Fieke Klaassen

Studiomanager

Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Mindfulness en meditatie

 

In 2009 kwam Fieke De Yoga Studio binnenlopen om yogalessen en de yogaopleiding te volgen omdat ze de wens had meer lichaamswerk in haar werk als trainer/coach te kunnen gebruiken. Wat ze toen nog niet wist, is dat ze vanaf 2015 studiomanager zou zijn van De Yoga Studio.

"Niet zomaar een studio maar een studio die sinds het begin, zo'n 15  jaar geleden , een goede reputatie heeft opgebouwd, niet in de laatste plaats om het geweldig team van docenten, andere medewerkers en trouwe yogi's die ons al jaren lang weten te vinden."

 


Na een oorspronkelijke start als sales en marketingprofessional in de hospitality en farmaceutische branche komt Fieke via field-training en coaching terecht in "trainersland". Via de sportschool waar Fieke al langer naast spinning bodybalance volgde, is Fieke uiteindelijk bij De Yoga Studio terecht gekomen. Yoga werkt als een spiegel voor Fieke, het heeft invloed zowel op als naast haar mat. Ze leeft meer vanuit gevoel en intuïtie. En in alles wat zij doet, geldt voor Fieke: het gaat niet over het effect van de reis maar om de reis zelf.

 

In 2010 volgt ze de Ashtanga Yoga Intensieve Training bij De Yoga Studio. Sindsdien heeft de Ashtanga practice haar hart gegrepen. Naast de fysieke invloed die de asana practice heeft, laat de meditatieve en spirituele kant haar niet onberoerd. Ze is behalve yogadocent ook mindfulness trainer en reist regelmatig naar Mysore, India om daar bij  haar yogadocent, Sharath Jois haar yoga beoefening verder te verdiepen. Vanaf 2014 heeft ze deelgenomen aan twee Yin Yoga opleidingen en daarnaast blijft ze zich ook scholen op het gebieden van de meer westerse psychologie (oa systemische werken: familie- en organisatieopstellingen). 

 

Fieke brengt haar studenten in de les naar een staat van meditatie in beweging waarin ze, zoals Fieke ook zelf vaak ervaart, los kunnen komen van alle patronen, gedachten en gevoelens die onrust brengen door de hectische wereld waarin we leven. Ze daagt haar studenten uit om grenzen op te zoeken op allerlei vlakken, om te ervaren dat ze meer kunnen dan ze denken en zo de mooie parels van yoga te ontdekken. Fieke loopt graag met je mee op je yogareis, maar laat de verantwoordelijkheid bij jou. Jij bent je eigen guru, je eigen leermeester.