Werner Odenthal

Power Yoga, Ashtanga Yoga

 

Hoe is yoga in je leven gekomen?

Eind jaren '90 begon ik met Tai Chi en Qigong en vanaf 2007 kwam yoga in mijn leven. In het begin volgde ik eens per week lessen in Kashmir Yoga, Dru Yoga en Kundalini Yoga en dat werden er al snel twee per week. In 2009 heb ik de docentenopleiding Dru Yoga gevolgd en in datzelfde jaar startte ik met het volgen van lessen Power Yoga bij De Yoga Studio. Dit was nadat ik net mijn vierde hernia had gehad. De hernia is niet meer teruggekomen!

 

Waarom ben je yogadocent geworden?

Ik wil de helende werking die yoga biedt door kunnen geven. Het werken als yogadocent is voor mij een baan die met rust en ontspanning te maken heeft, dit in tegenstelling tot de stress die mijn voorgaand werk in de horeca en de psychiatrie met zich meebracht.

 

Wat betekent yoga voor jou?

Voor mij is yoga het pad naar onthechting en verlichting, het is een systeem voor reiniging en healing. Yoga maakt het lichaam sterk en soepel en de geest rustiger.

 

Wat kunnen studenten van je les verwachten?

Ik geef fysiek pittige en uitdagende lessen. Mijn studenten wil ik meegeven dat ze in mijn les welkom zijn voor wie en hoe ze zijn. Dat alles mag en niks moet.

 

Wat doe je naast yoga?

Ik houd bijen, ik doe aan sportklimmen, ik werk in een moestuin van 300 m2, ik doe aan handboogschieten en ik werk als vrijwilliger bij het Prehistorisch Dorp (Eindhovens museum).