Yin Yoga XL - workshop herfst (metaal)

 

We zijn aangekomen in oktober bij uitstek, voor mij tenminste, tijd om te bezinnen op de volgende fase.
De zomer is ten einde, al kunnen we in oktober vaak nog nagenieten van een heerlijke nazomer toch naderen de donkere maanden. Soms hebben mensen hier moeite mee waardoor er depressieve gevoelens op kunnen komen.

 

Een yin XL kan helpen om je draai te vinden in de omschakeling naar de volgende fase. Het metaal element is verbonden met de herfst. Metaal is volgens de TCM (traditional Chinese medicine) verbonden aan de long en dikke darm meridianen. De dikke darm laat in het fysieke lichaam het oude los en de longen laten het nieuwe binnen. Ook op emotioneel en mentaal niveau werken long en dikke darm door op het oude loslaten en het nieuwe verwelkomen. Metaal is een regulerende energie. Een enorm transformerende energie. Ook dat zie je terug in de natuur.

 

Als metaal in balans is kun je makkelijke keuzes maken en weet je wat je wel of niet zou moeten doen. Vaak betekent dit dingen loslaten. Loslaten is ook wat we zien in de natuur. Loslaten om je voor te bereiden om de volgende fase. Loslaten zodat het nieuwe kan komen. In de winter gaan we namelijk nog meer de diepte in, maar daar gaan we dieper op in de volgende yin XL :-)  en in de lente mag het nieuwe zich weer aandienen.

Loslaten gaat vaak gepaard met verdriet. Verdriet is de emotie die de longen schaadt. Als verdriet een plek krijgt en geuit mag worden dan stroomt de energie door en is dit helend voor het systeem.

 

In een yin XL blijven we langer in de houdingen dan in een reguliere les. Normaal blijven we 2 tot 5 minuten. In deze les gaan we experimenteren met 5 tot 10 minuten. In mijn ervaring werkt het langer in de houdingen blijven verdiepend. Als de metaal energie in balans is dan hebben we vertrouwen en zijn we zelf verzekerd.

Verder krijg je in deze workshop een korte introductie in de TCM. Door deze introductie krijg je meer inzicht in het systeem en kunnen de houdingen dieper doorwerken. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 

Hopelijk ben jij er zondag 7 oktober ook bij?
Warme groet,

 

Nienke

 

Datum: zondag 7 oktober
Tijd: 09.30-12.30 uur
Kosten: 30 euro voor leden, 35 euro voor niet leden
Locatie: De Yoga Studio, Scherpakkerweg 9c
Aanmelden: via mijn.deyogstudio.nl kun je je plekje online reserveren en betalen, een mailtje sturen naar info@deyogastudio.nl of bellen naar: 040 293 299 99 mag natuurlijk ook.