Taraneh Entezami

Ashtanga Yoga, Yin Yoga (backup -team)

 

Hoe/wanneer is yoga in je leven gekomen? Wat betekent yoga voor jou?

Jarenlang heb ik allerlei verschillende sporten beoefend, maar daar ging het dan meer om het fysieke aspect. Op advies van een vriendin ben ik bij de Yoga Studio terecht gekomen. Toen ik in 2007 mijn eerste yoga les heb gehad, voelde ik dat yoga een bewustwordingsproces is. Een balans tussen lichaam en geest. Je leert luisteren naar de signalen van je lichaam en beter omgaan met je emoties.

In mijn dagelijkse practice voel ik hoe ik in mijn lijf zit. De ene keer is mijn energieniveau hoog en gaat de practice soepel. Terwijl een andere dag een houding voelt alsof ik deze voor het eerst beoefen en gaan mijn gedachten alle kanten op. Focussen op mijn ademhaling helpt dan om los te laten en het te nemen zoals het op dat moment is. Dat maakt je ook zachter van binnen. Door de juiste ademhaling en het bewustzijn heb ik een innerlijke rust gevonden wat een verrijking voor mijn leven is. Ik ben zowel lichamelijk als geestelijk sterker geworden.

 

 

Wat kunnen studenten in je les verwachten? Wat wil je je studenten meegeven?

Ik begin mijn lessen met een korte meditatie. Elke dag voelt het lijf anders. Een stukje bewustwording van het lichaam, sensatie van de ademhaling is belangrijk voordat je met je practice gaat beginnen. Tijdens mijn lessen geef ik regelmatig uitleg over de houdingen. Op deze manier kunnen de studenten bewuster worden van hun lichaam en dieper in de houding komen.

Daarnaast vind ik het belangrijk de juiste connectie met de student te maken, zodat zij zich fijn en veilig in mijn lessen voelen.

 

Wat doe je naast yoga?

Naast het geven van yogalessen, heb ik mijn baan op de luchthaven (Viggo Eindhoven Airport).

 

Welke opleidingen heb je gevolgd?

 2019 - Training Energetische Ontwikkeling (TEO)

2018/2019 - Reiki 1/2/3A Master

2014 - Ashtanga Yoga Intensieve Training, De Yoga Studio