Yin Yoga opleiding, start feb 2017

Jose lotusYin Yoga & Anatomie Lerarenopleiding (200 uur, op te splitsen in twee delen van elk 100 uur)
Gebaseerd op de leer van Paul Grilley

Een praktisch en diepgaand programma waarin jij je eigen yin beoefening verdiept en leert veilige en creatieve Yin yogalessen te geven.

Wil je doen waar je passie ligt?

Beheers de praktische toepasbaarheid van (energetische) anatomie om de Yin yogabeoefening te personaliseren, verbreed je begrip van Yin yoga (fysiek, energetisch en emotioneel), ontwikkel je eigen stijl, je vertrouwen, en leer hoe je jouw liefde voor Yin yoga met anderen deelt! Aan het einde van José's programma kun je op een veilige, persoonsgerichte en inspirerende manier Yin yoga beoefenen, aanpassen en doceren.

200 of 100 uur?
Je kunt bij aanvang van de opleiding gelijk besluiten 200 uur mee te doen (dus deel I en II, en een aantrekkelijke korting ontvangen) of je kunt kiezen om met de 100 uur te beginnen en na het voltooien van deel I te besluiten of je ook wilt doorgaan met deel II.

Deel I zal zich vooral richten op het anatomische gedeelte. Deel II zal meer gaan over het energetisch lichaam, de Chinese geneeskunde en het chakra-systeem. Je kunt pas deelnemen aan deel II nadat je deel I succesvol hebt voltooid.

Vanaf dag één zal José je begeleiden om je eigen yogabeoefening te verdiepen en moedigt jouw vaardigheden aan om een zelfverzekerde en creatieve yogaleraar te worden. Een inspiratiebron worden, begint bij je eigen persoonlijke yogabeoefening, zowel op als buiten de mat. Yoga is niet alleen fysiek, maar een uiting van je hart, geest en ziel. Wees voorbereid op het ontdekken van je mentale en fysieke patronen tijdens deze reis.

José biedt de 200-urige Yin Yoga Lerarenopleiding verspreid over 18 maanden aan. Na de eerste 100 uur krijg je een half jaar om alles wat je in de eerste helft van de training hebt geleerd te oefenen en toe te passen, dit ter voorbereiding van tweede helft van de training. Het nemen van tijd om deze training af te ronden, zorgt ervoor dat je genoeg tijd hebt om te oefenen met lesgeven en gepersonaliseerde aanpassingen geven en de lesstof je eigen te maken.

 

 José's Yin Yoga programma (sinds 2015) is één van de top-lerarenopleidingen in Nederland voor Yin yoga. José stelt een standaard voor kwaliteit in de opleiding met als resultaat: haar afgestudeerden zijn zelfverzekerd, creatief en zijn in staat om de Yin yogabeoefening aan te passen aan de behoeften van de student.

Wat ga je leren?
- Bewustzijn over hoe je kijkt en reageert op mensen, hun lichaam en hun potentieel.
- Praktische kennis en concepten gebaseerd op anatomie en de meridianen theorie, waardoor jij jouw toekomstige leerlingen op een gepersonaliseerde manier yoga kunt laten beoefenen en jij je eigen yogabeoefening en kennis verdiept.
- Een gedegen kennis van hoe het lichaam functioneert: botten, spieren, fascia, gewrichten, bewegingen, organen en bindweefsel, chi, meridianen en de vijf elementen theorie.
- Begrip van wat diverse poses voor het lichaam en de energetische balans kunnen doen.
- Hoe je intelligent lessen kunt opbouwen en hoe je veilige, gepersonaliseerde en creatieve yogalessen kunt geven die inspirerend zijn.
- Hoe je hulpmiddelen gebruikt en gepersonaliseerde aanpassingen geeft voor houdingen - met de verworven (energetische) anatomie kennis als basis – opdat jouw leerlingen heilzaam yin yoga beoefenen zonder onnodige pijn en/of blessures te krijgen.
- Pranayama technieken om het helende en verdiepende effect van de Yin Yoga te vergoten.
- Hoe te zijn in het moment en te observeren zonder in actie of reactie te vervallen, door de beoefening van meditatie; een ondersteuning voor je yin yogabeoefening.
- Basiskennis van de Chinese Geneeskunde, Taoïsme en Yoga Sutras, om zo yogalessen op hart-geest niveau te leren geven.

Docente:
José de Haan - de Groot is de hoofdtrainer van deze opleiding. José is een E-500 RYT (ervaren en geregistreerd) yogadocente. Jose heeft de afgelopen 11 jaar lesgegeven en inmiddels honderden yoga docenten opgeleid. Daarnaast zijn gastdocenten uitgenodigd om hun specialisme te delen.

Geschikt voor en voorwaarden:
De training is toegankelijk voor iedereen. Voor toelating beoefen je minimaal 6 maanden lang Yin yoga, 1 wekelijkse Yin yogales van anderhalf uur. Je volgt in die 6 maanden, als dat mogelijk is, minimaal 6 lessen bij ervaren Yin yogadocenten. In totaal komt dit neer op 36 uur.

Certificaat:
Na het succesvol afronden van de eerste 100 uur ontvang je een certificaat van deelnema. Pas na succesvole afronding van ook deel II (dus 200 uur totaal) ontvang je een 200-uur certificering voor de Anatomie & Yin Yoga lerarenopleiding waarmee je je kunt laten registreren bij de Yoga Alliance.

Mocht je nog vragen hebben of persoonlijk alvast kennis maken met Jose, komt dan naar de introductie workshop op zondag 14 januari (t/m 01 feb geld een early bird prijs voor de opleiding).
Wil je je graag inschrijven voor de opleiding? Download dan hier het inschrijfformulier en stuur het volledig ingevuld naar jose@yogatreat.eu. Pas nadat we het inschrijfformulier en de aanbetaling van je ontvangen hebben (zie hieronder) is het plekje voor je gereserveerd.