energiebooster

JE NATUURLIJKE ENERGIEBOOSTER

ONTDEK DE KRACHT VAN JE ADEM EN HERSTEL JE LEVENSENERGIE

Adem en prana- workshop
Zondag 29 oktober, 13.30-16.30 uur


 

Ademen doen we allemaal en vaak geheel onbewust, maar door alles wat we meemaken kan de ademhaling en daarmee ook jij zelf uit balans raken. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals: vermoeidheid, ziekte en stress.

Stress is de belangrijkste externe factor die de ademhaling verstoort. De effecten van aanhoudende en overmatige stress veroorzaken een slecht functioneren en verstoringen op fysiologisch en mentaal niveau.

Ademhalingstechnieken zijn een tegengif tegen allerlei soorten stress. Adem en energie hebben onomkeerbare relatie die al voor onze jaartelling in de yogafilosofie ontdekt en ervaren werd door yogi’s.

 

Het is niet voor niks dat ook nu, in onze drukke maatschappij deze wijsheid weer in een nieuw daglicht komt te staan en de populariteit van een bewust verbonden ademhaling aan terrein wint.

 

“As is the breath so is the mind, as is the mind so is the breath”.

 

In deze workshop ontdek je niet alleen de fysieke dimensie van ademhaling maar geven we ook aandacht aan de nog meer subtiele expressie van adem of prana. We werken dan op het niveau van de pranamaya kosha (energetische omhulling) binnen het subtiele lichaam. We ontwikkelen het vermogen om vitale levenskracht of energie te corrigeren, te wekken en te cultiveren.

 

Prana is essentieel bij genezing, het is essentieel voor helderheid en focus, het is essentieel om aan onze dagelijkse behoeften en uitdagingen te voldoen. Door bewust verbonden te ademen maak je een reis naar binnen waardoor je weer meer gaat voelen in plaats van denken. Ongeacht wat je tegenkomt, je voelt wat gevoeld wil worden en leert te luisteren naar de (subtiele) signalen van je lichaam.

 

Je gaat geïnspireerd naar huis en we geven je tips en tools mee zodat jij ook na deze inspirerende workshop je ademreis kunt vervolgen.

 

 

Inhoud workshop

  • Anatomie en fysiologie van de ademhaling
  • Het effect van stress op ons zenuwstelstel en de ademhaling
  • Oefeningen om de kwaliteit van de adem te herstellen
  • Verbeterd adembewustzijn
  • Wat is adem en wat is prana 
  • Inzicht en begrip van pranayama relatie tussen prana en geest, reiniging van de geest
  • Pranayama-oefeningen
  • Tips en tools om je ademreis te continueren

 

Voor wie
Voor iedereen die geïnteresseerd is om meer te weten te komen over je natuurlijke energiebooster, je adem, en hoe deze in te zetten als tool voor je zelfgenezend vermogen.

 

Professionele begeleiding
Deze workshop wordt gegeven door Fieke Klaassen.

 


PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: zondag 29 oktober
Tijd: 13.30-16.30 uur

Prijs: € 39,- 

Inclusief thee en lichte snack
(Tijdens de workshop, kun je een yogamat, -kussen, en dekentje van De Yoga Studio lenen).

Aanmelden:
Maak je online account aan, surf naar tabje events en boek je plek.