Anatomie & Yin Yoga Opleiding 200 hr- start 17 februari 2018

ANATOMIE & Yin Yoga lerarenopleiding
(200 uur)

Jose lotusYin Yoga Lerarenopleiding (200 uur)

Gebaseerd op de leer van Paul Grilley 

Een praktisch en diepgaand programma waarin jij je eigen yin beoefening verdiept en leert veilige en creatieve Yin yogalessen te geven.

Wil je doen waar je van houdt?

Beheers de praktische toepasbaarheid van (energetische) anatomie om de Yin yogabeoefening te personaliseren, verbreed je begrip van Yin yoga (fysiek, energetisch en emotioneel), ontwikkel je eigen stijl, je vertrouwen, en leer hoe je jouw liefde voor Yin yoga met anderen deelt! Aan het einde van José's 200-urige programma kun je op een veilige, persoonsgerichte en inspirerende manier Yin yoga beoefenen, aanpassen en doceren.

Vanaf dag één zal José je begeleiden om je eigen yogabeoefening te verdiepen en moedigt jouw vaardigheden aan om een zelfverzekerde en creatieve yogaleraar te worden. Een ​​inspiratiebron worden, begint bij je eigen persoonlijke yogabeoefening, zowel op als buiten de mat. Yoga is niet alleen fysiek, maar een uiting van je hart, geest en ziel. Wees voorbereid op het ontdekken van je mentale en fysieke patronen tijdens deze reis.

José biedt de 200-urige Yin Yoga Lerarenopleiding verspreid over 18 maanden aan. Na de eerste 100 uur krijg je een half jaar om alles wat je in de eerste helft van de training hebt geleerd te oefenen en toe te passen, dit ter voorbereiding van tweede helft van de training. Het nemen van tijd om deze training af te ronden, zorgt ervoor dat je genoeg tijd hebt om te oefenen met lesgeven en gepersonaliseerde aanpassingen geven en de lesstof je eigen te maken. 

 

200 of 100 uur? 
Je kunt bij aanvang van de opleiding gelijk besluiten 200 uur mee te doen (dus deel I en II, en een aantrekkelijke korting ontvangen) of je kunt kiezen om met de 100 uur te beginnen en na het voltooien van deel I te besluiten of je ook wilt doorgaan met deel II.

 

Deel I zal zich vooral richten op het anatomische gedeelte. Deel II zal meer gaan over het energetisch lichaam, de Chinese geneeskunde en het chakra-systeem. Je kunt pas deelnemen aan deel II nadat je deel I succesvol hebt voltooid.

 

Laten we samen de helende voordelen van Yin yoga ontdekken!

José's Yin Yoga programma (sinds 2015) is één van de top-lerarenopleiding in Nederland voor Yin yoga. José stelt een standaard voor kwaliteit in de opleiding met als resultaat: haar afgestudeerden zijn zelfverzekerd, creatief en zijn in staat om de Yin yogabeoefening aan te passen aan de behoeften van de student.

Wat ga je leren?

 • Bewustzijn over hoe je kijkt en reageert op mensen, hun lichaam en hun potentieel.
 • Praktische kennis en concepten gebaseerd op anatomie en de meridianen theorie, waardoor jij jouw toekomstige leerlingen op een gepersonaliseerde manier yoga kunt laten beoefenen en jij je eigen yogabeoefening en kennis verdiept.
 • Een gedegen kennis van hoe het lichaam functioneert: botten, spieren, fascia, gewrichten, bewegingen, organen en bindweefsel, chi, meridianen en de vijf elementen theorie.
 • Begrip van wat diverse poses voor het lichaam en de energetische balans kunnen doen.
 • Hoe je intelligent lessen kunt opbouwen en hoe je veilige, gepersonaliseerde en creatieve yogalessen kunt geven die inspirerend zijn.
 • Hoe je hulpmiddelen gebruikt en gepersonaliseerde aanpassingen geeft voor houdingen - met de verworven (energetische) anatomie kennis als basis – opdat jouw leerlingen heilzaam yin yoga beoefenen zonder onnodige pijn en/of blessures te krijgen.
 • Pranayama technieken om het helende en verdiepende effect van de Yin Yoga te vergoten.
 • Hoe te zijn in het moment en te observeren zonder in actie of reactie te vervallen, door de beoefening van meditatie; een ondersteuning voor je yin yogabeoefening.
 • Basiskennis van de Chinese Geneeskunde, Taoïsme en Yoga Sutras, om zo yogalessen op hart-geest niveau te leren geven.

