Ayurveda consult

Ayurveda is de traditionele gezondheidsleer van India. Vertaald vanuit het Sanskriet betekent ayurveda 'de wetenschap van het leven' (ayur betekent 'lang leven' of 'leven' en veda betekent 'wetenschap').

 

Tridosha
In alle levende organismen zijn drie bio-energetische krachten (dosha's) werkzaam: vata, de kracht van beweging, pitta, de kracht van transformatie en kapha, de kracht van structuur. Dit is de leer van de tridosha's. Deze drie energetische krachten geven sturing aan de vijf elementen waar wij uit zijn opgebouwd: aarde, water, vuur, lucht en ether.
Ieder mens wordt geboren met een eigen unieke combinatie van deze vijf elementen en drie bio-energetische krachten. Wanneer deze combinatie door onze manier van leven verstoord wordt, raken wij uit balans.

 In samenwerking met Sri Sri Ayurveda biedt De Yoga Studio Eindhoven je de mogelijkheid kennis te maken, of je kennis te verdiepen over deze eeuwenoude wetenschap.

 

 

Kiran Valsan: "In elke reguliere medische wetenschap worden diagnoses gesteld in het vierde of vijfde stadium van de ziekte. Met de polsdiagnose kunnen we ziektes al in een vroeger stadium herkennen. Hoe eerder een ziekte in aanleg wordt ontdekt, des te gemakkelijker kunnen we haar behandelen en voorkomen zij zich ook werkelijk manifesteert."

 

 

Kiran Valsan 
Behaalde zijn Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.) aan het Sri Sri College of Ayurvedic Science in Bangalore. Hij was vijf jaar lang hoofd van het Sri Sri Ayurvedacentrum in Kerala, waar hij met soms 60 patiënten per dag een veelgevraagd arts was. Op verzoek van Ayurveda Specialist Nederland is hij naar Europa gekomen waar hij consulten geeft in Nederland, Frankrijk, België en Spanje. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen waarin hij helder en toegankelijk de basisprincipes van Ayurveda uiteenzet.

 

 

Boek een consult

Op verschillende data is het mogelijk om bij De Yoga Studio in Eindhoven een individueel consult te boeken.
Kijk daarvoor op de website van Ayurveda Specialist, bij Kiran Sree Valsan en boek je consult online.