Kinderyoga

Kinderen hebben tegenwoordig een volle agenda. Bijna voller dan die van veel opvoeders. Ze zijn druk op school, druk buiten school en steeds vaker druk op social media. Al die verplichtingen voeren de druk op je kind enorm op. Tijd om eens stil te staan bij de vraag hoe gezond dit is voor de ontwikkeling van je kind.

Hoe haal je het hoge tempo uit het leven van je kind? Hoe geef je hem rust, een beter concentratievermogen en meer zelfvertrouwen? Uit onderzoek blijkt dat de mentale weerbaarheid en creativiteit bij kinderen toeneemt door yoga en meditatie. Ook gaat hierdoor hun lichamelijke gezondheid met sprongen vooruit en neemt de kans op stress en angsten af.

 

HOE ZIET EEN KINDERYOGA LES ERUIT?
In een Kinder Yoga les zijn inspanning en ontspanning mooi in balans. We maken kinderen op een speelse, niet-competitieve wijze bewust van hun ademhaling en zintuigen. Dat doen we met eenvoudige lichamelijke oefeningen, maar ook met liedjes, sprookjes en verhalen die aansluiten bij hun interesses en belevingswereld. Zo leren ze geleidelijk het verschil te voelen tussen spanning en ontspanning, ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden en leren ze zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Yoga helpt een kind om zich bewuster te worden van het lichaam, grenzen te ontdekken en deze te leren te stellen. Daarbij leren kinderen je een juiste manier te ademen, de concentratie te verbeteren en te ontspannen. Kinderyoga heeft als doel om elk kind in zijn of haar kracht te zetten en hen te leren ervaren dat hij of zij er mag zijn.

Kinderyoga is niet competitief, alles is goed en iedereen kan meedoen! Zonder druk, maar met plezier.

 

 


KINDERYOGALESSEN BIJ DE YOGA STUDIO

 

 • Kinderyogales (6-8 jarigen)
  Woensdag 14.45-15.45 uur
  Yogales voor kinderen van 6-8 jaar.

Aanmelden kan doorlopend. De lessen zijn 42 weken per jaar (10 weken per jaar is er geen les ivm schoolvakanties).

Interesse? Stuur ons een mailtje: [email protected]

 

 

 • Kinderyogales (8-12 jarigen)
  Woensdag 16.00-17.00 uur
  Yogales voor kinderen van 8-12 jaar.
  De lessen zijn 42 weken per jaar (10 weken per jaar is er geen les ivm schoolvakanties).
  Interesse? Stuur ons een mailtje: [email protected]

 

 

 • "Ouder & Kind yoga" lessenserie.
  Samen met je kind een verrassend yoga avontuur beleven, thematische lessen met yogahoudingen voor jong en oud, adem- en massage oefeningen en spelletjes.
  Datum: nog te bepalen
  Meer info: klik hier
  Aanmelden: stuur een mailtje naar [email protected]

 

 

 • Prive kinderyoga les
  Voor kinderen die extra aandacht nodig hebben, kunnen privélessen geboekt worden. 

 

 

AANMELDEN EN/OF MEER INFO

Aanmelden kan doorlopend via [email protected].  Een proefles is €7,50. 

 

De lessen worden gegeven door Nicole Bagaya van Studio Bagaya.

Studio Bagaya werkt met een strippenkaart systeem. U betaalt voor 10 (les)weken €97,50. De kaart is 11 weken geldig.Alle lessen duren één uur. Vakanties worden niet doorgerekend.

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen reguliere lessen. Workshops die in de vakantie worden gegeven worden tijdig aangekondigd.

 

Is het voor u om financiële redenen niet mogelijk om deel te nemen?
Kijkt u dan ook eens op de website van 'Stichting Leergeld'. Mogelijk komt u in aanmerking voor een bijdrage in de kosten. Voor kinderen uit Geldrop-Mierlo is dat www.leergeldgeldrop.nl of kijk op de site van de gemeente voor de"Meedoenbijdrage".