Kundalini Yoga

 

Kundalini is een universele levenskracht in ieder van ons die, eenmaal ontwaakt, de kracht bezit om elk facet van ons leven te transformeren. Kundalini-yoga is de kunst en practice om deze energie te activeren.

 

Wat is Kundalini Yoga?
Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd en staat voor de (helende) levensenergie die in ieder van ons aanwezig is.

Deze unieke en eeuwenoude yogastijl maakt gebruik van krachtige, transformerende technieken die lichaam, geest en levensenergie versterken.

 

Wat kan ik verwachten in een Kundalini Yoga les?
Iedere les heeft een unieke combinatie van verschillende onderdelen. Kenmerkend zijn de dynamische oefeningen, gecombineerd met ademhalingstechnieken, klank (mantra) en krachtige meditaties.

De oefeningen werken rechtstreeks op je hormoon- en zenuwstelsel en helpen om fysieke, emotionele en energetische blokkades op te heffen, dieper te ontspannen en je blik te verruimen. .  

Hoewel dit geen dynamische les is op dezelfde manier zoals Vinyasa Flow- of Ashtanga-lessen, kan het een uitdaging zijn. Over het algemeen zul je niet een sequence in flow uitvoeren, maar de houdingen kunnen intens zijn.

 

Wat zijn de voordelen van Kundalini-yoga?
Door middel van een mix van asana, pranayama, muziek, mantra en meditatie helpt Kundalini yoga om de intuïtie en wilskracht te versterken, en om het zenuwstelsel en het glandulaire systeem te activeren en opnieuw in balans te brengen. De oefening is geweldig voor het opbouwen van uithoudingsvermogen, het versterken van het lichaam en het vergroten van de longcapaciteit.

 

Docent
Marijke Hulstein zal de Kundalini Yoga lessen verzorgen en je laten kennismaken met deze veelzijdige vorm van yoga.

 

 

The most important thing in Kundalini is your experience
It goes right to your heart                           
No words can replace your experience

 

– Yogi Bhajan-