Zwangerschaps Yoga

De Zwangerschaps Yoga bij onze studio is een actieve vorm gericht op de dingen die je nog wél kunt wanneer je zwanger bent. Je raakt op een fysieke manier vertrouwd met je zwangerschap. De les helpt om je conditie en gezondheid op peil te houden en met vertrouwen je bevalling tegemoet te gaan. Met Zwangerschaps Yoga bereid je je voor op een bewuste en actieve bevalling!


Inhoud:

Je leert yogahoudingen die je buik ontzien en je 'ruimte' geven. We werken aan het verstevigen en verlengen van been-, bil- en rugspieren. Verder leer je oefeningen om verkrampingen los te laten, wat van pas zal komen tijdens de bevalling. Je leert omgaan met pijn, met weeën en met wisselende stemmingen. Een focus op de ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen zorgt ervoor dat je je kunt ontspannen en zo train je om tijdens de bevalling alles los te kunnen laten.

Geschikt voor:

We adviseren om te starten met Zwangerschaps Yoga tussen de 15 en 30 weken van je zwangerschap. Ook zijn deze lessen prima geschikt om na je bevalling en de kraamtijd yoga weer langzaam op te pakken. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om deel te nemen. De lessen worden doorlopend gegeven. Het is dus geen cursus van 10 lessen. Je kunt op elk moment aansluiten. Ben je al lid bij ons? Overleg dan zo snel mogelijk met je docent. Er zijn namelijk een aantal dingen die je beter wel en niet kunt doen in deze speciale periode. Dit is verschillend voor de diverse lesvormen die we hebben. Je kunt bij ons tot ver in je zwangerschap doorgaan met de reguliere lessen of  bijvoorbeeld al vanaf ongeveer 15 weken zwangerschap verstappen naar de Zwangerschap Yoga les.


De lessen kun je volgen met een regulier lidmaatschap en een proefles is altijd gratis.