Ashtanga Yoga

 

“Anyone can practice. Young man can practice. Old man can practice. Very old man can practice. Man who is sick, he can practice. Man who doesn’t have strength can practice.
Except lazy people; lazy people can’t practice yoga.”  

 

- Sri K. Pattabhi Jois

 

 

GESCHIEDENIS
Het Ashtanga Yoga systeem is decenia oud en nog steeds levend 'lineage'. Inmiddels beoefenen wereldwijd al tienduizenden yogi’s deze vorm van yoga.
En het wordt steeds populairder omdat Ashtanga yogi's, zoals bijvoorbeeld: David Robson, Kino McGregor, Laruga Glaser en Taylor Hunt, veel actief zijn op social media. 
De bron van Ashtanga Yoga is in India en hier is Sharath Jois de levende "goeroe / lineage houder".

 

Ashtanga Yoga kan fungeren als pure lichaamsbeweging, maar voor degenen die dat willen, is er nog veel meer te ontdekken.

 

 

VOORDELEN:

De practice genereert warmte en brengt een circulatie op gang die de spieren en inwendige organen van het lichaam versterkt, zuivert en revitaliseert.
Het verdrijft ongewenste gifstoffen en maakt gunstige hormonen en mineralen aan.

 

Wanneer Ashtanga Yoga met bewustzijn wordt gedaan, zal je tijdens het beoefenen een meditatie-achtige toestand waarnemen.
Al ademend door confronterende houdingen, leer je je limieten te accepteren en tegelijkertijd is er de kans om meer ruimte (fysiek en mentaal) te creëren door die grens op te zoeken.
Lichaam en geest zullen intelligent (en prachtig) reageren, waardoor je meer kracht en flexibiliteit in lichaam en geest ervaart - op en naast de mat.