Testimonials

MiekeMieke Schouwink

Na mijn eerste les in De Yoga Studio wist ik meteen: dit past bij mij. De power van de yogahoudingen aan de ene kant en aan de andere kant de voeding voor de geest, focus op de ademhaling. Jarenlang heb ik allerlei verschillende sporten beoefend maar daar ging het dan meer om het fysieke aspect, terwijl er bij yoga balans is (ontstaat) tussen lichaam en geest. Je leert luisteren naar de signalen van je lichaam.

Op de mat voel ik hoe ik in mijn lijf zit. De ene keer is mijn energieniveau hoog en gaat de practice soepel. Terwijl een andere dag een houding voelt alsof ik deze voor het eerst beoefen en gaan mijn gedachten alle kanten op. Focussen op mijn ademhaling helpt dan om los te laten en het te nemen zoals het op dat moment is. Dat maakt je ook zachter van binnen.

Ik heb yoga op al heel wat mooie plekken beoefend; in een kleine studio met uitzicht op de stromende Ganges rivier, op grote hoogte in Kashmir, in de Sinaï woestijn, in Mysore. Heerlijk om de dag zo te beginnen en dan maakt het niet uit dat het voor dag en dauw is. Je neemt de heerlijke energie mee de dag in.

Veel bijzondere yogamomenten heb ik mogen ervaren en daarbij komt ook het moment van yoga tijdens mijn zwangerschap, op de mat met een nieuw leven in mijn buik. De houdingen weliswaar aangepast maar toch in goede flow en de focus op de ademhaling die mij heeft geholpen tijdens de bevalling. Eigenlijk is het moeilijk om mijn yoga-ervaring in een klein stukje te verwoorden. Het is een gevoel en veel meer dan alleen de practice in de studio. Je plukt er ook de vruchten van buiten de studio in je dagelijks leven.

Wat ben ik blij dat ik jaren geleden de keuze heb gemaakt om De Yoga Studio op te zoeken. De juiste keuze op het juiste moment!

 


leon vanderzandenLeon van der Zanden

Een jongetje van een jaar of zeven in een licht-blauw trainingspak kijkt mij aan vanaf de hoek tot aan zijn bushalte en vraagt: “Waar is die blauwe rol voor?” Ik ben blij met die vraag, het is mooi weer en ik ben voor het eerst deze maand op tijd voor een optreden, kijk hem aan en zeg: “Voor yoga-oefeningen”. “Moet je daar voor oefenen dan?” reageert hij onverwachts. “Uhm ja, ik wel”, antwoord ik. “Ben jij er dan heel slecht in?”. “Nee”, lach ik wat ongemakkelijk, “maar yoga is iets wat je elke dag kan doen en steeds beter in kunt worden”. “Mijn vader zegt dat yoga iets is voor homo’s”, en hij kijkt me recht aan. “Oh…, nou…ja ik ben er geen en ik doe het al een tijdje…”. En ik voel dat ik rood word. “Maar goed…, ik ben al laat dus ik loop maar even door, ok?”. “Ok”, knikt hij en hij kijkt naar de grond.

Ik loop zo hetero mogelijk door naar het theater en net voor ik de deur open, hoor ik achter me roepen: “Wat is yoga eigenlijk?”. Ik laat de deur los, draai me om en zeg met een grote glimlach: ”Dat is mezelf steeds flexibeler maken zodat ik elke dag meer kan genieten van de verrassingen van het leven. Zoals jij. Dank je wel.” En ik ga het theater in.


 


taraneh entezamiTaraneh Entezami

Op advies van mijn vriendin heb ik 4,5 jaar terug een proefles bij De Yoga Studio gedaan. Sindsdien is yoga een onderdeel van mijn leven geworden. De hartverwarmde omgeving laat de studenten hier snel thuis voelen wat ik persoonlijk heel erg belangrijk vind. De juiste begeleiding van de ervaren docenten heeft mij geholpen om mijzelf verder te ontwikkelen in Ashtanga Yoga. Door de juiste ademhaling en het bewustzijn heb ik een innerlijke rust gevonden wat een verrijking voor mijn leven is. Ik ben zowel lichamelijk als geestelijk sterker geworden. Het is een grote aanwinst dat wij het laatste jaar workshops van ervaren en gecertificeerde yogadocenten krijgen.

"Breathe, relax and be present" is zeker in De Yoga Studio te vinden!

 


 

marcr1Marc

Ik was enkele jaren geleden op zoek naar een activiteit waar ik zowel fysiek als mentaal baat bij zou hebben en die ik eventueel alleen en overal zou kunnen doen. Dit heb ik gevonden in Ashtanga yoga, Mysore style. Door de uitdagende vaste serie van houdingen die je zelfstandig en gesynchroniseerd met een diepe ademhaling uitvoert, kom je in een flow. De sessies zijn vaste rustpunten in mijn week geworden, waarin ik probeer verder te komen in de serie en even volledig met mezelf bezig kan zijn. Het hele lichaam wordt gebruikt en de rust en concentratie geven een meditatief effect. Door een paar keer per week dit te doen, voel ik me veel fitter en energieker en tegelijk rustiger. Een onvermoed bijkomend voordeel is dat ik sindsdien geen rugklachten meer heb. De Mysore lessen in de studio zijn heel plezierig en praktisch; een aanrader, ook of juist voor beginners.