners of twists (gedraaide houdingen).
 
Een eerste proefles yoga is altijd gratis! Meld je vandaag nog aan! Voor vragen kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen: 040-293 29 99.