Yin Yoga Opleiding 2020

Yin Yoga & mindfulness docenten opleiding
(200 uur, op te splitsen in twee delen van elk 100 uur)


Een praktisch en diepgaand programma waarin jij je eigen yin beoefening verdiept en leert op een veilige en creatieve manier Yin yoga lessen te geven. 

Wil je doen waar je passie ligt en net als vele enthousiaste afgestudeerden die je voorgingen yin yoga lessen geven?

Na deze opleidng ben je in staat om Yin yogaoefeningen aan te reiken afgestemd op de individuele behoeften van jouw deelnemers. Je verbreed je begrip van Yin yoga , zowel op fysiek, energetisch als emotioneel niveau, en je leert meer over meditatie en mindfulness .

Je werkt aan het (verder) ontwikkelen van je eigen stijl, en je vertrouwen, kortom je leert hoe je jouw liefde voor Yin yoga met anderen deelt! 

 

200 of 100 uur?
Je kunt bij aanvang van de opleiding gelijk besluiten 200 uur mee te doen (dus deel I en II, en een aantrekkelijke korting ontvangen) of je kunt kiezen om met de 100 uur te beginnen en na het voltooien van deel I te besluiten of je ook wilt doorgaan met deel II.

Deel I zal zich vooral richten op het anatomische gedeelte. Deel II zal meer gaan over het energetisch lichaam, de Chinese geneeskunde en het chakra-systeem. Je kunt pas deelnemen aan deel II nadat je deel I succesvol hebt voltooid.

Vanaf dag één wordt je begeleid om je eigen yogabeoefening te verdiepen en moedigen we jouw vaardigheden aan om een zelfverzekerde en creatieve yogaleraar te worden. Een inspiratiebron worden, begint bij je eigen persoonlijke yogabeoefening, zowel op als buiten de mat. Yoga is niet alleen fysiek, maar een uiting van je hart, geest en ziel. Wees voorbereid op het ontdekken van je mentale en fysieke patronen tijdens deze reis.

 

Wat ga je leren?
- Praktische kennis en concepten gebaseerd op anatomie en de meridianen theorie, waardoor jij jouw toekomstige leerlingen op een gepersonaliseerde manier yoga kunt laten beoefenen en jij je eigen yogabeoefening en kennis verdiept.
- Kennis van hoe het lichaam functioneert: botten, spieren, fascia, gewrichten, bewegingen, organen en bindweefsel, chi, meridianen en de vijf elementen theorie.
- Begrip van wat diverse poses voor het lichaam en de energetische balans kunnen doen.
- Hoe je intelligent lessen kunt opbouwen en hoe je veilige, gepersonaliseerde en creatieve yogalessen kunt geven die inspirerend zijn.
- Hoe je hulpmiddelen gebruikt en gepersonaliseerde aanpassingen geeft voor houdingen - met de verworven (energetische) anatomie kennis als basis – opdat jouw leerlingen heilzaam yin yoga beoefenen zonder onnodige pijn en/of blessures te krijgen.
- Pranayama technieken om het helende en verdiepende effect van de Yin Yoga te vergoten.
- Hoe te zijn in het moment en te observeren zonder in actie of reactie te vervallen, door de beoefening van meditatie en mindfulness; een ondersteuning voor je yin yogabeoefening.
- Basiskennis van de Yoga Sutras en en yogafilosofie, om zo yogalessen op hart-geest niveau te leren geven.

 

Geschikt voor en voorwaarden:
De training is toegankelijk voor iedereen. Voor toelating beoefen je minimaal 6 maanden lang Yin yoga. Je volgt in die 6 maanden, als dat mogelijk is, minimaal 6 lessen bij ervaren Yin yogadocenten. 

 

Certificaat:
Na het succesvol afronden van de eerste 100 uur ontvang je een certificaat van deelname. Pas na succesvole afronding van ook deel II (dus 200 uur totaal) ontvang je een 200-uur certificering voor de Yin Yoga & Mindfulness Opleiding waarmee je je kunt laten registreren bij de Yoga Alliance.

 

Data:

Binnenkort vind je hier meer informatie over de exacte startdata, wil jij als eerste op de hoogte zijn? Stuur ons dan even een mailtje: info@deyogastudio.nl dan  hoor je snel meer van ons.