Ashtanga Yoga Intensive Training - 200 hr - mrt 2018


 

 

 

 Alle informatie over deze yoga(docenten)opleiding leergang 2019-2020 kun je hier vinden

 

 

Unieke Opleiding:

Deze intensieve training is uniek in Nederland. Het geeft een dieper inzicht in Ashtanga Yoga zoals het op de traditionele manier beoefend wordt. Er ligt een sterke nadruk op persoonlijke practice als innerlijk kompas van waaruit je je leraarschap ontwikkelt.

Dit programma is in 2008 gestart door twee toegewijde Ashtanga beoefenaars: Sadhya Janneke Verburg-Wiersma en Claudia Pradella. Sindsdien hebben we deze intensieve training elk jaar weer aangeboden aan een nieuwe groep studenten.

Inmidddels is ook het aantal practioners van asthanga yoga in Nederland (gelukkig :-)) enorm gegroeid en daarmee dus ook de toelatinseisen van de training.

We werken in een kleine groep (maximaal 18 personen), die persoonlijk en direct begeleid wordt door drie ervaren en goed opgeleide yoga docenten: Fieke Klaassen, Marilou van Hoek en Claudia Pradella. Diverse specialistische gastdocenten worden ingezet om de hoogste kwaliteit te bieden op alle vlakken.

De Yoga Studio is een door Yoga Alliance geregistreerde yogaschool (RYS #39132). De Ashtanga Yoga Intensieve Training is goedgekeurd op het RYS 200 level. Dat betekent dat je na succesvolle afronding van de training een aanvraag kunt indienen bij Yoga Alliance als Registered Yoga Teacher (RYT-200)*. Deze registratie geldt als internationaal erkend kwaliteitskeurmerk voor yogadocenten.
Kijk voor meer informatie op www.yogaalliance.org.


(*officiële autorisatie om Ashtanga Yoga te doceren kan alleen worden verkregen door jarenlange studie in Mysore, India)

 

DOEL

Deze training is erop gericht authentieke Ashtanga Yoga beoefenaars op te leiden, die vanuit hun persoonlijke ervaring een diepgaand begrip ontwikkelen van alle aspecten van deze practice.  In het mentorprogramma word je persoonlijk en intensief begeleid door Fieke of Marilou.

Sinds de start van deze training in 2008 is het aantal practioners van asthanga yoga in Nederland (gelukkig :-)) enorm gegroeid en daarmee ook het niveau van de ashtanga practice. 
Als je nog geen of weinig ervaring hebt met ashtanga yoga dan is deze training minder geschikt voor je.  Is het je wens om een (nog niet) dagelijkse practice (verder)op te bouwen dan raden we je aan  (eerst minimaal een aantal maanden) deel te nemen aan de reguliere msyore lessen . Om les te kunnen geven zul je eerst ook zelf (liefst een aantal jaar) student geweest moeten zijn.
Daarmee hopen wij de ashtanga traditie of lineage eer aan te blijven doen. Ook als je geen lesgeef ambities hebt, en puur je eigen practice wilt verdiepen dan ben je van harte welkom.

 

ONDERDELEN VAN DE OPLEIDING

 •        Diepgaande persoonlijke Practice
 • Primary en Intermediate Serie
 • Adem, Bandhas, precieze Vinyasas en Drishti
 • Alignment, specifiek voor Ashtanga Yoga
 • Yoga Filosofie (De Yoga Sutras van Patanjali)
 • Yoga levensstijl en eetgewoonten
 • Basis Sanskriet en Chanten
 • Fysieke Anatomie en Yoga Anatomie
 • Ademhaling en Pranayama
 • Hands-on Adjustments
 • Mentorprogramma

 

Meer info over:

Docenten
Data & locatie
Tarieven & voorwaarden
Toelating & inschrijving
Inschrijfformulier
Testimonials

BROCHURE