Docente: 

José de Haan-de Groot is de hoofdtrainer van deze opleiding. José is een E-200 RYT (ervaren en geregistreerd) yogadocente. Jose heeft de afgelopen 11 jaar lesgegeven en inmiddels honderden yoga docenten opgeleid. Daarnaast zijn gastdocenten uitgenodigd om hun specialisme te delen.

Geschikt voor en voorwaarden:

De training is toegankelijk voor iedereen. Voor toelating beoefen je minimaal 6 maanden lang Yin yoga, 1 wekelijkse Yin yogales van anderhalf uur. Je volgt in die 6 maanden, als dat mogelijk is, minimaal 6 lessen bij ervaren Yin yogadocenten. In totaal komt dit neer op 36 uur. 

Online gevolgde lessen tellen niet mee, behalve als het niet anders kan (overleg de mogelijkheden met José). Naast de reguliere lessen, is het advies om José’s online lessenmaster classes of een Yin Yoga & Reiki retreat te volgen ter voorbereiding. 

 

Taal:

De reader is in het Engels, net als het bovenstaande lesmateriaal.
Afhankelijk van de studenten is de training in het Engels of in het Nederlands.

 

Praktische info

De Yoga Studio Eindhoven
Ruime studiozaal
Warme kleedkamers met douche en voetenbad
Gratis thee maar neem wel je eigen lunch mee 

 
Als je aan de vereisten voldoet, kun je je inschrijven voor deze opleiding door het inschrijfformulier ingevuld op te sturen aan [email protected] en de aanbetaling te voldoen.
(voor aanbetaling klik hier

In geval je twijfelt of je voldoet aan de vereisten, kun je rechtstreeks contact opnemen met José via: [email protected] 

 vinkje

data en tijd

 vinkje

Prijzen

 
 • Eerste helft van de training 2018 (100 uur):

  17 t/m 24 februari 2018: 9:30 - 17:00 (zat-zat) (woe 21 februari vrij)
  31 maart & 1 april 2018: 9:30 - 17:00 (zat-zon)
  30 juni & 1 juli 2018: 9:30 - 17:00 (zat-zon)
  26 t/m 28 oktober 2018: 9:30 - 17:00 (vrij-zon)

 • Tweede helft van de training 2019 (100 uur):
  9 t/m 16 maart 2019: 9:30 - 17:00 (zat-zat) (woe
  13 maart vrij)
  6 & 7 april 2019: 9:30 - 17:00 (zat-zon)
  29 & 30 juni 2019: 9:30 - 17:00 (zat-zon)
  4 t/m 6 oktober 2019: 9:30 - 17:00 (vrij-zon)

Houd hiernaast rekening met extra tijd
voor het uitvoeren van opdrachten (thuis)!

 

Aanbetaling: € 500,- (dit bedrag wordt afgetrokken van of de early bird of de reguliere prijs)

 • Early Bird prijs: € 2.195,- (inschrijving en betaling tot 1 feb 2018), deel ! en II
 • Reguliere prijs: € 2.395,- (inschrijving en betaling vanaf 1 feb 2018), deel I en II

* Volledige betaling is vereist om je plaats te verzekeren. Je registratie wordt bevestigd wanneer de aanbetaling is voltooid. 

** De aanbetaling ontvang je retour in het geval je inschrijvig niet akkoord is.

*** De prijzen zijn exclusief het vereiste materiaal en de readers (2 x €35,-). De reader afrekenen bij ontvangst/aanvang van elk opleidingsdeel. 
Het overige materiaal is te koop via internet.

  vinkje

Plaats

 vinkje

inschrijven

 

yinyoga 2015 groot

Certificaat

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een 200-uur certificering voor de Anatomie & Yin Yoga lerarenopleiding die José aanbiedt. 
Deze opleiding is gecertificeerd door Yoga Alliance. 
Je kunt de 200 uur laten registreren bij Yoga Alliance.