Yin Yoga Opleiding 2020

 START ZA 21 NOVEMBER  (WINTERSPECIAL)
VERDIEP, VERRIJK & DUIK DIEPER IN YIN YOGA

 

MEER INFO OVER
Data & locatie 

Docenten
Tarieven & voorwaarden  (EARLY BIRD tot 9-10)

Toelating en  inschrijving
Inschrijfformulier 

BROCHURE

Een unieke, diepgaande en praktische Yin Yoga (docenten) opleiding waarin jij je eigen Yin Yoga beoefening verdiept, en als het je ambitie is, ook leert om op een veilige en inspirerende manier Yin Yoga te geven. 

Wil je doen waar je passie ligt en net als vele enthousiaste afgestudeerden die je voorgingen Yin Yoga lessen geven? Of wil jij gewoon graag nog veel meer te weten komen over deze transformerende vorm van yoga?

 

Na deze Yin Yoga opleiding ben je in staat om als Yin Yoga docent yogaoefeningen aan te reiken die zijn afgestemd op de individuele behoeften van jouw deelnemers. Je verbreedt je begrip van Yin Yoga , zowel op fysiek, energetisch als emotioneel niveau. En je leert meer over meditatie en mindfulness .

Je werkt aan het (verder) ontwikkelen van je eigen unieke stijl en je zelfvertrouwen groeit. Kortom je leert hoe je jouw liefde voor Yin Yoga met anderen deelt! 

We werken in een kleine groep (max 14 deelnemers) zodat er voldoende aandacht is.

 

De Yoga Studio is een door Yoga Alliance geregistreerde yogaschool (RYS #39132).
De Yin Yoga Opleiding  is goedgekeurd op het RYS 200 level. Dat betekent dat je na succesvolle afronding van de training een aanvraag kunt indienen bij Yoga Alliance als Registered Yoga Teacher (RYT-200)*.
Deze registratie geldt als internationaal erkend kwaliteitskeurmerk voor yogadocenten. 

 

Maar natuurlijk ben jij ook van harte welkome als je geen ambities hebt om les te geven maar wel meer wilt weten over Yin Yoga.

 

 

200 of 100 uur?
Je kunt bij aanvang van de Yin Yoga Opleiding gelijk besluiten 200 uur mee te doen (dus deel I en II, en een aantrekkelijke korting ontvangen) of je kunt kiezen om met de 100 uur te beginnen en na het voltooien van deel I te besluiten of je ook wilt doorgaan met deel II.
(Na succesvolle afronding van deel I ontvang  je een certificaat van deelname, na succesvolle afronding ook van deel II ontvang jij een certificaat van RYT-200 waarmee jij je kunt laten registreren bij de Yoga Alliance).

Deel I zal zich vooral richten op het anatomische gedeelte en de basis van TCM (traditionale Chinese geneeskunde), de 5 elementen en de meridianen.
Deel II zal meer gaan over het energetisch lichaam, verdieping van de Chinese geneeskunde en het chakra-systeem, meditatie en mindfulness. Je kunt pas deelnemen aan deel II nadat je deel I succesvol hebt voltooid.

Vanaf dag één wordt je begeleid om je eigen yogabeoefening te verdiepen en moedigen we jouw vaardigheden aan om een zelfverzekerde en creatieve yogaleraar te worden. Een inspiratiebron worden, begint bij je eigen persoonlijke yogabeoefening, zowel op als naast je mat. Yoga is niet alleen fysiek, maar ook een uiting van je hart, geest en ziel. Wees dus voorbereid op het (her)ontdekken en onderzoeken van je mentale en fysieke patronen tijdens deze opleiding.

 

 

Wat ga je leren en ervaren?
- Basis kennis anatomie. Kennis van hoe het lichaam functioneert: botten, spieren, fascia, gewrichten, bewegingen, organen en bindweefsel.

- Basis kennis van TCM, chi, meridianen en de vijf elementen theorie.
- Begrip van wat diverse Yin Yoga houdingen voor het fysieke, en erergetisch lichaam kunnen doen.
- Hoe je intelligent lessen opbouwt. En hoe je op een veilige, gepersonaliseerde en creatieve manier yogalessen kunt geven die inspirerend zijn.
- Hoe je hulpmiddelen gebruikt en gepersonaliseerde aanpassingen geeft voor houdingen , zodat leerlingen Yin Yoga beoefenen zonder onnodige pijn en blessures voorkomt.
- Pranayama, en -ademhalingstechnieken.

- Mindfulness en meditatietechnieken welke ondersteunend kunnen zijn bij je Yin Yoga lessen.
- Basiskennis van de Yoga Sutras en en yogafilosofie.

 


Groepsgroote

We werken met kleine groepen om persoonlijk aandacht te garanderen maar ook om alle maatregelen rondom covid-19 te handhaven. (max 14 personen)

 

Online of in-class
Na veel verzoeken is deze opleiding ook in zijn geheel online te volgen. Ook de Yoga Alliance biedt ons die mogelijkheid. Je komt dan nog steeds in aanmerking voor een certificaat.

Wil jij dus graag deze opleiding volgen maar wil jij op dit moment niet in een ruimte met een groep aanwezig zijn dan nodigen we je van harte uit om online aan te sluiten (LIVE via zoom).

 

Geschikt voor en voorwaarden:
De Yin Yoga Opleiding  is toegankelijk voor iedereen. Bij voorkeur beoefen jezelf al een tijdje Yin Yoga zodat je je in de opleiding nog verder kunt verdiepen in het stukje docentschap.

 

Certificaat:
Na het succesvol afronden van de eerste 100 uur ontvang je een certificaat van deelname. Pas na succesvolle afronding van ook deel II (dus 200 uur totaal) ontvang je een 200-uur certificering voor de Yin Yoga Opleiding waarmee jij je kunt laten registreren bij De Yoga Alliance. (*RYT-200).

Je kunt ons YA-profiel HIER vinden.

 

Aanmelden:
Pas nadat we het inschrijfformulier en de aanbetaling (kan door je bestelling online in je winkelmandje te plaatsen en betalen) van je ontvangen hebben is het plekje voor je gereserveerd.

 

 

MEER INFO OVER
Data & locatie 

Docenten
Tarieven & voorwaarden 

Toelating en  inschrijving
Inschrijfformulier 

BROCHURE